Vakantie of Rondreis Macedonie

Wil jij een vakantie Macedonie beleven? Dat is een ontzettend goed idee! Als je op vakantie naar Macedonie gaat zul je merken dat dit land in Midden-Europa verrassend veel mooie plekken kent die onder het grote publiek nog niet zo bekend zijn. Het is dan ook niet voor niets dat Macedonie, dat officieel Noord-Macedonie heet, de ‘Parel van de Balkan’ wordt genoemd. In ongeveer 2,5 uur vliegen bereik je de hoofdstad Skopje waarvandaan je een rondreis Macedonie kunt starten en o.a. verborgen wijngebieden, schilderachtige stadjes en prachtige natuurparken kunt ontdekken. Ben je toe aan een zonvakantie? In het zuiden van Macedonie ligt het Meer van Ohrid. Dit meer is zó groot dat je het gevoel hebt alsof je gewoon aan zee bent. Combineer chillen aan dit meer met leuke uitstapjes naar fotogenieke kerken, wandelingen in berggebieden en ontmoetingen met de gastvrije bevolking. Eén ander groot pluspunt van reizen naar Macedonie is dat alles hier een stuk goedkoper is. Zo geniet je op een betaalbare manier van je vakantie in Macedonie!

Vakantie Macedonie - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Macedonie

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Meer van Ohrid

De meeste vakantiegangers die kiezen voor een Macedonie vakantie komen uit bij het Meer van Ohrid. Dit is één van de oudste meren ter wereld en enorm diep, op sommige plekken wel 289 meter. Dit kraakheldere meer is zo groot dat Macedonie de oppervlakte deelt met Albanië. Aan het meer vind je veel stranden met ligstoelen waar je kunt zonnebaden en dit kunt afwisselen met een verfrissende duik in het meer. Het mooie aan het Meer van Ohrid is dat er aan de oevers veel te zien is. Ga bijvoorbeeld naar het Klooster van Sint Naum (Sveti Naum). In dit kleine, schattige kerkje ligt de Heilige Naum begraven. Het verhaal gaat dat als je je oor op het marmeren graf legt je nog altijd zijn hartslag kunt horen. Je kunt het St. Naum klooster met de boot bereiken en vervolgens genieten van de fresco’s in de kerk, de uitzichten op het meer, de pauwen die rondom de kerk ronddwalen en de warmwaterbronnen in de omgeving. 

Meer van Ohrid
St Naum
St Naum

Een andere leuke excursie tip tijdens een vakantie naar het Meer van Ohrid is de Bay of Bones. Jarenlang onderzoek heeft uitgewezen dat 1200 voor Christus in deze baai al mensen in paalwoningen op het water woonden. Een aantal paalwoningen zijn nagemaakt en fungeren nu als museum. De naam ‘Bay of Bones’ is gekozen omdat in de baai veel botten van dieren zijn gevonden. Je kunt in de baai duiken en wellicht vind jij nog oude botten van dieren!

Bay of Bones
Bay of Bones

Betrouwbare Macedonië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Groepsreizen

Ohrid

De gelijknamige stad Ohrid is de belangrijkste badplaats aan het Meer van Ohrid. Ondanks dat het de grootste badplaats van Macedonie is, valt het toerisme hier reuze mee. Hierdoor ervaar je nog de typisch Macedonische sfeer. Ohrid heeft een historisch centrum met een prachtige boulevard vol winkels, restaurants en terrasjes. Aan de boulevard ligt een stadsstrand waarvandaan je zo het meer in kunt zwemmen. 

Ohrid

Het hoogste punt van de stad is Fort Samuel. Hier zie je ruïnes van een kasteel uit de middeleeuwen. Vlakbij Fort Samuel ligt een antiek amfitheater ingesloten tussen woningen. Neem hier zeker een kijkje! 

Ohrid Fort Samuel
Ohrid amfitheater

Op haar hoogtepunt telde Ohrid maar liefst 365 kerken. Daar zijn nu nog enkele van over, waaronder de erg fotogenieke Sveti Jovan Kaneo kerk. Deze schattige kerk ligt op een klif met uitzicht over het glinsterende meer. Maak hier één van je mooiste reisfoto’s tijdens je vakantie Noord Macedonie!

Sveti Jovan Kaneo

Struga

Voor een vakantie aan het Meer van Ohrid kun je ook kiezen voor Struga als badplaats. Struga ligt op 15 minuten rijden van Ohrid, is zeer gemoedelijk en een stuk kleinschaliger. Erg leuk in Struga is om van de brug af te springen en je door een stroomversnelling van de rivier de ‘Drim’ je mee te laten voeren door het centrum. Je glijdt door het water zonder te zwemmen en komt voorbij de gezellige terrasjes aan de waterkant.

