Vakantie of Rondreis Namibie

Een rondreis Namibie is één grote ontdekkingstocht. Laat je keer op keer verbazen door de ongekende natuurpracht die dit land rijk is. Aanschouw de oranje zandduinen bij de Sossusvlei, loop door het grootste ravijn van Afrika bij de Fish River Canyon en ga op safari in Etosha National Park om wilde dieren te spotten! Krijg het ultieme roadtrip gevoel wanneer je door de oneindig lijkende woestijnlandschappen van Namib-Naukluft National Park rijdt op zoek naar de mooiste natuurplekken. De oudste woestijn ter wereld laat je de robuustheid van het land zien en op sommige stukken lijk je even helemaal alleen op de wereld te zijn! Een vakantie Namibie kun je goed beleven met een ‘self-drive’ rondreis waarbij je zelf met een huurauto de bezienswaardigheden afgaat, maar ook een groepsreis Namibie is ideaal voor reizigers die graag de schoonheid van de natuur delen met een groep gezellige mensen.     

Rondreis Namibie - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Namibie:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Sossusvlei en Deadvlei

De meest gefotografeerde plek van Namibie vind je bij de Sossusvlei en de Deadvlei. Bij de Sossusvlei begeef je je in een magische omgeving waar honderden meters hoge oranje zandduinen het landschap sieren. Tip: beklim bij zonsopkomst één van de hoogste zandduinen ‘Dune 45’ voor een uitzicht waar je het nog lang over zult hebben met jouw reisgezelschap! Even verderop vind je de Deadvlei. Een witte, droge vlakte met daarop zwarte boomskeletten. Het contrast tussen de zwarte bomen, de witte vlakte en de blauwe lucht met de oranje zandduinen op de achtergrond zorgt voor schitterende reisfoto’s!

Deadvlei

Betrouwbare Namibië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Swakopmund

Dat Namibie vroeger een Duitse kolonie is geweest begrijp je na een bezoek aan het havenstadje Swakopmund waar de Duitse invloeden nog goed zichtbaar zijn. Drink een Duits biertje in een café, loop door straten met Duitse straatnaamborden en authentieke vakwerkhuizen en sluit je dag af met een diner waarbij je schnitzel eet. Maar vergeet ook niet dat je direct aan zee verblijft in Swakopmund. Het is heerlijk uitwaaien op het strand en de pier na een paar reisdagen door de woestijn. Mocht je niet genoeg hebben van de woestijn, deze ligt nog altijd vlak achter de stad. Ga met een 4WD op pad en scheur met grote snelheden over de zandduinen of ontdek het fenomeen ‘sandboarden’ waarbij je met een plank vanaf de top van een duin naar beneden schuift. Blijf je liever aan de kust, dan raden wij je een leuke boot-of kajaktocht aan waarbij je flamingo’s, dolfijnen en pelikanen kunt zien.  

Swakopmund

Etosha National Park

Tijdens het rondrijden in de woestijn kun je al veel wilde dieren tegenkomen, maar de meeste dieren in Namibie vind je in Etosha National Park. Je kunt hier vier leden van de Big Five spotten, de olifant, het luipaard, de leeuw en de neushoorn. Wanneer je met je eigen reisgezelschap zelf op avontuur wil is dit natuurpark ideaal. Via goed aangelegde wegen kun je met je eigen huurauto een ‘self-drive’ safari maken. Het voordeel van een safari onder begeleiding van een ervaren parkranger is dat hij je razendsnel kan wijzen op dieren die jij kunt mislopen. Vooral bij de vele waterbronnen in Etosha komt het dierenrijk samen om hun dorst te lessen. Zie hoe een giraffe water opslurpt met zijn lange tong terwijl een groep olifanten aan de andere kant van de bron lekker aan het badderen zijn. Een safari in Etosha laat je liefde voor dieren opbloeien!  

Etosha National Park

Fish River Canyon

In het zuiden van Namibie ligt een gigantische natuurschat op je te wachten die veel gelijkenissen vertoont met de Grand Canyon in Amerika. De Fish River Canyon is de grootste kloof van Afrika met een lengte van 161 km en een breedte van 27 km. Daarmee behoort het tot de op één na langste kloof ter wereld. Je kunt over de bodem van de Fish River Canyon wandelen met een avontuurlijke hiketocht, maar let op, doe dit wel onder begeleiding. Bij regenval kan het ravijn in een ongekend rap tempo vollopen met water. Een populaire hiketocht is de ‘90’. Een 90 km lange wandeling waar je ongeveer twee dagen over doet en die door de steile oppervlaktes en de hitte verraderlijk pittig kan zijn. Vraag een Namibie specialist om advies mocht dit goed in je oren klinken. Blijf je liever aan de rand van de canyon van het uitzicht genieten? Daar hebben wij alle begrip voor, maar doe dit dan vooral bij zonsopgang- of ondergang dan is dit natuurgebied op haar mooist door alle kleurveranderingen van de rotsen.

