Vakantie of Rondreis Alaska

Met een rondreis Alaska beleef je de pure wildernis van de grootste staat van Amerika. Geniet van de ongereptheid van natuurlandschappen die je met een reis naar Alaska zult zien. Van blauwe gletsjers en besneeuwde bergtoppen tot fjorden en vulkanen. Tijdens avontuurlijke tochten door nationale parken heb je ook nog eens de mogelijkheid om oog in oog te komen staan met grizzlyberen, hoe gaaf is dat! Dit deel van Amerika is zo dunbevolkt dat je langzaam maar zeker het gevoel krijgt alsof je aan het einde van de wereld bent. En dat gevoel is nog niet eens zo gek, want Alaska ligt helemaal in het noordwesten van het Noord-Amerikaanse continent, omsloten door Canada en verschillende zeeën. Als je vanaf het meest westelijke punt de zee overvaart bent je in Azië. Deze bijzondere staat van Amerika kun je met een individuele rondreis ondernemen of met een groepsreis Alaska. Wist je dat een cruisevakantie naar Alaska ook erg populair is? Je vaart dan langs robuuste kustlijnen en je spot onderweg walvissen en orka’s. Een vakantie naar Alaska is voor de echte natuurliefhebber én avonturier!

Rondreis Alaska - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Alaska:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Anchorage

Anchorage is vaak het startpunt van Alaska reizen. Voor Alaskaanse begrippen is dit een grote stad. In het centrum vind je enkele museums die je kunt bezoeken. Hiermee ga je met de nodige achtergrondinformatie in je hoofd de natuur van Alaska verkennen. Anchorage ligt aan het einde van Cook Inlet. Dit is een van de weinige plekken op aarde waar witte Beluga’s rondzwemmen. Ga naar Belugapoint om deze zeldzame zeedieren in het echt te zien! In de omgeving van Anchorage vind je een aantal plekken waar je naar zalm kunt vissen. Zalmvissen is erg populair in Alaska, probeer het eens zelf! Anchorage is een drukte van jewelste als het gaat om watervliegtuigen. Ze vliegen af en aan. Een watervliegtuig is dé manier om op unieke en onherbergzame plekken in Alaska te komen!

Anchorage

Betrouwbare Amerika specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Denali National Park

Het Denali National Park is misschien wel het hoogtepunt van je Alaska reis. Dit natuurgebied is Alaska in haar puurste vorm. Het natuurpark is vernoemd naar Mount Denali, de hoogste berg van Amerika. In de omgeving van deze hoge berg leven allerlei wilde dieren, zoals grizzlyberen, wolven, elanden en berggeiten. 

Denali Grizzly

Bekijk hoe grizzlyberen grote zalmen uit de rivier weten te grijpen en leg dit vast op camera! Om de natuur te beschermen is Denali National Park niet toegestaan voor voertuigen. Middels veel uiteengezette wandelpaden kun je in dit park op expeditie. Er rijdt wel een bus rond in Denali National Park. Raadpleeg een Alaska specialist voor de mogelijkheden.    

Denali National Park
Denali National Park

Kenai Fjords National Park

Het schiereiland Kenai behoort tot één van de mooiste plekken die je tijdens een vakantie Alaska zult zien. Je komt terecht in een omgeving vol ijsschotsen, diepe fjorden en omvangrijke gletsjers. Kajak over heldere wateren tussen ijsrotsen, reserveer een rondvaart óf maak een hiketocht. Als je wilt wandelen in Kenai Fjords National Park is enige conditie wel vereist, want de landschappen zijn niet makkelijk te doorkruisen maar wel adembenemend mooi! 

Kenai Fjords

Dalton Highway

Ervaar het ultieme gevoel van ‘roadtrippen’ in extreme landschappen met de Dalton Highway, ook wel Route 11 genoemd. De totale lengte is 666 km, maar je kunt ook een deel hiervan rijden. Je rijdt voorbij aan landschappen die Alaska kenmerken, zoals dichtbegroeide bossen, hoge bergen en meren. Sommige stukken zijn zo verlaten dat je er urenlang kunt rijden zonder een andere bestuurder tegen te komen.

Glacier Bay National Park

Als je een cruise Alaska maakt, dan heb je grote kans dat je uitkomt bij Glacier Bay National Park. Stap in West-Amerika of West-Canada aan boord van een cruiseschip en vaar in de richting van Alaska. Als je bij de Glacier Bay aankomt kijk je je ogen uit. Deze prachtige baai wordt omringt door maar liefst 16 gletsjers. Stukken ijs van de gletsjer vallen met regelmaat in het water van de baai, een groot natuurspektakel dat gepaard gaat met een enorm kabaal. Houd je ogen goed open in de Glacier Bay, want hier zwemmen ook veel bultrugwalvissen rond die jij vanaf het dek kunt spotten!

Glacier Bay cruise
Glacier Bay

Rondreis Alaska - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Alaska maakt de natuurliefhebber in jezelf los. Ben jij er helemaal over uit dat Alaska jouw volgende vakantiebestemming wordt? Wees verstandig en geef het regelen van jouw welverdiende vakantie uit handen bij een Alaska specialist. Dit is een reisadviseur die alles weet van Alaska en jou goed kan adviseren over een rondreisroute, auto- of camperhuur, hotelovernachtingen en toffe excursies. Een reisbureau gespecialiseerd in Alaska regelt alles voor jou, van het reserveren van vliegtickets en cruises tot hotels en vervoersmiddelen. Dit bespaart jou een hoop regelwerk! Op zoek naar een reisbureau Alaska? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Alaska!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?