Rondreis Chili

Een rondreis Chili lijkt wel een reis rond de wereld. In vrijwel geen enkel ander land kom je zoveel verschillende typen landschappen tegen! Het ene moment begeef je je op grote hoogtes tussen de toppen van het Andesgebergte, het andere moment sta je in een uitgestorven Atacama woestijn en een paar dagen later kijk je uit over wit- en blauwe gletsjers in Patagonië! Vlak ook zeker de wijnvelden, vulkanen, fjorden en mooie stranden niet uit. Diversiteit ten top dus tijdens een vakantie Chili! Dit heeft voornamelijk te maken met de langgerektheid van het land. Alhoewel het land niet veel breder is dan Nederland, is het qua lengte onevenaarbaar met 4300 kilometer. Tijdens je Chili reis zul je daarom ook te maken krijgen met veel verschillende klimaten. In het noorden ben je dicht bij de evenaar waardoor het er droog en warm is, maar in het zuiden heb je toch echt een winterjas nodig!     

Rondreis Chili - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Rondreis Chili:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Santiago de Chile

De hoofdstad is veelal het start- en eindpunt van een rondreis Chili. Santiago de Chile behoort tot één van de grootste steden van Zuid-Amerika en is met 5 miljoen inwoners een echte wereldstad. We begrijpen dat je voornamelijk voor de natuur naar Chili komt, maar neem ook een dag de tijd om deze hoofdstad te verkennen. Dit kan gemakkelijk op de Nederlandse manier met een ontspannen fietstocht. Ga met de fiets naar de bekendste plekken van de stad, zoals het klassieke paleis van de president La Moneda waar je de wisseling van de wacht kunt bekijken, het stadspark Cerro Santa Lucia, Mercado Central waar de lokale bevolking inkopen doet en het Museo de la Mode waar outfits van beroemdheden zoals Michael Jackson te zien zijn. Wat je niet per fiets kunt doen, maar wel te voet of met de kabelbaan is Cerro San Cristobal. Vanaf deze 300 meter hoge berg heb je een schitterend uitzicht over Santiago. Op de top van de berg vind je een groot Mariabeeld en botanische tuinen. Vanuit Santiago liggen veel leuke activiteiten binnen handbereik. Op één uur rijden kun je relaxen aan het strand en in de omgeving liggen veel wijngaarden met boerderijen waar je de beroemde Chileense wijnen kunt proeven en meer te weten komt over het productieproces.

Santiago de Chile

Betrouwbare Chili specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Atacama woestijn

Een plek die bijna iedere reiziger opneemt in een Chili vakantie is de Atacama woestijn. Het is één van de droogste plekken op aarde en dat zorgt voor haast buitenaardse landschappen waar je urenlang niemand tegenkomt. Scheur met een jeep over de eindeloze zandvlaktes en maak verschillende tussenstops bij slaperige woestijndorpjes, zoutvlakten en oude mijnen. De Atacama woestijn heeft een paar hotspots die je zeker moet zien. Op 4000 meter boven zeeniveau vind je de Tatio geisers. Circa 80 geisers spuiten hier allerlei kleuren. Dit komt door mineralen in de grond met kleuren zoals paars, oranje, rood en wit. Een andere mooie hotspot is Salar de Atacama. Hier vind je veel zoutvlaktes met meren die bedekt zijn met een zoutlaag. In meren die niet bedekt zijn met een zoutlaag kun je zwemmen en blijf je drijven. Al drijvend kunnen er zomaar een grote groep flamingo’s voorbij vliegen! Een bezoek aan de Atacama woestijn is niet compleet zonder Valle de la Luna te beleven. Deze ‘maanvallei’ kun je het beste bezoeken tijdens zonsopgang of zonsondergang. De zon laat de uniek gevormde rotsen in de vallei van de mooiste kleuren voorzien. Wist je dat de Atacama woestijn één van de beste plekken ter wereld is om sterren te bekijken? Ga in de avond naar een observatielocatie en neem een kijkje achter een telescoop!

Atacama

Torres del Paine National Park

Wie dacht dat Patagonië alleen in Argentinië ligt heeft het mis, want deze prachtige regio ligt ook in Chili! Het mooiste stukje Patagonië van Chili vind je bij Torres del Paine National Park, vernoemd naar drie hoge granietrotsen. De beste manier om de ongerepte natuur van dichtbij mee te maken is een hiketocht, neem dus zeker goede wandelschoenen mee in je koffer! Je komt langs hoge besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren, grillige rotsen én gletsjers. Onderweg kun je verschillende dieren zien, zoals lama’s, flamingo’s, condors, puma’s en pinguïns. De mooiste locatie in Torres del Paine National Park is Grey Gletsjer. De grote, blauwe ijsschotsen geven je een beetje het ‘zuidpool gevoel’. Volg de uitgestippelde wandelroutes en laat de schoonheid van de natuur tot je doordringen!

