Vakantie of Rondreis China

Een rondreis China heeft altijd al een sterke aantrekkingskracht gehad op reisliefhebbers. Dit komt door een totaal andere wereld en cultuur die je binnenstapt. China is het land waar tradities en gewoonten totaal verschillen van de onze, het land van een bruisende economie waar hypermoderne gadgets worden bedacht, maar ook het land van de geschiedenis met eeuwenoude paleizen en tempels. Zelden zie jr contrasten die zó groot zijn. Het ene moment loop je over de Chinese Muur hoog in de bergen en het andere moment voel je je héél nietig tussen reusachtige wolkenkrabbers in miljoenensteden zoals Hong Kong en Shanghai. Met een vakantie China maak je een historische tijdreis. Vooral in Xi’an waan je je terug in vervlogen tijden met het Terraccotta leger. Vlak ook zeker de natuur van China niet uit. De unieke landschappen van het Zhangjiajie Forest zorgen voor een bijzondere mix tussen cultuur, natuur en historie tijdens een rondreis China. Ervaar het zelf! 

Rondreis China - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis China:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Beijing

Treed het keizerlijke verleden van Volksrepubliek China binnen met een stadsbezoek aan Beijing, ook wel Peking genoemd. De hoofdstad van China barst van de fascinerende bezienswaardigheden. Ervaar het lokale leven met een bezoek aan authentieke volksbuurten die ‘Hutongs’ worden genoemd en dwaal over nachtmarkten waar je uit je comfortzone kunt treden door allerlei Chinees ‘street food’ te proeven, zoals gefrituurde insecten op een stokje en nog véél meer! Dé topattractie van Beijing is de Verboden Stad. Zoals de naam al zegt was dit immense complex vol sierlijke patio’s een opzichzelfstaande stad vol paleizen, toegangspoorten en tempels verboden voor vrijwel iedereen, behalve de keizerlijke familie. Een Chinese keizer liet het in de 15de eeuw voor zijn gezin bouwen en tegenwoordig kun je zelf als een soort keizer door de Verboden Stad lopen. 

Beijing Verboden Stad

De Verboden Stad ligt aan het grootste plein ter wereld, namelijk het Plein van de Hemelse Vrede. Het plein is omgeven door gebouwen in Sovjet-bouwstijl met in het midden het mausoleum van de vroegere leider Mao Zedong. Het plein heeft ook een berucht verleden door de grote protesten, zoals die van 1989 met talloze studenten die tot bloederige taferelen hebben geleid. 

Beijing Plein van de Hemelse Vrede

Andere iconische bezienswaardigheden in Beijing zijn de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. Wist je dat je vanuit Beijing de Chinese Muur goed kunt bezoeken? Deze bekende verdedigingsmuur kun je het beste bezoeken bij het gedeelte Badaling. Met een kabelbaan kun je hoog de bergen in waar de Chinese Muur is gevestigd en beleef je een uniek hoogtepunt op dit wereldwonder!

Beijing Tempel van de Hemel
Chinese Muur

Betrouwbare China specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Hong Kong

Van oudsher is Hong Kong een Britse kolonie waardoor het vandaag de dag nog steeds een aparte staat is binnen de Volksrepubliek China. Dit is te merken aan de Engelse taal die je overal op straat hoort en een speciale munteenheid, de Hong Kong Dollar. Door de bijzondere status heeft Hong Kong in de loop der jaren haar gang kunnen gaan en dat vind je terug in het straatbeeld. Je komt in een futuristische wereld terecht vol luxe wolkenkrabbers en gigantische shoppingmalls waar winkelliefhebbers niet weg te slaan zijn. Om een goed beeld te krijgen van deze miljoenenstad moet je eigenlijk met een tram een steile rit afleggen naar Victoria Peak. Op een halve kilometer hoogte heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving met alle hoogbouw, de zee en de vele eilanden waar Hong Kong op is gebouwd. Topfoto’s gegarandeerd! Een ander perspectief op de stad vind je met een boottocht met de Star Ferry. Varend door de Victoria Harbour heb je een uniek uitzicht op de skyline!

