Vakantie of Rondreis Peloponnesos

Een rondreis Peloponnesos beleef je op het schiereiland ten zuiden van het vasteland van Griekenland. Op de Peloponnesos komen goudgele stranden, een eeuwenoude geschiedenis, slaperige dorpjes en de ruige natuur perfect samen. In alle vrijheid kun je met een huurauto archeologische opgravingen bekijken en de Griekse gastvrijheid ervaren. Rijd door het bergachtige binnenland, dwaal door pittoreske dorpen en rol je handdoek uit op stranden van rustige baaien. Vergeet ook zeker niet om de gastronomie van de Peloponnesos te ontdekken. Je proeft hier de lekkerste wijnen van Griekenland, voornamelijk in de wijnstreek Nemea. Een zonvakantie Peloponnesos gaat goed samen met het ondernemen van culturele uitjes. In de regio Messinia geniet je van prachtige zandstranden waar je plezier maakt in de zon en de zee. Dit maakt een vakantie Peloponnesos ideaal om stranddagen af te wisselen met trips naar historische plaatsen zoals Epidaurus, Mycene en Sparta. Een rondreis Athene en Peloponnesos is een populaire combinatiereis die wellicht ook interessant is voor jou. Eerst maak je een stedentrip Athene om vervolgens af te reizen naar dit fantastische schiereiland!

Rondreis Peloponnesos - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Peloponnesos:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Epidaurus

In Epidaurus vind je één van de best bewaarde gebouwen uit de Griekse Oudheid. Het gigantische amfitheater is ronduit indrukwekkend te noemen. In hoogtijdagen gaf dit amfitheater plek aan wel 14.000 toeschouwers. Het amfitheater uit de 4de eeuw voor Christus kent bovendien een perfecte akoestiek. Ieder klein geluid is tot aan de bovenste zitplaatsen duidelijk te horen. In de zomer zijn er veel muziekoptredens in het amfitheater. Om hier bij te kunnen zijn moet je tijdig tickets boeken, dus wees hier op tijd mee om deze perfecte akoestiek zelf te kunnen horen.

Epidaurus

Betrouwbare Griekenland specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Rondreizen

Mycene

Eeuwen geleden lag in Mycene het Paleis van Koning Agamemnon. Vandaag de dag kun je de restanten van dit paleis bekijken, waaronder de koepelgraven en de beroemde Leeuwenpoort. De burcht van de koning was omsloten door stadsmuren. De Leeuwenpoort gaf toegang tot de burcht van de koning en deze sierlijke toegangspoort is een iconische plek in Mycene geworden. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat 3000 jaar voor Christus inwoners van Mycene al onder de Leeuwenpoort doorliepen om de burcht te bereiken. Nog altijd staat deze toegangspoort overeind en kun je het met eigen ogen bekijken! 

Mycene
Mycene

Nauplion

Nauplion, ook wel Nafplio genoemd, is de oude hoofdstad van Griekenland. Dit is één van de mooiste steden van de Peloponnesos. Dwaal door de historische binnenstad dat een waar doolhof is van smalle straatjes. Bekijk de vele Venetiaanse huizen, loop langs de waterkant in de sfeervolle haven en ga naar het hooggelegen Palamidi Fort op een rots. Nauplion is naast een gezellige Griekse stad vol oude bezienswaardigheden ook een badplaats. In de omgeving zijn veel prachtige stranden te vinden waar je een duik in de Middellandse Zee kunt nemen.

Nauplion
Nauplion Palamidi

Patras

Patras is de 3de stad van Griekenland en de grootste stad van de Peloponnesos. Deze havenstad ligt in het noordoosten van de Peloponnesos en is opgedeeld in een oud en nieuw gedeelte. Voornamelijk het oude gedeelte is interessant met klassieke huizen en de Agios Andreas kerk als bekendste bezienswaardigheid van Patras. Vanuit de veerhaven kun je de overtocht naar Italië en andere Griekse eilanden maken.

Patras
Patras

Korinthe

Een rondreis Peloponnesos wordt vaak gecombineerd met een stedentrip Athene. Als je vanuit Athene naar de Peloponnesos rijdt, dan kom je als eerst Korinthe tegen. Als je de snelweg over een lang, maar smal kanaal oversteekt dan weet je dat je in de Peloponnesos bent. Dit is namelijk het Kanaal van Korinthe. In 1893 is dit kanaal gegraven om kortere vaarroutes mogelijk te maken. De Peloponnesos is middels 6 bruggen over dit kanaal verbonden aan het vasteland van Griekenland. Het kanaal is 24 meter breed. Dit klinkt misschien veel, maar naast plezierboten varen hier ook grote vrachtschepen doorheen en dan is 24 meter toch niet zo breed. Wacht op een vrachtschip en zie hoe deze door het smalle kanaal vaart met nauwelijks ruimte tussen de steile wanden van het kanaal en het vrachtschip. 

Kanaal van Korinthe

Naast het kanaal staat deze stad bekend om de ruïnestad Archaia Korinthos, beter bekend als Oud-Korinthe. De ruïnes zijn overblijfselen uit de Byzantijnse, Turkse en Romeinse tijd. De Tempel van Apollo is hét topstuk van Oud-Korinthe!

