Vakantie of Rondreis Jordanie

Een rondreis Jordanie lijkt wel één groot avontuur vol Arabische wonderen. Dit veilige land in het Midden Oosten is een verademing als je geïnteresseerd bent in cultuur en historische bezienswaardigheden uit de oudheid, zelfs van vóór Christus! Allerlei volkeren hebben hier sporen nagelaten, vooral het Romeinse rijk. Loop tussen eeuwenoude tempels en amfitheaters in bijvoorbeeld Jerash, blijf drijven in de Dode Zee, drink muntthee in de levendige hoofdstad Amman en bekijk één van de zeven moderne wereldwonderen: Petra. Maak je vakantie Jordanie extra speciaal door te overnachten onder de sterren in een bedoeïenentent in de Wadi Rum woestijn. Je leest het al, een reis naar Jordanie staat bol van interessante bezienswaardigheden. Wanneer kom jij dit met eigen ogen bekijken?

Rondreis Jordanie - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Jordanie:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Petra

Waan je even in een sprookjeswereld met een bezoek aan de eeuwenoude stad Petra. In 1812 ontdekte een Zwitserse ontdekkingsreiziger deze verborgen stad tussen de dieprode rotsformaties. In de roodbruine rotswanden ontdekte hij allerlei gebouwen, van huizen tot tempels en graftombes. Het waren de Nabateeërs die deze rotsstad hebben gesticht en uitgehakt. Sommige bouwwerken dateren nog vóór Christus. Eén daarvan, en tevens de populairste plek van Petra, is Al Khazneh. Dit grafmonument staat beter bekend als ‘De Schatkamer’. De gevel is wonderbaarlijk goed bewaard gebleven en je waant je even terug in vervlogen tijden. Na een 1,2 km lange wandeling door een smalle kloof loop je recht op de sierlijke gevel van ‘De Schatkamer’ en beleef je een ‘wow-moment’. Bekijk in deze voormalige hoofdstad van de Nabateeërs ook het Al Dayr klooster, het amfitheater met 8000 zitplaatsen en de Koningsgraven. Als je alles gezien hebt begrijp je meteen waarom Petra tot één van de zeven moderne wereldwonderen behoort.

Petra
Petra

Betrouwbare Jordanië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Amman

Amman is de trotse hoofdstad en tevens startpunt van een Jordanie rondreis. Met twee miljoen inwoners is Amman levendig met veel winkels, restaurants en nachtclubs om te feesten. Amman is onderverdeeld in een oud en nieuw gedeelte. Het verschil merk je sterk wanneer je over de moderne boulevard Abdali loopt met alle winkels en in het authentieke gedeelte de Rainbow Street. Bezoek in Amman de Citadel die op een hoge berg ligt. Hier vind je ruïnes van Romeinse tempels, kerken en paleizen. Vooral bij zonsondergang is de Amman Citadel op haar mooist, dus probeer dit een beetje goed te plannen. Een andere plek die je in Amman moet zien is het Romeins theater met 6000 plaatsen. In de avond is het amfitheater verlicht en worden er optredens gegeven. Ook al ken je het optreden van de avond niet, het is de moeite waard om een ticket te kopen en te genieten van de sfeer en perfecte akoestiek.

Amman

Dode Zee

Je zult de Dode Zee kennen van het feit dat je er in kunt blijven drijven. Doordat de Dode Zee het laagste punt ter wereld is kent deze zee een hoog zoutgehalte. De enorme hoeveelheid zout zorgt ervoor dat je kunt blijven drijven. Spring de zee in om dit zelf te ervaren en lees op je gemak een goed boek terwijl je zonder moeite aan het wateroppervlak dobbert. Aan de kust zul je veel mensen zien die zich insmeren met modder. De modder zit vol mineralen en dit heeft een geneeskrachtige werking op onder andere je huid, bloedsomloop en ademhaling. Bedek jezelf met een laag modder, laat het een tijdje drogen in de zon en spoel het vervolgens af in de Dode Zee. Tijdens je Jordanie reis kun je aan de Dode Zee verblijven in één van de vele spa hotels met een uitgebreide wellness. Je komt als herboren terug van de Dode Zee! Tip: Bij de Dode Zee ligt de Neboberg. Deze berg is volgens de Bijbel de plek waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Waag de tocht naar boven en geniet van een weids uitzicht!