Hong Kong
Hong Kong

Xi'an

Een trip naar Xi’an staat voor een reis terug in de tijd. Hét geschiedkundige hoogtepunt van deze stad is het terracotta leger. Bij toeval ontdekte een paar Chinese boeren, in 1974, een ondergronds beeld bij het graven van een waterput. Er werd een groot archeologisch onderzoek opgezet, maar niemand had verwacht dat hier 8000 beelden onder de grond zouden schuilen. Eén van de meest bijzondere archeologische ontdekkingen ter wereld! Alle beelden samen vormen het terracotta leger die de graftombe van de allereerste keizer van China, Qin Shi Huang, beschermt. Al meer dan 2000 jaar houden zij de wacht bij de graftombe. Bij iedere terracotta strijder kun je nog heel goed alle details zien en geen enkel beeld is hetzelfde. Bekijk dit unieke stuk historie op de UNESCO Werelderfgoedlijst in drie verschillende hallen bij je bezoek. Naast het terracotta leger is nog véél meer te zien in Xi’an. In deze oude hoofdstad vind je de meeste historie van héél China. De goed bewaarde stadsmuren omgeven een authentiek centrum met iconische hoogtepunten zoals de Bell Tower, de Drum Tower en de Pagode van de Grote Wilde Gans.

Xi An Terracotta leger
Xi An Bell Tower

Zhangjiajie National Forest Park

Dit natuurgebied is niet zo bekend als andere nationale parken in de wereld, maar als je het eenmaal gezien hebt dan durf je wel te stellen dat het Zhangjiajie Forest tot één van de mooiste natuurgebieden ter wereld hoort, in ieder geval zeker van China! Ongeveer 3000 lange, smalle rotspilaren van kalksteen steken hier hoog de lucht in. Een haast surrealistisch landschap uit een sprookje, maar het bestaat echt! De grootste tip die wij je kunnen geven, is om naar Huangshi Village te gaan. Op één kilometer hoogte kun je bij tien verschillende uitkijkpunten een fenomenaal uitzicht beleven. Je kunt een zware tocht met steile trappen naar boven afleggen óf, een stuk eenvoudiger, met een kabelbaan naar Huangshi Village. Het Zhangjiajie Forest is een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Dit doe je in het dal met de populaire Golden Whip Stream Trail van 5 km. Tijdens een wandeling kom je erachter dat het park veel grotten herbergt. Bezoek zeker de Yellow Dragon Cave met stalagmieten en stalactieten die door allemaal verschillende kleuren worden verlicht.

Zhangjiajie National Park

Shanghai

Je gelooft haast je ogen niet in Shanghai. In deze hypermoderne wereldstad wonen 24 miljoen mensen en daarmee behoort het tot één van de grootste steden op aarde. Shanghai is het zakelijke hart van China waar bijna iedere dag luxe wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond schieten. Vooral in de zakenwijk Pudong kun je tussen de hoge wolkenkrabbers lopen. De meest in het oog springende wolkenkrabber is de Oriental Pearl Tower. Dit bouwwerk heeft allemaal verschillende, grote bollen die samen een TV-toren vormen. Je kunt deze beklimmen en van een fantastisch uitzicht genieten. Een andere wolkenkrabber waarbij je naar een uitkijkplatform kunt, is de Shanghai Tower. Dit is de op één na hoogste wolkenkrabber ter wereld met 632 meter. Een grandioos uitzicht verzekerd! Máár Shanghai bestaat uit meer dan alleen wolkenkrabbers. Wandel over de drukbezochte boulevard de Bund, bekijk de oorsprong van de alom geprezen Chinese tuinen bij de Yuyuan Garden, voel de spiritualiteit bij de Jaden Boeddha Tempel en ‘shop till you drop’ in alle shoppingmalls met internationale ketens en typisch Chinese winkeltjes. Eén ding is zeker: je gaat je geen moment vervelen in Shanghai tijdens een China rondreis!

