Rondreis Bolivia

Een rondreis Bolivia is misschien niet het eerste dat bij je opkomt bij reizen naar Zuid-Amerika. Toch zal dit hoogst gelegen land ter wereld je enorm verrassen. Niet alleen vanwege de kleurrijke inwoners en de Indiaanse cultuur, maar ook door ongerepte natuurgebieden die enorm van elkaar verschillen. De ene dag sta je op één van de grootste zoutvlaktes ter wereld en een dag later kun je je begeven in het Amazone regenwoud of de moerasgebieden van de Pampa’s. Alhoewel de magistrale natuur je interesse zal blijven trekken is het aan te raden om ook tijd vrij te maken voor schitterende koloniale steden en verborgen schatten uit het Inca verleden van Bolivia. Een Bolivia specialist weet je de mooiste plekken van het land te vertellen. Maak je Bolivia reis extra bijzonder door dit land te combineren met een rondreis door Peru en Ecuador of een rondreis in combinatie met Brazilië, Chili of Argentinië.

Rondreis Bolivia - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Rondreis Bolivia:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

La Paz

La Paz is de trotse hoofdstad van Bolivia en draagt de titel van hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Veelal is La Paz ook het startpunt van een Bolivia rondreis vanwege de internationale luchthaven. Het is verstandig om na aankomst rustig aan te doen en te wennen aan de hoogte van Bolivia. Wandel op je gemak over kleurrijke markten of de hoofdstraat Calle Sagárnaga waar Aymarávrouwen hun waren proberen te verkopen. Je vindt hier Boliviaanse kledij en typische souvenirs uit het land. Loop door naar gezellige pleinen zoals Plaza San Francisco en Plaza Murillo waar toeristen en lokale inwoners elkaar ontmoeten. 

La Paz

La Paz kent veel markten, maar de bekendste en meest bijzondere is de Mercado de Hechiceria. Vrij vertaald: de heksenmarkt. De meest vreemde spullen zijn op deze markt te koop. Van foetussen van lama’s (die een geneeskrachtige werking zouden hebben) tot kleding van wol van alpaca’s. Neem in je stadswandeling door La Paz ook de Calle Jean mee. Deze prachtige geplaveide straat wordt geflankeerd door kleurrijke huizen. In de pastelkleurige huizen vind je allerlei musea, cafés en restaurants. Tip: maak je citytrip aan La Paz nog leuker door middel van een tocht met de Telerifico kabelbaan. Je kunt met deze kabelbaan verschillende routes volgen op grote hoogte waarbij je uitkijkt over deze grote stad die ligt ingesloten tussen hoge bergen waarvan de toppen bedekt zijn met een laag sneeuw.

La Paz
La Paz Telerifico

Betrouwbare Bolivia specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Valle de la Luna

Vanuit de hoofdstad La Paz kun je een leuke dagtrip maken naar de Vallei van de Maan. Het is verbazingwekkend dat op zo’n korte afstand van de grote stad je in een extreem landschap terecht komt. Vreemd gevormde rotspilaren en diepe kloven figureren in een droog maanlandschap. Een surrealistische natuurlocatie die absoluut een bezoek waard is als je in de buurt van La Paz bent!

Valle de la Luna
Valle de la Luna

Salar de Uyuni

Om je heen zie je niets anders dan één grote witte vlakte en de helderblauwe lucht. Het zal een vreemd gevoel geven om alleen deze grote, witte zoutvlakte te zien en de leegte van dit gebied te voelen, maar dat maakt Salar de Uyuni juist zo bijzonder. Voor velen is dit hét hoogtepunt van een Bolivia vakantie. Salar de Uyuni is de tweede grootste zoutvlakte ter wereld. Vroeger was dit een grote zee van zout en werd er veel zout gewonnen. 

Salar de Uyuni

Vanuit het gelijknamige stadje Uyuni vertrekken excursies met jeeps waarbij je over de zoutvlakte kunt scheuren. Neem zeker je camera mee tijdens een excursie. Maak mooie reisfoto’s waarbij je slechts op de foto staat met een uitgestrekte, witte ondergrond en de blauwe lucht. 

