Cruise vakantie

Maak een cruise vakantie en streep hem van je bucketlist! Wanneer je eenmaal de smaak van cruises hebt geproefd wil je niets liever meer en maak je de ene na de andere mooie cruise. Tijdens een cruise ontdek je veel nieuwe bestemmingen en je hoeft maar één keer je koffer in- en uit te pakken. Als je hebt besloten dat je een cruise wilt maken, dan kom je voor een aantal keuzes te staan: wáár in de wereld wil je een cruise maken? Met welke rederij? En met welk schip? De keuze is reuze en er is veel verschil in rederijen, schepen en routes. Je doet er dus heel verstandig aan om hiervoor de hulp van een cruisespecialist in te schakelen die je wegwijs maakt in de cruisewereld. Op basis van jouw reiswensen zoekt een reisbureau gespecialiseerd in cruises naar een cruise die bij jou past! Lees hieronder meer informatie en doe inspiratie op over cruisen en beleef jouw droomvakantie op zee!

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Meer informatie over een cruise vakantie:

De Reisspecialist

Keuze voor een rederij

De keuze voor een rederij is enorm belangrijk. Iedere rederij trekt met haar cruiseschepen een eigen type reiziger aan. Zo is de ene rederij gericht op een oudere doelgroep en een andere bijvoorbeeld op families met kinderen. Vroeger kleefde er een imago aan cruisen dat dit alleen voor de rijkere was weggelegd. Dit vooroordeel is al lang verleden tijd en tegenwoordig voor velen betaalbaar. Er is dus ook veel verschil in luxe rederijen en cruises die je kunt maken met een beperkt budget. Je kunt ook kiezen voor rederijen die specifiek gericht zijn op het thema culinair met vele a la carte restaurants of juist kleinschaligheid. Stel jezelf de vraag: wat vind ik belangrijk tijdens een cruisevakantie? Ga met dit antwoord naar een reisadviseur gespecialiseerd in cruises en vind samen met deze cruisespecialist een rederij die bij jou past!

Cruise dek

Betrouwbare cruise specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Cruises

Cruisen met kinderen

Echt waar, cruisen is voor jong en oud! Tegenwoordig zijn er zoveel cruiseschepen ingericht op kinderen dat het hele gezin hier een topvakantie kan beleven. Met veel kindvriendelijke faciliteiten vervelen de kids zich geen moment op zee en genieten ze met volle teugen. Op kindvriendelijke schepen kun je denken aan een aquapark met glijbanen op het dek, een surfsimulator, een gamehal, ziplinen, grootse shows in de avond en een animatieteam dat dag en nacht klaarstaat. Bovendien heeft cruises met kinderen veel voordelen. In relatief korte tijd zie je veel verschillende bestemmingen waardoor kinderen meer van de wereld leren. Daarnaast kunnen kinderen vaak met hoge kortingen mee op reis. Ideaal. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij dat als ouder toch ook?

Cruisen met kinderen

Bijzondere cruiseschepen

Cruiseschepen zijn er in alle soorten en maten. Eigenlijk is een cruiseschip een drijvend hotel op zee. Ieder schip heeft een eigen uitstraling. De ene heeft een klassieke uitstraling, een andere heeft een hippe, moderne uitstraling en weer een andere juist een kindvriendelijke uitstraling. Een cruisespecialist weet precies welk cruiseschip bij jouw reisgezelschap past! Enkele bijzondere cruiseschepen waar jij wellicht jou droomvakantie op zee gaat ervaren:

  • MSC Gradiosa – Vaart voornamelijk over de Middellandse Zee en beschikt over veel kindvriendelijk faciliteiten zoals een Formule 1 simulator, Aquapark, klimparcours, Lego Room, bowlingbaan en Cirque du Soleil at Sea voorstelling.
  • Norwegian Bliss – Vaart voornamelijk in Noord-Amerika en op dit schip staat avontuur centraal met kartbaan op het dek, lasergamen en een Aquapark.
  • Disney Fantasy – Vaart voornamelijk door de Caribbean en zoals de naam al doet vermoeden is dit schip helemaal gericht op het thema Disneyland en Disney-figuren die continue rondlopen en een heuse vuurwerkshow op zee.
  • Symphony of the Seas – Vaart voornamelijk door de Caribbean en is het grootste cruiseschip ter wereld. Glij van de grootste glijbaan op zee met The Ultimale Abyss en volg een Broadway musical!
Cruise bij zonsondergang

Vaarroutes voor cruises

Met een cruise kun je uit onnoemelijk veel vaarroutes- en gebieden kiezen. Ga voor jezelf na wat je graag wilt zien. Krijg je een kick van varen tussen grote ijsschotsen, naar Mediterrane steden of tropische eilanden? Vanuit Nederland kun je een cruise Noorse Fjorden maken. Je vertrekt dan uit de haven van Amsterdam of Rotterdam. Dit bespaart je vliegkosten en het is ook nog eens lekker gemakkelijk. Ook een cruise naar de Oostzee, met prachtige steden zoals Sint-Petersburg en Tallinn, kun je met een cruise vanuit Nederland bereiken. Verder is de Middellandse Zee een populair vaargebied binnen Europa. Je bezoekt veel verschillende steden én landen in één vakantie met bijvoorbeeld Rome, Barcelona, Marseille en Venetië. Een cruise maken buiten Europa? Je kunt allerlei kanten op! Denk aan een cruise vanuit Miami naar de Caribbean, naar het koude Alaska, het Panamakanaal of in de omgeving van Dubai. Een cruise naar Antarctica is echt een ‘once in a liftetime’ ervaring en maar voor weinigen weggelegd vanwege het prijskaartje. Ook al wel eens gedacht aan een riviercruise? Vaar over de Rijn of de Nijl in Egypte en je kijkt er je ogen uit!

Cruise Noorse Fjorden

Cruise vakantie - Hoe pak je het aan?

Weet jij al hoe jouw cruise vakantie er uit moet zien of juist nog helemaal niet? Hoe dan ook, bij een cruisereis is de expertise van een cruisespecialist enorm belangrijk. Met een persoonlijk advies van een reisadviseur kom je samen tot een keuze voor een vaarroute, cruiserederij en schip. Natuurlijk helemaal afgestemd op jouw reiswensen. Een cruisespecialist neemt al het reserveren van een binnen- of buitenhut, excursies, regelen van een visum en nog vele andere zaken bij jou uit handen. Dit bespaart jou een hoop uitzoekwerk en tijd. Bovendien laat je dit over aan een expert die de zekerheid geeft dat alles goedgeregeld is. Wil je niet alleen op zee blijven, maar ook meerdere dagen ergens aan land vóór of na jouw cruise? Ook dan weet een cruisespecialist hier wel raad mee. Verleng jouw cruise met een rondreis, zoals bijvoorbeeld een rondreis Florida om daarna vanuit Miami de Caribbean te beleven. Een reisbureau gespecialiseerd in cruises helpt je aan een landarrangement met hotels, huurauto en excursies. Ga met je wensen naar een cruise specialist zodat je een weloverwogen keuze maakt. 

Kies een reisorganisatie die expert is in cruises!

Zijn deze andere themareizen misschien interessant voor je?