Torres del Paine

Valparaiso

Valparaiso, in het midden van het land, is de 2de stad van Chili. Deze havenstad behoort tot één van de mooiste steden van Chili. De stad is gebouwd op heuvels en via allerlei geplaveide straten loop je voorbij aan gekleurde huizen en gezellige pleinen. Vooral in de wijk Cerro Concepción vind je huizen in alle denkbare, vrolijke kleuren. Dwaal lekker rond in Valparaiso!

Valparaiso

Arica en Iquique

De westkust van Chili ligt helemaal aan de Stille Oceaan, waardoor je er mooie stranden kunt vinden. Tot de populairste kustplaatsen behoren Arica en Iquique. Beide badplaatsen staan bekend om de goudgele stranden en de uitstekende mogelijkheden om te surfen. Huur een surfboard en probeer zelf over de golven te surfen of neem een surfles. In Arica is het een zeldzaamheid dat het regent. Goed weer gegarandeerd! Laat alle belevenissen op het strand in de volle zon tot dusver in Chili bezinken. In Arica is een tocht naar het uitzichtpunt El Morro de moeite waard. Bij de kustplaats Iguique kun je fantastisch snorkelen. Voor de kust liggen een paar mooie riffen waar je door je duikbril exotische vissen tegenkomt. Ook paragliden is erg populair in Iquique. 

Iquique

Marble Caves

In het zuiden van Chili ligt het gletsjermeer General Carrera. Dit gletsjermeer ligt op zowel Argentijns als Chileens grondgebied. Aan de Chileense kant kun je het natuurfenomeen Marble Caves bewonderen, wat betekent ´grotten van marmer´. Alleen per boot kun je de Marble Caves bereiken. Duizenden jaren lang kletsen hoge golven tegen deze rotswand aan waardoor er grotten zijn uitgesleten. Bij mooi weer voltrekt zich een mooi verschijnsel. De weerspiegeling van het azuurblauwe water op de gladde rotsen zorgen voor een schitterend verschijnsel. Je moet het zelf zien om te beseffen hoe mooi de Marble Caves zijn.

Marble Caves

Paaseiland

Ja echt waar… Paaseiland hoort officieel ook bij Chili. Zo´n 3000 kilometer voor de westkust van Chili, midden in de Stille Oceaan, ligt Paaseiland. Bij aankomst op Paaseiland krijg je een mooie bloemenkrans om je nek, geheel volgens traditie. Vanuit de hoofdplaats Hanga Roa kun je het eiland te voet, per fiets of met een huurauto verkennen. De iconische Moai beelden mag je echt niet overslaan op Paaseiland. De grote stenen Moai beelden van gezichten zijn gemaakt van vulkanisch as uit nabijgelegen kraters. Op het hele eiland vind je er wel honderden. Soms staan ze keurig naast elkaar en soms kriskras door elkaar. Vooral bij de krater Rano Karaku vind je er veel. Ga naast een Moai beeld staan en maak een foto als bewijs dat je op deze afgelegen reisbestemming bent geweest. Nog altijd heerst er een groot mysterie om de Moai beelden. Niemand weet wie ze heeft gemaakt en hoe ze er terecht zijn gekomen. Misschien kun jij het raadsel oplossen als je er bent? Geniet verder van de typerende Polyneische sfeer en relax op het strand van Anakena waar je naar schildpadden kunt snorkelen.

Paaseiland

Rondreis Chili - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Chili moet een onvergetelijke reiservaring worden voor jou en je reisgezelschap. Naar Chili reizen doe je misschien maar één keer in je leven vanwege de grote reisafstand. Pak dit dus verstandig aan en laat een Chili specialist je helpen bij het samenstellen van een rondreis. Een Chili specialist helpt je met een goed advies, zoals het bepalen van een route en het regelen van unieke logeeradressen en leuke excursies. Wanneer je je laat helpen door een reisbureau gespecialiseerd in Chili kun je een beroep doen op reisprofessionals die uit eigen ervaring je het allerbeste advies kunnen geven. Op zoek naar een reisbureau Chili? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Chili!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?