Rondreis Peru

Een rondreis Peru laat je kennismaken met het mysterieuze verleden van de Inca’s en de overweldigende natuur, zoals de Colca Canyon. Hierdoor beleef je een ultieme mix tussen natuur en cultuur die een rondreis Peru zo afwisselend maakt. De Peruaanse bevolking zal je omarmen en geven je graag een kijkje in hun dagelijkse leven, zoals bij een traditioneel riet-eiland bij het Titicacameer. Proef lokale gerechten in de culinaire hoofdstad Lima, ga mee in de flow van de stad in Arequipa en stap aan boord van een klein vliegtuigje om de raadselachtige Nazca-lijnen te bekijken. En niet te vergeten: de oude Incastad Machu Picchu! Je leest het al, een Peru vakantie zit boordevol nieuwe avonturen. Vamos Peru!  

Rondreis Peru - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Rondreis Peru:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Machu Picchu

Van alle archeologische Inca opgravingen in die je tijdens een Peru rondreis kunt tegenkomen is Machu Picchu de populairste. Temidden van diepe ravijnen en regenwouden ligt op de top van een berg de ruïnestad Machu Picchu. Nog altijd zijn er veel vraagtekens rondom het ontstaan en de geschiedenis van deze geheime stad hoog in de bergen. Naar schatting is deze Incastad rond 1440 gebouwd en hebben er in hoogtijdagen zo’n 1000 mensen gewoond. Het is een wonder dat de overgebleven ruïnes in 1911 zijn ontdekt door een Amerikaanse ontdekkingsreiziger want Machu Picchu lag ontzettend goed verstopt. Via een slingerweg kun je naar boven waar een complex vol ruïnes van tempels en pleinen op je te wachten staan. Wist je dat je vanuit de stad Cuzco de Inca Trail kunt wandelen naar Machu Picchu? Deze wandelroute is 45 km lang en brengt je langs allerlei Inca ruïnes waar je zo’n drie tot vijf dagen over doet. Deze trail behoort tot één van de mooiste ter wereld!

Machu Picchu

Betrouwbare Peru specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Lima

Een vakantie Peru start veelal vanuit de hoofdstad Lima. Een eerste blik op de stad vanaf het vliegveld doet je wanen in een moderne metropool vol luxueuze wolkenkrabbers. Wanneer je het centrum van Lima beter gaat verkennen zul je merken dat ook de historie van de stad nog goed zichtbaar is. Bouwwerken uit koloniale tijden doen je hier aan herinneren. Het hart van het historisch centrum is Plaza Mayor. Een sfeervol en vredig plein waar zowel locals als reizigers van de omgeving genieten. En dat mag ook, want vanaf het plein heb je zicht op sierlijke gebouwen voorzien van Spaanse architectuur uit koloniale tijden. Lima is ook de stad van belangrijke musea, zoals het Museo Nacional (nationaal museum) en het Museo Larco (Peruaanse historie). Tot de leukste plekken van de stad behoren Parque de la Reserva (relaxt stadspark), Miraflores (bruisende wijk aan zee), Barranco (wijk vol koloniale huizen) en de Iglesia y Convento de San Francisco (schitterende kerk met ondergrondse catacomben).  

Lima

Arequipa

Sfeervol, romantisch en gezellig. Het zijn allemaal woorden die de 2de stad van Peru kenmerken. Arequipa ligt in het zuiden van Peru en heeft de bijnaam La Ciudad Blanca. Dit komt door de vele witte gebouwen die deze stad sieren. Een mooi contrast met alle witte gebouwen is het Plaza de Armas. Dit plein staat vol groene tuinen en palmbomen. Plof neer op een gezellig terrasje en geniet van het stadsleven van Arequipa. Grenzend aan dit plein ligt de Kathedraal van Arequipa, een echte blikvanger! De kathedraal is enorm groot en kent vele details die te zien zijn aan de prachtige gevel. Overige plekken in de stad die een bezoek waard zijn, is het Monasterio de Santa Catalina (een oud kooster) en Yanahuara (buitenwijk vol witte huizen).

Arequipa

Titicacameer

Dit heilige meer voor de Inca´s ligt op de grens met Bolivia. Het hooggelegen Titicacameer is hemelsblauw van kleur en is rijk aan talloze drijvende eilanden. Vanuit het stadje Puno vertrekken boottochten over het meer naar deze eilanden. Van alle eilanden zijn de Uros eilanden het bekendst. Dit is een groep van ongeveer 60 eilanden die door de mens gemaakt zijn van riet. Door het gevonden riet langs de oevers van het meer massaal te bundelen ontstaat er een drijvend rieteiland. Op termijn rot het riet weg dus dit moet continue worden aangevuld met nieuw riet om de eilanden te laten drijven. De lokale bewoners van de rieteilanden geven je een tour op ´hun´ unieke eiland en een kijkje in hun dagelijkse leven. Ook worden er huizen en schepen van riet gemaakt, super interessant om te zien!

