Vakantie of Rondreis Kenia

Een rondreis Kenia is voor veel reisliefhebbers een droom die uitkomt. Tijdens een safari de Big Five met eigen ogen bekijken, de kleurrijke Masai bevolking beter leren, de migratie van ontelbare hoefdieren vastleggen op camera en vervolgens je vakantie Kenia afsluiten aan een hagelwit strand aan de Indische Oceaan. Dat zijn toch wel de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde rondreis. Kenia behoort tot één van de beste landen ter wereld voor het maken van een onvergetelijke safari. Vooral in het Masai Mara Game Reserve beleef je een hoogtepunt op natuurlijk gebied met ‘De Grote Trek’, ook wel bekend als de migratie. Hierbij trekken miljoenen hoefdieren massaal door het natuurgebied dat met een enorm kabaal gepaard gaat op de savannes. Dit is écht iets wat je eens in je leven gezien moet hebben! Ook op cultureel gebied geen tekort in Kenia. Wissel safaridagen af met een bezoek aan een traditioneel Masai dorp. Voel je eventjes inwoner van het dorp en kom meer te weten over het dagelijkse leven en oude tradities, zoals de rode klederdracht met allemaal kettingen en armbanden. Extra leuk: maak een wandelsafari met de Masai, want deze dorpen liggen midden in de wildernis met allemaal bijzondere dieren! Voel je welkom in Kenia!

Rondreis Kenia - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Kenia:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Amboseli National Park

In het Amboseli National Park vind je één van Kenia’s mooiste uitzichten. Op de voorgrond zie je giraffen en olifanten over open savannes struinen met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Een schitterend beeld dat je echt moet vastleggen op camera. Ja het klopt, de Kilimanjaro ligt in Tanzania, maar Amboseli National Park ligt zo dicht tegen de Tanzaniaanse grens dat je met gemak van grote afstand de Kilimanjaro kunt bewonderen. Geniet van een safari, spot de Big Five en natuurlijk ook nog vele andere dieren zoals zebra’s en gnoes. Tijdens een safari ga je zonder twijfel veel olifanten tegenkomen, want de populatie olifanten is hier enorm! Tip: maak een safari bij zonsopkomst- of ondergang, want dan zijn de dieren het actiefst.  

Amboseli National Park

Betrouwbare Kenia specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Lake Nakuru

In het hart van Kenia ligt een groot meer waar menig vogelliefhebber vlinders van in zijn buik krijgt. De bekendste bewoners van Lake Nakuru en het bijbehorende nationaal park zijn de flamingo’s. Deze roze vogelsoort komt hier zoveel voor dat het soms lijkt alsof delen van het meer roze eilanden lijken.

Lake Nakuru

Op de oevers heb je grote kans op zowel witte als zwarte neushoorns te spotten. Deze enorme dieren vormen een mooi contrast met de kleinere dieren die hier leven zoals pelikanen. 

Lake Nakuru

Masai Mara Game Reserve

Hier beleef je één van de mooiste safari’s van Afrika! Dit natuurreservaat grenst ten zuiden aan het Serengeti National Park in Tanzania. Wanneer in de Serengeti het gras groen kleurt is het tijd voor miljoenen wildebeesten (dit hoefdieren zoals gnoes, gazellen en zebra’s) om in grote groepen naar noordelijkere savannes te gaan. Dit wordt ook wel ‘De Grote Trek’ of de migratie genoemd. Het behoort tot één van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld. 

Masai Mara migratie

De kuddes moeten bij de migratie een belangrijk en cruciaal punt overleven. Dit is de oversteek bij de Mara River. In deze rivier liggen krokodillen te loeren op het zwakste wildebeest van de kudde om deze in het water te grijpen. Wanneer de kudde bij de rivier aankomt is het even afwachten wie als eerste de oversteek waagt, maar wanneer één wildebeest het aandurft volgt de rest massaal. Een groots spektakel met een hoop gedruis en opspattend water. 

Masai Mara Game Reserve

Naast wildebeesten en krokodillen maak je tijdens een safari door Masai Mara ook kans op het spotten van nog véél meer dieren. Hierbij kun je denken aan olifanten, antilopen, giraffen, luipaarden, leeuwen en hyena’s. Vraag de hulp van een reisbureau Kenia voor de beste reistijd naar Masai Mara voor het zien van ‘De Grote Trek’.