Shanghai
Shanghai

Datong

Dé reden om naar Datong te reizen is vanwege een fascinerende bezienswaardigheid. Dit is het Hangende Klooster. Zoals de naam al zegt vind je hier een klooster die voor een groot gedeelte van hout is gebouwd en lijkt te hangen aan een grote, steile rotswand. Uniek om te zien en een rondleiding meer dan waard! In Datong kun je ook de grotten van Yungang bezoeken. Meer dan 250 grotten bieden plaats aan enorm veel, goed bewaarde, boeddha beelden uit het verleden.

Datong

Hangzhou

Hangzhou is een stad die in vergelijking met Hong Kong, Shanghai en Beijing niet zo gauw wordt genoemd, maar vergis je niet: ook dit is een miljoenenstad! Het is één van de mooiste steden van China en dat komt vooral door de aanwezigheid van West Lake. Dit idyllische meer is een goede plek voor een ontspannen boottocht óf een fietstocht over de oevers langs tempels en Chinese tuinen. Andere hoogtepunten in Hangzhou zijn de Linyin tempel en de Leifeng Pagode. Liefhebber van thee? Hangzhou is de geboorteplaats van de bekende Chinese groene thee. Bezoek het Thee museum om alles over het productieproces te leren.

Hangzhou
Hangzhou West Lake

Yangtze River

Door het ongerepte binnenland van China stroomt één van de langste rivieren ter wereld, namelijk de Yangtze River. Deze langste rivier van China doorkruist groene landschappen waar je anders niet zo snel zou komen. Een binnenlandse cruise over deze rivier van 3 of 4 dagen belooft spektakel. Vooral de Drieklovendam, de grootste stuwdam ter wereld, is heel bijzonder om te zien. Vraag een China specialist om advies wanneer je wilt cruisen over de Yangtze River.

Yangtze River

Lijiang

In het zuiden van China bij het dorpje Lijiang beleef je het ‘Oude China’. De bijnaam ‘Venetië van het Oosten’ is helemaal terecht door een netwerk van mooie kanalen. Loop over de smalle straten van kinderkopjes langs de kanalen en aan de andere kant langs authentieke gebouwen volgens Chinese architectuur met typerende rode lampionnen. In ieder vakwerkhuis vind je een ander ambacht terug, van houtsnijwerken tot theehuizen… dit is het traditionele China! Wandel zeker even naar de Black Dragon Pool voor het maken van één van de mooiste foto’s tijdens je China vakantie!

Lijiang

Yangshuo

Yangshuo behoort tot één van de mooiste natuurlandschappen van China. De omgeving bestaat uit vele kronkelige rivieren waar je over kunt varen, felgroene rijstterrassen en torenhoge bergen van karststeen. Maak een ontspannen fietstocht om het plattelandsleven te verkennen. Bekijk hier hoe boeren hun oogst binnenhalen en waterbuffels ronddwalen. De serene rust zal je zeker bevallen als je drukke steden zoals Shanghai al achter de rug hebt tijdens een reis China. Tip: laat je middels een bamboevlot over de Li River varen en… geniet!

Yangshuo

Rondreis China - Hoe pak je het aan?

Een rondreis China moet een memorabele ervaring worden. Pak dit vanaf het begin goed aan en schakel de hulp van een China specialist in. Een reisprofessional die uit eigen ervaring het allerbeste advies kan geven voor een passende reisroute, unieke logeeradressen, gave excursies en vervoersmiddelen zoals hogesnelheidstreinen. En dat alles op basis van jouw reiswensen mocht je een individuele rondreis willen ondernemen. Klinkt een groepsreis China jou beter in de oren? Een reisbureau gespecialiseerd in China kan je hier perfect bij helpen. Op zoek naar een reisbureau China? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar China!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?