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni

Met de jeep kun je tussenstop maken bij een treinkerkhof met oude, verroeste treinen die zijn achtergelaten nadat de mijnen niet meer gebruikt werden. Andere leuke tussenstops zijn een aantal lagunes. Laguna Hedionda is een favoriete plek van flamingo’s die hier massaal naartoe trekken. Een andere interessante lagune is Laguna Colorada. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden heeft deze lagune een prachtige kleur. Door de grote hoeveelheid algen en mineralen is de lagune helemaal roze gekleurd. 

Salar de Uyuni Laguna Colorada
Salar de Uyuni treinkerkhof

Een tussenstop bij de warmwaterbronnen Termas de Polques behoort ook tot de mogelijkheden. Neem je zwemkleding mee om de warwaterbronnen te kunnen plonsen! Tip: combineer je excursie met een bezoek aan de zoutfabriek. Volg een rondleiding en bekijk hoe allerlei materialen van zout tot stand komen. Van keukenzout tot zout dat wordt gebruikt bij de productie van meubels en huizen.

Salar de Uyuni

Boliviaanse Amazone

Het grootste regenwoud ter wereld, de Amazone, ligt voor het grootste gedeelte in Brazilië, maar ook een gedeelte in Bolivia. Vanuit het dorpje Rurrenabaque vertrekken begeleide excursies naar de Amazone. Het mooiste gedeelte van de Boliviaanse Amazone is het Madidi National Park. Per kano kun je over de Beni rivier varen. Kijk onderweg goed rond want de apen en vogels vliegen je om de oren en ook alligators kun je spotten. Een excursie door de Amazone is al gauw een meerdaagse trip. Overdag maak je tochten met een gids per boot of te voet op zoek naar wilde dieren en ’s nachts overnacht je in basic hutjes midden in de jungle. Een bijzondere ervaring voor een individuele rondreis Bolivia!

Amazone

Pampas del Yacuma

Vanuit Rurrenabaque kun je voor of na een trip door de Boliviaanse Amazone ook koerst zetten richting de Pampa’s. Dit is een groot moerasgebied met graslandschappen. Met een boottocht over de Yacuma rivier vaar je dwars door de ongerepte natuur met al haar wilde dieren zoals schildpadden, capibara’s, kaaimannen en met een beetje geluk roze dolfijnen. Net als in de Amazone kun je ook in de Pampas del Yacuma meerdere dagen verblijven door midden in de natuur in primitieve hutten te slapen. Tip: bij terugkomst in Rurrenabaque kun je naar de Butterfly Pool voor een frisse duik en de viezigheid van de jungle afspoelen! 

Pampas del Yacuma

Sucre

Deze witte stad staat bekend om haar chocolade, tapijten en – natuurlijk – de witgekalkte huizen. Dwaal door deze relaxte stad en maak een praatje met de vriendelijke inwoners. Loop over sfeervolle pleinen zoals Plaza 25 de Mayo met de kathedraal en door een wirwar van smalle straatjes met koloniale panden. Op 5 kilometer van Sucre ligt Cal Orcko. Archeologen beschouwen dit als de belangrijkste vindplaats van Bolivia en misschien wel van de wereld als het gaat om dinosaurussen. Je kunt hier namelijk voetstappen van dinosaurussen bekijken. Het zijn er wel duizenden van ongeveer 300 verschillende soorten dinosaurussen. Uniek!

Sucre

Titicacameer

Op de grens met Peru ligt het hoogste meer ter wereld waar op gevaren kan worden. Het gaat om het Titicacameer. Met een boottocht kun je het meer verkennen en al varende zul je veel eilanden in het meer tegenkomen. Veel eilanden zijn een bezoek waard om aan te meren. Het grootste eiland is Isla del Sol, heilig in de ogen van de Inca’s. Ervaar de rust van het eiland en stap terug in de tijd met een bezoek aan ruïnes uit vroegere tijden zoals de Rock of the Puma, de Temple of Pilcocaina en de Inca Table. Vaar door naar het eiland Isla de la Luna, want hier vind je de archeologische vindplaats Templo de las Vírgines. 