Struga
Struga

Skopje

Skopje is de hoofdstad van Macedonie en ligt in het noorden des lands. Tijdens een rondreis zul je deze stad zeker aandoen, maar je kunt Skopje ook bezoeken als dagtrip vanuit het Meer van Ohrid. Zeer bekend in Skopje is de grote bazaar. Dwaal door de smalle straten en tik unieke souvenirs op de kop! Bij de bazaar ligt de Sveti Spas kerk. Ga hier zeker even naar binnen om de prachtige hout gesneden kunstwerken te bewonderen. De rivier Vardar doorkruist de stad en verdeelt Skopje in een oud en nieuw gedeelte. Via een stenen brug uit de 15de eeuw kun je beide delen bekijken. Skopje heeft een ietwat nostalgische uitstraling met veel invloeden uit de Ottomaanse en Byzantijnse tijd.

Skopje
Skopje

Bij het Macedonie plein vind je veel standbeelden en fonteinen waar de lokale bewoners en reizigers elkaar ontmoeten. Tip: van 1910 tot 1928 woonde Moeder Teresa in Skopje. Je kunt het gedenkhuis van Moeder Teresa bezoeken waar je meer te weten komt over haar leven en alle goede daden die ze heeft verricht.   

Skopje Macedonie plein

Bitola

Bitola is de oude hoofdstad van Macedonie en ligt dicht bij grens met Griekenland. Als tweede stad van het land kun je hier goed winkelen en staat het centrum vol culinaire restaurants en cafés. De bekendste straat van Bitola, Sirok Sokak, is een gezellige plek om de sfeer van de stad te proeven. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Bitola behoren de Sint Dimitry kathedraal, de Yeni moskee met klokkentoren en de Turkse bazaar (waar je zeker de lokale thee moet proeven). Buiten het centrum van Bitola liggen ruïnes van het amfitheater van Heraclea Lyncestis. Dit amfitheater stamt uit de 4de eeuw voor Christus en in de zomer worden hier nog regelmatig muziekoptredens gegeven. Vlakbij Bitola ligt het Pelister National Park, daarover lees je hieronder meer.

Pelister National Park

Pelister National Park is het recreatieparadijs van Noord Macedonie. In dit bergachtige gebied, waarvan de hoogste bergtop reikt tot 2600 meter hoogte, kun je sportieve activiteiten ondernemen, zoals mountainbiken, mooie hiketochten afleggen en met een jeep rondrijden. ’s Zomers bestaan de landschappen uit voornamelijk groene valleien, zie je talloze vogels overvliegen en kun je met een beetje geluk een beer of wolf spotten. Bezoek je dit natuurpark in de winter, dan kun je hier goed skiën.

Pelister National Park

Mavrovo National Park

Mavrovo National Park ligt op ongeveer 2 uur rijden van Ohrid in het westen van het land. Bezoek dit prachtige natuurpark als dagtrip of tijdens een rondreis Macedonie. Het Mavrovo National Park maakt onderdeel uit van een groot gebergte met de hoogste berg van Macedonie: Golem Korab (2764 meter hoog).  Tijdens een wandel- of mountainbiketocht door het park kun je zomaar een bruine beer, wolf, ree of lynx tegenkomen. ’s Winters kun je hier fantastisch skiën als de landschappen bedekt zijn met een laag sneeuw. Hotspot in het park is een kunstmatig aangelegd meer met kerk die half onder water staat.

Mavrovo National Park
Mavrovo National Park

Galicica National Park

Eén nationaal park mag niet ontbreken in de lijst met hoogtepunten van Macedonie: Galicica National Park. Dit natuurpark ligt bij de grens met Albanië. De bergen domineren het landschap. Het Prespameer maakt onderdeel uit van dit natuurgebied. Het Prespameer is een groot meer dat is opgedeeld door Macedonie, Griekenland en Albanië. Midden in het Prespameer ligt het eiland Golem Grad, het enige eiland van Macedonie. Dit eiland heeft als bijnaam slangeneiland omdat hier veel slangen leven. Als je het aandurft kun je met een boot naar het eiland waar je naast slangen ook ruïnes uit de romeinse tijd en uit de middeleeuwen kunt bewonderen.

Galicica National Park

Vakantie Macedonie - Hoe pak je het aan?

Klinkt een vakantie Macedonie jou goed in de oren? Vind een reisadviseur die jou perfect kan adviseren over een vakantie die aan jouw wensen voldoet. Deel jouw persoonlijke wensen en laat een Macedonie specialist je helpen om een droomvakantie te organiseren. Dit bespaart jou veel uitzoekwerk en je hebt de zekerheid dat je vakantie in goede handen is. Op zoek naar een reisbureau Macedonie? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Macedonië!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?