Philadelphia: Amerika op haar best! Bezienswaardigheden & Tips

Het is dé bakermat van de Verenigde Staten: Philadelphia. Amerika zoals we het land nu kennen is in deze stad ontstaan doordat hier de Onafhankelijkheidsverklaring werd opgesteld. Dit is één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Amerika waar je nog veel herinneringen aan terugziet. Verder is Philadelphia in Amerika een fantastische mix tussen klassieke bouwwerken en moderne hoogtepunten. Philadelphia ademt historie, maar er herrijzen ook allerlei kunstzinnige projecten en hippe koffietentjes en boetiekwinkels. De voormalige hoofdstad van Amerika is een echte cultuurstad waar gastronomie, muziek en kunst hoog in het vaandel staat. Ontdek allerlei leuke wijken zoals Chinatown en Old City, de oudste straat van Amerika Elfreth’s Alley en het levendige South Street. Bekijk meer bezienswaardigheden in Philadelphia!  

Philadelphia bezienswaardigheden

Aan bezienswaardigheden in Philadelphia geen tekort! Doordat in deze stad de Onafhankelijkheid is uitgeroepen vind je veel bezienswaardigheden met dit onderwerp ervan terug.

Independence Hall

In het oude centrum van Philadelphia vind je Independence National Historic Park. In deze ‘Hall’ werd in 1776 zowel de Onafhankelijkheidsverklaring als de Grondwet van Amerika opgesteld en ondertekend. Dit was de geboorte van het Amerika zoals we het nu kennen. Een gratis tour brengt je in gedachten terug naar dit heugelijke moment. Naast de Independence Hall behoren tot het Independence National Historic Park nog veel meer historische bouwwerken zoals de Old City Hall, en de Congress Hall.

Independence Hall Philadelphia

Independence Hall in Philadelphia

Liberty Bell Center

Dit is verreweg de beroemdste klok van Amerika! Het is een vrijheidsklok die symbool staat voor de Onafhankelijkheid. Op 8 juli 1776 werd de Liberty Bell gebruikt om de inwoners erop te attenderen dat de onafhankelijkheidsverklaring werd voorgelezen. Je vindt de Liberty Bell tegenover Independence Hall en de entree is gratis.  

Liberty Bell Philadelphia

De Liberty Bell in Philadelphia

Philadelphia Museum of Art

Het Philadelphia Museum of Art is één van de belangrijkste kunstmusea van Amerika. Met verschillende tentoonstellingen kun je de allerbeste kunst uit Europa, Azië en Amerika bewonderen. Ook de buitenkant van het museum is populair. Dat komt doordat de grote en hoge trappen voor het museum voorkomen in films van Rocky (gespeeld door Sylvester Stallone). Tegenwoordig worden ze dan ook de Rocky Steps genoemd en vind je er een standbeeld van de acteur.

Rocky Steps Philadelphia

De Rocky Steps in Philadelphia

Eastern State Penitentiary

Deze oude gevangenis hield van 1829 tot 1971 de zwaarste criminelen gevangen, waaronder Al Capone. Met een rondleiding kun je het gevangenisleven ervaren, de celblokken bekijken en krijg je van de gids verhalen en achtergrondinformatie te horen.

Eastern State Penitentiary

Eastern State Penitentiary

Fairmount Park

Echt waar, dit is het grootste stadspark ter wereld! In Fairmount Park kun je heerlijk terugtrekken uit de drukte van de stad of juist lekker actief bezig zijn. Er is namelijk een groot netwerk aan fiets-, wandel- en paardrijdpaden. In Fairmount Park vind je ook de Philadelphia Zoo, de eerste dierentuin van Amerika. Ga een dagje dieren kijken, picknicken in het groen, paardrijden of lekker wandelen en fietsen!

Fairmount Park

Een monument in Fairmount Park

Philadelphia’s Magic Gardens

Dit kunstproject is uitgegroeid tot één van de bekendste bezienswaardigheden van Philadelphia. De kunstenaar had nooit kunnen bedenken dat zijn kunstproject aan South Street zó groot zou worden. Philadelphia’s Magic Gardens is een tuin helemaal van mozaïeken en dingen die lokale inwoners niet meer nodig hadden. Op kunstzinnige wijze vind je in deze magische tuin flesjes, spiegels, borden, fietswielen en nog vele andere dingen kriskras door elkaar.

Philadelphia is een stad met nog véél meer bezienswaardigheden zoals de City Hall, U.S. Mint waar eerste muntgeld van Amerika is geproduceerd en de University of Pennsylvania met een mooie architectuur. Laat een Amerika specialist je meer vertellen over alle hoogtepunten van Philadelphia!

Waar ligt Philadelphia?

Philadelphia ligt aan de oostkust van Amerika. Om precies te zijn in de staat Pennsylvania, tussen de grote steden Washington D.C. en New York in. Het is de tweede grootste stad van het oosten en daarmee en must-visit tijdens een rondreis in Oost Amerika!

Met de trein van New York naar Philadelphia en Washington

Een bijzondere en fantastische manier om Philadelphia te bezoeken is per trein. Een veelgekozen reis is het traject New York – Philadelphia – Washington D.C. Met deze treinreis bezoek je 3 geweldige steden aan de oostkust gemakkelijk door de goede verbindingen! Bekijk hieronder meer informatie over zo’n treinreis:

Treinreis Oost Amerika van Riksja Travel

Een rondreis Oost Amerika inclusief Philadelphia maken?

Natuurlijk kun je in plaats van een treinreis ook een autorondreis door Oost Amerika maken waarbij een bezoek aan Philadelphia is inbegrepen. Bekijk de rondreizen van reisbureaus gespecialiseerd in Amerika of laat je rondreis op maat maken!