Vakantie Santorini

Met een vakantie Santorini zie je de typisch Griekse foto’s, die je altijd in advertenties ziet, in het echt! Je kunt je het beeld vast wel voor de geest halen van de witte huizen en kerken met blauwe koepels die trapsgewijs tegen de rotsen zijn opgebouwd met op de achtergrond het blauw van de onbewolkte lucht en de Middellandse Zee. Van alle Griekse vakantie-eilanden behoort Santorini tot één van de kleinere, maar dit eiland is wereldberoemd door de fotogenieke plekken. Santorini is onderdeel van de archipel Cycladen en is een vulkaaneiland. De vulkanische oorsprong is goed te zien tijdens jouw Santorini vakantie. Ooit was het eiland rond, maar door vulkaanuitbarstingen duizenden jaren geleden heeft Santorini nu de vorm van een halve maan. Alle plaatsen op Santorini zijn dus gelegen op de bovenste randen van een vulkaankrater. Hoge rots kliffen scheiden het eiland van de zee, af en toe onderbroken door een zwart lava strand. Verwacht dus geen goudgele stranden zoals op veel andere Griekse eilanden wel het geval is. Desondanks zijn hier genoeg mogelijkheden om van een zonvakantie Santorini te genieten. Santorini is bovenal een exclusieve bestemming die in trek is bij de jetset, houd dus rekening met het prijsniveau. Neem contact op met een Santorini specialist als je op een betaalbare manier een vakantie in Santorini wilt beleven, want dit is zeker mogelijk! 

Vakantie Santorini - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie Santorini:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Oia

Een van de mooiste zonsondergangen ter wereld beleef je vanaf het plaatsje Oia. Dineer bij zonsondergang in een sprookjesachtige omgeving met witgekalkte en pastelkleurige huizen en kerken, gebouwd op een rotsheuvel. Je kijkt ver uit over de Middellandse Zee vanaf een mooi terras na een wandeling door het charmante Oia. Neem je wandelschoenen mee in je koffer voor een vliegvakantie Santorini. Je kunt namelijk vanuit Oia naar Fira wandelen over de kraterrand Caldera. Hier doe je zo’n 3 uur over en tijdens deze route kun je adembenemende uitzichten bewonderen! 

Oia
Oia

Betrouwbare Griekenland specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Rondreizen

Kamari

Kamari is de populairste badplaats van het eiland. De boulevard is een fijne verzameling van restaurants, bars en winkels waar je veel levendigheid kunt vinden. Kom tot rust op de zwarte lava stranden waar je naast zonnen een verfrissende duik in zee kunt nemen. De meeste hotels en andere verblijfsmogelijkheden vind je in Kamari. Zoals je misschien al weet staat een reis Santorini bekend als prijzig, maar juist in deze badplaats heb je genoeg mogelijkheden waar je bij betaalbare logeeradressen kunt overnachten. Vlakbij Kamari vind je Ancient Thera, daarover lees je verderop meer. Tip: huur in Kamari een quad of scooter waarbij je het hele eiland kunt verkennen, erg leuk!

Kamari
Kamari

Ancient Thera

Als je op vakantie naar Santorini gaat dan kun je ook wat meekrijgen van de Griekse oudheid. Op een berg zijn ruïnes van een antieke stad uit de 3de -eeuw voor Christus gevonden. Deze vroegere stad heet Ancient Thera en is gelegen op verschillende terrassen waar je overblijfselen van huizen, een basiliek en een theater kunt vinden. Er is zelfs graffiti gevonden uit het jaar 800 voor Christus! Voorwerpen die in deze antieke stad zijn gevonden kun je bekijken in het archeologisch museum in Fira.

Ancient Thera

Fira

Fira is de kleine hoofdstad van Santorini met iets meer dan 1000 inwoners. Deze stad lijkt wel een droomwereld met alle witte huizen met blauwe koepels die tegen de heuvel zijn opgebouwd. Dwaal door de steile, geplaveide straten die uitkomen bij gezellige pleinen. In de vele, smalle straten vind je tal van leuke winkels, boetieks en bakkerijen. Je vindt in Fira ook het archeologisch museum met voorwerpen die gevonden zijn in antieke steden op het eiland. Fira ligt boven op de hoge kliffen. Middels een kabelbaan óf op traditionele wijze met een ezel kun je afdalen naar de lager gelegen haven Skala Firon. Tip: verblijf in Fira in een grotwoning! Vraag aan een Santorini specialist naar de mogelijkheden. 

Fira
Fira

Perivolos

Wil je een luxe vakantie Santorini beleven? Dan ben je het beste op je plek in de kustplaats Perivolos. Hier vind je de meest luxueuze hotels van het eiland. Perivolos is mede hierdoor erg geliefd bij de jetset!

Akrotiri

Maak een tijdreis terug naar de bronstijd! Akrotiri is nog zo’n antieke stad op Santorini. Als geschiedenisliefhebber is het enorm interessant om door deze oeroude stad te lopen. Als je met een gids hier rondloopt krijg je meer achtergrondinformatie waardoor je bezoek nog interessanter wordt. Akrotiri is ontdekt in 1967, bedolven onder een dikke laag as. Daarom wordt deze stad ook weleens het ‘Pompeï van Santorini’ genoemd. De stad bestaat uit 35 blootgelegde gebouwen die schuilen onder een groot dak om wind- en watererosie te voorkomen. Combineer je bezoek aan Akrotiri met een trip naar het meest bijzondere strand van Santorini: Red Beach. Verscholen tussen rode rotsen vind je een mooi strand met een roestbruine kleur.

Red Beach

Perissa

Perissa is een rustige badplaats van Santorini. Op het 7 km lange, zwarte strand is genoeg ruimte om in alle rust van de zon en de zee te genieten. Aan het strand vind je veel hippe strandbars waar je overheerlijke cocktails kunt drinken. Als golf- en watersportliefhebber ben je in Perissa aan het juist adres!

Perissa

Vakantie Santorini - Hoe pak je het aan?

Een vakantie Santorini moet een toptijd worden. Je wilt dat alles goed geregeld is zodat jij de meest optimale ervaring uit jouw reis haalt. Dit doe je door je vakantiewensen uit te besteden aan een Santorini specialist. Dit is een reisadviseur die het eiland perfect kent. Deze reisadviseur kent veel hotels en leuke plekken die aan jouw reiswensen voldoen. Op deze manier worden voor jou de juiste keuzes gemaakt en kun je met een gerust gevoel op vakantie. Bovendien bespaar je jezelf een hoop regel- en uitzoekwerk, want ook alle reserveringen verzorgt deze reisprofessional. Op zoek naar een reisbureau Santorini? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Santorini!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?