Fish River Canyon

Kalahari woestijn

De Kalahari woestijn maakt ook onderdeel uit van de landen Botswana en Zuid-Afrika. Het beslaat een groot gebied met meerdere parken, waarvan het Kalahari Game Reserve of het Kgalagadi Tranfrontier Park perfect aansluiten op een Namibie reis. In deze natuurparken vind je, hoe kan het ook anders, woestijnlandschappen. Hier leven verrassend veel dieren, zoals hyena’s, gemsbokken, stokstaartjes en leeuwen. Ook leeft hier de San, een bevolking die wij beter kennen als de Bosjesmannen. Op primitieve wijze leven zij in het mulle zand van Kalahari. Onderneem een avontuurlijke tocht per 4×4 om dit allemaal te beleven!

Kalahari

Skeleton Coast

De kustlijn van Namibie staat bekend als de Skeleton Coast. Vanwaar eigenlijk die naam? De zee voor de kust van Namibie staat bekend als erg wild en door de heftige branding zijn hier veel schepen vergaan. Daardoor ligt de kustlijn niet alleen bezaaid met oude scheepswrakken, maar ook met skeletten van walvissen. De verlaten stranden van dit onherbergzame gebied geven je het gevoel aan het einde van de wereld te zijn tijdens een excursie per 4×4. Nóg gaver is een rondvlucht per klein vliegtuigje. Hierbij heb je ideaal zicht op de vergane schepen. Een Namibie specialist kan dit perfect voor je regelen.

Skeleton Coast

Damaraland

In het noordwesten van Namibie kom je terecht in het meest dunbevolkte, ongerepte en droogste stuk van het land. We hebben het over Damaraland. Een natuurgebied waar de wildernis de vrije hand heeft, al miljoenen jaren lang. Dit heeft in de loop der jaren gezorgd voor enorm veel afwisselende landschappen waarvan je nauwelijks begrijpt dat deze allemaal in één regio liggen. Zo heb je er unieke natuurverschijnselen zoals de Lions Mouth (een rotsformatie in de vorm van een leeuwenbek), Petrified Forest met oeroude bomen die versteend zijn geraakt en Spitzkoppe (een granieten berg). Ook de prehistorische tekeningen van Bosjesmannen in Twyfelfontein en de stekelige reeks rotspunten Organ Pipes behoren tot de publiekstrekkers. 

Damaraland Spitzkoppe

Maak je trip aan Damaraland compleet door er in de wilde natuur te kamperen. Opwarmend aan een kampvuur geniet je ’s avonds van de magische sterrenhemel en als je ’s ochtends wakker wordt hoor je het geluid van wilde olifanten. Uniek!

Damaraland

Lüderitz en Kolmanskop

Lüderitz is weer zo’n stukje Duitsland in Namibie. Dit stadje is groot geworden door de vondst van diamanten waardoor er veel Duitse gelukszoekers deze kant op kwamen. Zij verbleven vooral in het nabijgelegen dorpje Kolmanskop. Door de welvaart groeide Kolmanskop uit tot een volwaardige plaats met vele grote huizen, theaters en bowlingbanen. 

Kolmanskop

Toen echter de diamanten allemaal waren gevonden verlieten de inwoners in een rap tempo het dorp. Hierdoor is het een echte spookstad geworden. Verlaten gebouwen zijn overgenomen door de natuur en dat is te zien aan het vele woestijnzand dat met grote heuvels in de bouwwerken is gewaaid. Het zorgt voor de meest mysterieuze plaatjes! 

Kolmanskop

Rondreis Namibie - Hoe pak je het aan?

Je kunt pas echt van een rondreis Namibie genieten wanneer je voorafgaand aan de reis een professioneel advies hebt gehad van een Namibie specialist. Een reisprofessional die alles weet van het land en hoe je op de meest optimale manier een Namibie rondreis kunt beleven. Onderschat de rijafstanden niet door de woestijn, want een goede reisroute (met voldoende tijd op de mooiste plekken) van een Namibie specialist zorgt ervoor dat je een rondreis ervaart om nooit meer te vergeten. Laat je daarnaast ook adviseren door een reisbureau gespecialiseerd in Namibie over het verschil tussen een ‘self-drive’ rondreis of een groepsreis. Een reisprofessional weet bovendien de gaafste lodges om te overnachten, de leukste excursies en niet geheel onbelangrijk de beste reisperiode want het kan hier enorm heet worden. Afhankelijk van jouw reiswensen gaat een Namibie specialist aan de slag om jouw droomvakantie uit te stippelen. Op zoek naar een reisbureau Namibie? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Namibië!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?