Masai Mara ballonvaart

Tsavo National Park

Tsavo National Park bestaat uit twee delen: Tsavo East en Tsavo West. Beide delen maken van Tsavo het grootste nationaal park van Kenia. Door een oude spoorlijn zijn de twee delen van elkaar gescheiden en zijn er aparte landschappen ontstaan. Tsavo East kent veel open savannes waardoor je er gemakkelijker wilde dieren kunt spotten, terwijl Tsavo West juist veel bosrijker is met veel heuvels en vulkanische landschappen. Vandaar de tip om beide delen te bekijken tijdens een Kenia vakantie, want ieder landschap trekt andere type dieren aan.

Tsavo National Park

Diani Beach

Reizen naar Kenia, vol drukke safaridagen, kan redelijk vermoeiend zijn. Dan is er niks fijner om je rondreis af te sluiten met een paar onbezorgde vakantiedagen aan het strand. Hiervoor moet je aan de oostkust van Kenia zijn. Tot één van de mooiste stranden van Kenia behoort Diani Beach. Hier vind je het ideaalplaatje: een diepblauwe zee, parelwitte stranden en wuivende palmbomen vormen het decor. Vanuit een luxueus resort is het heerlijk ontspannen en kun je alle indrukken van de safari’s rustig laten bezinken. Maar ook hier kun je nieuwe avonturen beleven. Pak een snorkelset of doe een duikuitrusting aan en ga het water in om de schitterende riffen van de Indische Oceaan te verkennen. Andere mogelijkheden om je vakantie Kenia aan het strand af te sluiten is op één van de andere stranden rondom Mombasa óf de eilanden Mafia, Pemba en Zanzibar. Ook hier kom je terecht in tropische sferen! Vraag een Kenia specialist welke strandlocatie het beste past bij jouw reiswensen.  

Diani Beach

Samburu National Reserve

Ten noorden van Mount Kenya (de 2de hoogste berg van Afrika) ligt het Samburu National Reserve. Safari’s zijn hier enorm populair vanwege de grote dichtheid aan wilde dieren. Vooral bij de Ewaso Nyiro rivier komen veel wilde dieren hun dorst lessen, zoals zebra’s, giraffen, olifanten en luipaarden. Stap in een jeep bij een parkranger die een arendsoog heeft voor alle wilde dieren en je hier al rijdende op wijst. Je kunt ook kiezen voor een wandelsafari met een ranger, super cool en een totaal andere ervaring dan vanuit een jeep!

Samburu National Reserve

Lake Naivasha

Beide natuurgebieden liggen in Centraal-Kenia en liggen dicht bij elkaar. Allereerst Lake Naivasha. Dit zoetwatermeer is de thuisbasis van vele krokodillen, nijlpaarden en visarenden. Maak een ontspannen boottocht over het meer waarbij je veel wildlife van dichtbij kunt zien. Hell’s Gate National Park behoort tot één van de kleinste nationale parken van Kenia. In een landschap vol rotsformaties, oude vulkanen en diepe ravijnen kun je tal van gave activiteiten ondernemen. Denk aan het beklimmen van een vulkaantoren, mountainbiken tussen buffels, giraffen en zebra’s of hiken over de bodem van Hell’s Gate kloof. Ontdek de avonturier in jezelf! 

Lake Naivasha

Rondreis Kenia - Hoe pak je het aan?

Een Kenia rondreis valt of staat met een goede route en een gedegen reisplanning. Hierbij moet je reisafstanden goed inschatten waardoor je genoeg tijd hebt op de mooiste plekken van het land. Bovendien wil je weten waar je het meeste kans maakt op de Big Five en overnachten in de meest bijzondere lodges waarbij je wakker wordt van het geluid van trompetterende olifanten. Het deskundige advies van een Kenia specialist van een reisbureau gespecialiseerd in Kenia is hierin onmisbaar. Twijfel je nog tussen een groepsreis Kenia of een individuele rondreis Kenia? Laat je goed adviseren door een Kenia specialist. Met hun hulp kun je rekenen op deskundige begeleiding tijdens safari’s, logeeradressen van hoge kwaliteit en krijg je ook nog eens ‘insider’ tips waar je anders nooit achter zou komen! Op zoek naar een reisbureau Kenia? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Kenia!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?