Vakantie of Rondreis Tanzania

Heb jij plannen voor een rondreis Tanzania? Hier vind je de Tanzania specialist die jou helpt bij het regelen van een onvergetelijke rondreis! Een Tanzania vakantie staat in het teken van nieuwe avonturen beleven, elke dag opnieuw. De ene safari is nog mooier dan de andere. Van alle landen in Afrika maak je hier misschien wel de grootste kans op het spotten van de Big Five, bestaande uit de buffel, de olifant, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Deze wilde dieren leven in de mooiste natuurparken, zoals het Serengeti wildreservaat en de Ngorongoro krater. Máár rondreizen door Tanzania staat voor nog meer verrassingen dan alleen safari’s. Bekijk de ontzagwekkende Kilimanjaro en breng een bezoek aan de grote stad Dar Es Salaam. Jouw reis op een schitterende manier afsluiten? Ervaar dan een rondreis Tanzania en Zanzibar. Zanzibar is een bounty-eiland vlak voor de kust van Tanzania waar het je aan niets zal ontbreken en waarna je als herboren terugreist naar Nederland.

Rondreis Tanzania - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Tanzania:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Serengeti

Met stip op één als dé bezienswaardigheid van Tanzania is het wildreservaat Serengeti. Mede door de Serengeti wordt Tanzania gezien als één van de beste landen voor het maken van safari’s en het spotten van de Big Five. Eindeloos lijkende savannes zijn het decor waarin zich de belangrijkste bezienswaardigheid voltrekt, namelijk de migratie of beter bekend als ‘De Grote Trek’! 

Serengeti migratie

Met een enorm kabaal en grote stofwolken trekken honderdduizenden hoefdieren (gezellen, gnoe’s en zebra’s) massaal door dit park op zoek naar voedsel. Een unieke ervaring die je eens in je leven meegemaakt moet hebben! Vanuit een safarijeep kun je op gepaste afstand ‘De Grote Trek’ van heinde en ver zien aankomen… je weet haast niet waar je moet kijken! Hoe dichter je bij de enorme kuddes kunt komen hoe spectaculairder, want achteraan de kudde jagen verschillende roofdieren op hun prooi die uit de kudde loopt. Een Tanzania specialist kan je het beste reisadvies geven over het juiste moment dat je de migratie in het echt kunt beleven. Ook al ben je niet in Serengeti tijdens de Grote Trek, dan zijn er meer dan genoeg wilde dieren te spotten voor een belevenisvolle safari. De ultieme manier om dit natuurpark te bezichtigen is met een ballonvaart tijdens zonsopkomst!

Serengeti

Betrouwbare Tanzania specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Masai Mara

‘De Grote Trek’ beweegt in een grote cirkel door het Serengeti wildreservaat. Wanneer de migratie in het noorden is, dan doorkruist deze immense kudde hoefdieren ook een stukje door buurland Kenia. Net over de grens ligt Masai Mara in Kenia. In dit natuurpark moet ‘De Grote Trek’ de Mara River oversteken. Dit is een punt in de tocht waar de gazellen, gnoes en zebra’s zeker niet naartoe leven, want in de rivier liggen velen krokodillen op de loer om deze hoefdieren in het water aan te vallen. Wanneer het eerste dier een stap in het water waagt volgen duizenden andere dieren massaal de tocht door de rivier naar de overkant. Het water spat alle kanten op en je krijgt gegarandeerd dieren te zien die zijn beetgenomen door de krokodillen. De grootste kans om deze dierlijke opschudding te bekijken is tussen juli en oktober en dan vooral op regenachtige dagen, dus houd de weersvoorspelling goed in de gaten als je er bent!

Masai Mara

Ngorongoro krater

De wilde dieren vliegen je hier om de oren! Nergens ter wereld vind je zo’n grote concentratie dieren per vierkante kilometer als in de Ngorongoro krater. In totaliteit leven er circa 30.000 dieren in de krater, wauw! Tijdens een safari spot je hier zó ongelofelijk veel dieren in een mum van tijd. Van angstaanjagende dieren zoals leeuwen, hyena’s en buffels tot grote kuddes olifanten en zebra’s én de zeldzame zwarte neushoorn. De Ngorongoro krater is de grootste ingestorte vulkaankegel ter wereld. De krater is maar liefst 19 km breed. Tip: je doet er goed aan om deze natuurplek zo vroeg mogelijk te bezoeken omdat de wilde dieren dan erg energiek zijn.   

Ngorongoro krater

Kilimanjaro

De hoogste berg van Afrika is te vinden in Tanzania. De Kilimanjaro is met een hoogte van 5895 meter letterlijk een hoogtepunt in dit schitterende land. Op veel wensenlijstjes staat de beklimming van deze niet actieve vulkaan. Alhoewel dit het hoogste punt van Afrika is, is de tocht naar de top niet extreem zwaar. De omstandigheden daarentegen zeker wel. Je zult moeten omgaan met de ijle lucht op grote hoogte dus enige conditie is zeker een vereiste om ‘het dak van Afrika’ te bereiken. 