Titicacameer Isla del Sol
Titicacameer

Tip: steek de grens over naar Peru en ontdek de Uros eilanden. Je kunt hier eilandhoppen naar 44 eilanden die helemaal van riet zijn gemaakt en op het Titicacameer drijven. Het leven op de Uros eilanden verloopt nog volgens oude tradities en de inwoners lopen in kleurrijke klederdracht. Een local laat je zien hoe het is om op een eiland van riet te wonen. Vraag aan een Bolivia specialist naar andere interessante eilanden op het Titicacameer.

Titicacameer
Titicacameer Uros eilanden

Potosi

Welkom in de hoogste stad ter wereld! Potosi ligt op 4000 meter hoogte in de schaduw van de nóg hogere Cerro Rico. Dit is een belangrijke zilvermijn in Bolivia. Vroeger werkte de inwoners van Potosi onder zware omstandigheden in de mijn om zilver uit te hakken. Door de gigantische zilverwinst is Potosi één van de rijkste steden van Bolivia. Dat is tot op de dag van vandaag te zien aan de rijk gedecoreerde kerken zoals de Iglesia de San Lorenzo en de sierlijke pleinen. In het centrum vind je nog veel koloniale huizen waar de mijnwerkers verbleven. Tegenwoordig is er geen zilver meer te vinden bij Cerro Rico, maar je kunt nog steeds ondergronds een bezoek brengen aan de mijn. Met een gids loop je door het smalle gangenstelsel en krijg je meer uitleg over het leven in de mijn.

Potosi
Potosi mijn

Santa Cruz de la Sierra

Reizen naar Bolivia kan ook met aankomst op Santa Cruz de la Sierra. Deze stad ligt minder hoog ten opzichte van La Paz waardoor je niet meteen last krijgt van hoogteziekte. Naast La Paz is Santa Cruz de la Sierra een andere grote stad in Bolivia. Het historische centrum is erg chaotisch, maar heeft toch een eigen charme. Het middelpunt van het oude centrum is het plein Plaza 24 de Septiembre. Wandel door het historische gedeelte kom allerlei bijzondere bouwwerken tegen zoals de Basilica de San Lorenzo. In de omgeving van Santa Cruz de la Sierra liggen een aantal prachtige, ongerepte, natuurgebieden vol wilde dieren. Het Kaa Iya National Park is zeker aan te raden vanwege de goede mogelijkheid om jaguars te spotten.

Amboro National Park

Wil jij linksaf gaan waar de meeste reizigers rechtsaf gaan tijdens je vakantie Bolivia? Ga dan zeker naar het Amboro Nationaal Park dat nog niet zo toeristisch is. Berglandschappen wisselen zich af met stukken regenwoud. Blijf je verbazen over nieuwe uitzichten tijdens avontuurlijke wandeltochten. Er zijn eenvoudige tot zware wandelingen te volgen door dit natuurpark waarbij je idyllische watervallen passeert. Amboro National Park is een waar vogelparadijs. Je vindt hier wel 800 verschillende vogelsoorten. Houd dus zeker een verrekijker bij de hand!

Amboro National Park
Amboro National Park

Rondreis Bolivia - Hoe pak je het aan?

Klinkt een rondreis Bolivia jou goed in de oren na het lezen van alle hoogtepunten? Leg dan je wensen voor aan een Bolivia specialist. Dit is een reisadviseur van een reisbureau gespecialiseerd in Bolivia die jou perfect van advies kan voorzien en je helpt bij het boeken van je rondreis. Zo hoef je niet zelf je reis uit te stippelen en kun je profiteren van de expertise die boeken via een Bolivia specialist met zich meebrengt. Je weet zo zeker dat je rondreis door Bolivia goed in elkaar steekt en je een geweldige reis gaat beleven! Op zoek naar een reisbureau Bolivia? Binnenkort vind je hier reisadviseurs uit héél Nederland die gespecialiseerd zijn in reizen naar Bolivia!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Bolivia!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?