Titicacameer

Colca Canyon

Door Peru rondreizen is niet compleet zonder de Colca Canyon gezien te hebben! De Colca Canyon is twee keer zo diep als de wereldberoemde Grand Canyon in Amerika en de bergwanden zijn véél steiler. Dit zorgt voor spectaculaire en indrukwekkende uitzichten waarbij je meteen naar je tas grijpt om je camera te pakken en dit vast te leggen op beeld! De canyon is opgedeeld in drie stukken: de Lower, Middle en Upper Canyon. De meeste reizigers bezoeken de Middle Canyon omdat hier ontzettend veel te zien is. Je komt hier indianen tegen in traditionele kledij, alpaca’s en lama’s vertoeven in de natuur en om je heen heb je uitzicht op vele groene terrassen die tegen de bergwanden zijn opgebouwd. Ben je een fanatieke klimmer? Dan is een afdaling naar de ravijnbodem echt een uitdaging voor jou! Blijf je liever boven om van het imposante uitzicht te genieten? Dan maak je misschien kans om de bekendste inwoner van Peru, de Condor, in levende lijve boven je te zien zweven. De grootste vogel ter wereld kan wel 3 meter breed zijn als hij zijn vleugels uitklapt!

Colca Canyon

Huacachina

Het dorp Huacachina heeft misschien wel de mooiste ligging ter wereld. Omgeven door hoge oranje zandduinen en palmbomen ligt dit dorp aan het water. Deze oase is de meest ideale plek om even tot rust te komen tijdens een reis Peru. Wanneer de avond valt en de lichten aan gaan, dan wordt de oase nog sprookjesachtiger en waan je jezelf echt in 1001 nachten. Overdag zijn er talloze activiteiten te doen, zoals waterfietsen, met een buggy door de duinen crossen of sandboarden waarbij je met een plank van hoge duinen afdaalt.

Huacachina

Huaraz

Ben jij een echte ‘thrillseeker’? Noteer Huaraz dan maar alvast op je wensenlijstje voor een reis naar Peru! Dit is dé plek bij uitstek voor allerlei outdoor activiteiten zoals hiken, raften, klimmen en meerdaagse trekkingen. De Santa Cruz Trek staat bekend als één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Een vierdaagse tocht dwars door het Andesgebergte. Huaraz ligt echt midden in het Andesgebergte. Wanneer je deze plek bezoekt doe je er verstandig aan om hier meer tijd voor uit te trekken in je rondreisschema vanwege het wennen aan de grote hoogtes. Ontdek de avonturier in jezelf en laat de adrenalinekicks hun vrije loop!

Huaraz

Mancora

Wanneer je veel nieuwe plekken in Peru ontdekt wil je af en toe ook wel eens relaxen. En dat kan prima in Mancora. Deze stad ligt aan de zee, de zon maakt er overuren en de stranden zijn werkelijk waar fantastisch. In Mancora doe jij waar je zin in hebt! Of dat nu een hele dag luieren op de rustige stranden is, of surfen en kiteboarden in zee, walvissen spotten of duiken en snorkelen. ’s Avonds kun je de dag afsluiten op een uitbundige manier met de vele feesten die hier worden gehouden.  

Mancora

Nazcalijnen

In het plaatsje Nazca heerst een bijzonder mysterieus verschijnsel. Hier kun je namelijk de Nazcalijnen bewonderen. Dit zijn gigantische tekeningen die vorm krijgen door lijnen op de extreem droge grond. De enige manier om dit echt goed te zien is met een klein vliegtuigje vanuit de lucht. Je ziet dan bijvoorbeeld een aap, lama of vogel. Hoe en wie deze enorme lijnen in de grond hebben aangebracht is tot op de dag van vandaag een groot raadsel voor archeologen en wetenschappers. Je kijkt je ogen uit tijdens zo’n vlucht!

Nazcalijnen

Ollantaytambo

Ollantaytambo is een beetje het onbekende zusje van Muchu Picchu. In een heilige vallei (Sacred Valley) kom je terecht in een oude stad vol Inca ruïnes. Nergens in Peru vind je Inca bouwwerken die zó goed bewaard zijn gebleven als hier! Loop door eeuwenoude straten en over pleinen en verkrijg vanaf de stadmuren en onbeschrijfelijk uitzicht over de groene terrassen in de omgeving!

Ollantaytambo

Rondreis Peru - Hoe pak je het aan?

Peru ligt niet zomaar om de hoek. De cultuur, het weer, het vervoer ter plaatse en nog vele andere zaken zijn anders dan in Nederland. Wanneer je wilt rondreizen in Peru doe je er verstandig aan om de hulp van een Peru specialist in te schakelen. Iemand die alles weet van het land en haar mooiste bezienswaardigheden uit eigen ervaring. Zo krijg je het beste reisadvies en haal je het optimale uit je rondreis. Benut de reisexpertise van een Peru specialist en kom samen tot de beste route o.b.v. jouw reiswensen. Op zoek naar een reisbureau Peru? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Peru!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?