Kilimanjaro

Er zijn verschillende routes om de top te bereiken. Voor de kortste route naar de top moet je minimaal 5 dagen uittrekken. Onderweg heb je, vanaf grote hoogte, een fenomenaal uitzicht op de omliggende landschappen van de Kilimanjaro waarin giraffen en olifanten leven. Wil jij daadwerkelijk naar de top? Dan is deskundige begeleiding echt een vereiste.

Kilimanjaro

Arusha National Park

Sla jij linksaf waar de menigte rechtsaf gaat? Dan moet je in Tanzania zeker naar Arusha National Park. Dit is het kleinste nationale park van Tanzania, maar de je hebt hier echt een ultieme safaribeleving! Je vindt hier de meeste giraffes van Tanzania, maar ook leeuwen, olifanten en zebra’s behoren tot het dierenrijk in dit park. Ben jij een echte wandelaar? Ook dan ben je in Arusha op de juiste plek. Je kunt hier prachtige wandelsafari’s maken (zoals naar de top van Tululusia Hill) of de vulkaan Mount Meru beklimmen.

Arusha National Park

Tarangire National Park

In het noorden van Tanzania ligt Tarangire National Park. In dit safaripark is het een stuk rustiger dan in populairdere parken, zoals in Serengti, waardoor je soms het landschap om je heen alleen voor jezelf lijkt te hebben. De enorme kuddes olifanten zijn haast niet te missen, maar ook giraffes en zebra’s behoren tot diersoorten die je zeker zult tegenkomen. Ander natuurpracht die je tijdens een tocht door Tarangire National Park ongetwijfeld zult zien zijn de Baobab bomen. Deze grote, oude bomen met een dikke stam zijn erg fotogeniek!

Tarangire National Park

Selous Game Reserve

Veel Tanzania-reizigers slaan het Selous Game Reserve over tijdens een rondreis. Volgens ‘insiders’ echt iets onbegrijpelijks. Oké, het ligt een beetje uit de richting van de standaard rondreisroutes door Tanzania, maar wanneer je de trip ernaartoe aangaat zul je er zeker voor worden terugbetaald door de natuurlijke schoonheid van het park. Wist je dat Selous het grootste wildpark van Afrika is? Het is wel drie keer zo groot als het beroemde Serengeti. Het aantal wilde dieren die hier leven is ook navenant de grootte van het park. En ja… ook de Big Five is hier in volle glorie te zien tijdens een safaritrip! Waar wacht je nog op?

Selous Game Reserve

Vakantie Zanzibar

Je wordt wakker in een schitterende luxueuze lodge met uitzicht op de azuurblauwe zee. Je kunt niet wachten om in het water te springen voor een duik- of snorkeltocht om de imposante onderwaterwereld te ontdekken. Zwem vlakbij koraalriffen in allerlei kleuren en vissen in allerlei vormen. Na een verfrissende duik plof je lekker neer op een strandbedje, vol in de zon of onder een wuivende palmboom. Klinkt heerlijk toch? Na een verrassende rondreis door Tanzania kun je ervoor kiezen (sterke aanbeveling) om jouw droomvakantie af te sluiten met een strandverlenging in Zanzibar

Vakantie Zanzibar

Dit bounty-eiland ligt vlak voor de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Ideaal om een paar dagen te verblijven en bij te komen van alle indrukken die je hebt opgedaan tijdens de safari’s! Naast lekker chillen op het strand of aan het zwembad van een luxe resort raden wij je ook zeker aan om een dag uit te trekken om Stone Town te bezoeken. De hoofdstad van Zanzibar is een wirwar van smalle steegjes waar je invloeden uit heel Afrika en de Arabische cultuur kunt ontdekken. Een strandverlenging is ook mogelijk op het eiland Pemba. Eveneens een tropisch eiland waar je lekker kunt relaxen!

Zanzibar

Rondreis Tanzania - Hoe pak je het aan?

Een Tanzania rondreis boek je niet simpelweg met een paar muisklikken op het internet. Daarbij is een reisadvies van een Tanzania specialist cruciaal om jouw rondreis op de meest optimale manier te beleven. De juiste keuze voor het bepalen van de lodges is erg belangrijk. Denk hierbij aan de kwaliteit van de lodges, maar ook zeker de ligging ten opzichte van de wildparken. Bovendien weet een reisspecialist de beste reistijd om bijvoorbeeld de migratie in de Serengeti van dichtbij te zien en kunnen ze de beste lokale gidsen aan jou toewijzen. Op basis van jouw reiswensen gaat een reisspecialist aan de slag om jouw droomvakantie samen te stellen. Op zoek naar een reisbureau Tanzania? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Tanzania!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?