Korinthe

Olympia

Dít is de plek waar de Olympische Spelen zijn ontstaan en als eerste hebben plaatsgevonden. Van oudsher zijn de Olympische Spelen een Griekse traditie. Pas sinds 1896 werden de Olympische Spelen voor het eerst met meerdere landen gehouden. Tijdens de Olympische Spelen wordt hier om de 4 jaar het olympisch vuur aangestoken. Tijdens een Peloponnesos rondreis kun je de stad Olympia bezoeken om de oeroude sportfaciliteiten te bekijken waar de eerste spelen hebben plaatsgevonden. Naast oude sportvelden vind je er ook tempels met grote zuilen waar iedere geschiedenisliefhebber meer over te weten wil komen.

Sparta

Ook in deze stad is het Griekse verleden nog altijd zichtbaar. Sparta was vroeger één van de machtigste steden van Griekenland en stond bekend als echte soldatenstad. Ken je de uitdrukking ‘Spartaanse opvoeding’? Dat komt hiervandaan. Kinderen vanaf 7 jaar werden al op jonge leeftijd opgeleid voor soldaat en daarmee afgescheiden van hun familie. Op harde wijze werden zowel slaven als de oorspronkelijke bewoners opgeleid en later ingezet voor oorlogen tegen de aartsvijand Athene. Met een wandeling door de stad kom je nog overblijfselen tegen die herinneren aan deze tijd.

Sparta

Monemvasia

Monemvasia heeft als bijnaam ‘het Gibraltar van Griekenland’. Net als Gibraltar is deze middeleeuwse vestingstad gelegen op een rots. Monemvasia toont nog meer gelijkenissen, want dit stadje ligt ook op een schiereiland en via een smal stuk land verbonden aan het vasteland. Als je rondloopt in Monemvasia vliegt de authenticiteit je om de oren. Bekijk de knusse pleinen, smalle straten en pittoreske huizen. Tip: maak een klim op de rots tot 300 meter hoogte voor een geweldig uitzicht over zee en het bekijken van ruïnes van de Agoa Sofia kerk. 

Monemvasia

Stoupa

Stoupa is de populairste badplaats van de Peloponnesos. Het is een heerlijke plek om alle historische indrukken te laten bezinken op het strand. En de stranden zijn hier goed en fijn. Het strand loopt langzaam af in zee waardoor ook families met kinderen hier ongestoord kunnen genieten. Na een heerlijke stranddag wandel je in de avond zo de gezellige boulevard op.

Tolo

Tolo is de meest ontwikkelde badplaats van de Peloponnesos en heeft één van de mooiere stranden waar je tijdens een Peloponnesos vakantie op kunt chillen. Ook de Nederlandse koninklijke familie is verknocht aan Tolo, want zij hebben hier hun Griekse vakantievilla.

Tolo

Kalamata

Kalamata is de hoofdstad van Peloponnesos en veelal het startpunt van een vakantie Peloponnesos vanwege het vliegveld. Als je een rondreis maakt: vertrek niet meteen met je opgehaalde huurauto de stad Kalamata uit naar andere hoogtepunten. Kalamata zelf is ook een leuke stad. Maak hier een ontspannen fietstocht. Door het hele centrum zijn fietspaden aangelegd waardoor je je makkelijk kunt verplaatsen. Waai lekker uit aan het stadsstrand. Als je graag comfortabel wilt verblijven tijdens je vakantie Peloponnesos dan vind je aan het strand van Kalamanta veel luxe hotels. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is het 13de -eeuwse kasteel dat boven de stad uittorent.

Kalamata

Mani

De regio Mani heeft de meest ruige landschappen van de Peloponnesos. Ontdek deze streek met een huurauto en kom pittoreske dorpjes, idyllische baaien en gezellige visrestaurants tegen. Tip: breng een bezoek aan de Dirou grotten. Middels een boottocht door de grotten bekijk je schitterende stalagmieten en stalactieten. Mani is het authentieke hart van de Peloponnesos!

Mani
Mani

Elafonisos

Dit kleine eiland voor de kust van Monemvasia is bekend vanwege het indrukwekkende Simos strand. Simos Beach is een uniek strand dat aan beide kanten geflankeerd wordt door een azuurblauwe zee. Je kunt hier met een leuke bootexcursie naartoe om op het prachtige strand te zonnen en de verkoeling op te zoeken in de kraakheldere zee. 

Elafonisos
Elafonisos Simos Beach

Rondreis Peloponnesos - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Peloponnesos biedt de ontspanning waar jij naar op zoek bent. Even ontsnappen aan het dagelijkse leven en genieten van het goede, Griekse leven. Je wilt dan natuurlijk wel de zekerheid hebben dat je op leuke logeeradressen terechtkomt, over een goede huurauto beschikt en gave excursies kunt maken. Ga met een gerust gevoel op vakantie door jouw strandvakantie of rondreis uit te besteden aan een Peloponnesos specialist. Deze reisadviseur kent de Peloponnesos perfect en weet precies waar jij, op basis van jouw wensen, het beste op je plek bent. Zo haal je de meest optimale ervaring uit je reis. Bovendien hoef je zelf geen zorg te dragen voor reserveringen voor vluchten, hotels en een huurauto. Dit neemt deze reisprofessional allemaal bij jou uit handen. Op zoek naar een reisbureau Peloponnesos? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar de Peloponnesos!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?