Dode Zee
Dode Zee

Wadi Rum woestijn

In het zuiden des lands vind je een grote woestijn die bekend staat als Wadi Rum. Een landschap vol zandduinen, valleien en bergketens kenmerken dit gebied. Trek de woestijn in op de rug van een kameel of scheur over de hoge zandduinen met een 4×4 jeep. Met een excursie kun je na een jeeptocht sommige gebieden te voet verkennen. Bekijk onder andere Jebel Burdah, één van de vele natuurlijke bruggen, en loop door de smalle kloof Siq al Khazali. Sluit je excursie af bij de Al-Hasany Dunes om een adembenemend mooie zonsondergang te aanschouwen. Je kunt ervoor kiezen om een Jordanie vakantie op een unieke manier te beleven door midden in de woestijn te overnachten. Je slaapt in een bedoeïenendorp in een tent onder de sterrenhemel. Deze mogelijkheid krijg je misschien maar eens in je leven en is een echte aanrader. Een reis Jordanie nog specialer maken? Reserveer bij een Jordanie specialist een tocht met een luchtballon over de uitgestrekte woestijn.

Wadi Rum woestijn
Wadi Rum

Jerash

Deze Grieks-Romeinse stad ligt op korte afstand van de hoofdstad Amman. Een bezoek aan Jerash lijkt wel een reis met de tijdmachine. Op deze archeologische site kom je terecht in een wereld vol sierlijke toegangspoorten, paleizen en tempels. Jerash is één van de best bewaarde steden ter wereld en dit merk je bij het zien van bezienswaardigheden uit de oudheid. Bekijk zeker het Hippodrome waar paardenraces werden gehouden, de Triomfboog van Jerash, het Nymphaeum en de Tempel van Artemis. Loop als een ontdekkingsreiziger tussen alle Romeinse overblijfselen!

Jerash Hippodrome
Jerash amfitheater

Akaba

In het zuiden van Jordanie, aan de Golf van Akaba, ligt de gelijknamige badplaats Akaba. Als afsluiting van je reis Jordanie kun je hier van zon, zee en strand genieten. Verblijf in een luxe resort en laat op het strand alle ervaringen tot je doordringen. Maar, doe in Akaba ook nieuwe ervaringen op. Voor de kust vind je het Aqaba Marine Park. Bij dit 7 kilometer lange koraalrif kun je snorkelen en duiken tussen exotische vissen tijdens een bootexcursie. De onderwaterwereld is hier enorm kleurrijk en op bepaalde plekken kun je ook scheepswrakken bewonderen. Neem dus zeker een duik in het water als je in Akaba bent. Akaba ligt omsloten door hoge woestijnbergen. Hierdoor ben je in de winter ook zeker van warme temperaturen. Een idee voor een verrassende winterzonvakantie? 

Akaba

Rondreis Jordanie - Hoe pak je het aan?

Met een rondreis Jordanie maak je kennis met oeroude bezienswaardigheden uit lang vervlogen tijden. Wil je zelf naar Jordanie reizen om dit met eigen ogen te zien? Wees verstandig en schakel de hulp en expertise van een Jordanie specialist in. Een reisprofessional kan jou uit eigen ervaring het allerbeste advies geven over een logische route, vervoer ter plaatse, gave excursies en unieke logeeradressen. Dit kan een individuele rondreis zijn, maar ook een groepsreis Jordanie. Op zoek naar een reisbureau Jordanie? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Jordanië!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?