Route Rondreis Zimbabwe, Namibië, Botswana en Zuid Afrika voor 2, 3 en 4 weken

Heb je altijd al eens een rondreis naar Zimbabwe, Namibië, Botswana en Zuid Afrika willen maken? Hier vind je de beste route voor 2, 3 en 4 weken. Ontdek Kaapstad in Zuid Afrika met al haar bezienswaardigheden, bekijk de oranje zandduinen in Namibië, ga op safari in Botswana en aanschouw één van de zeven wereldwonderen. Met de 2-weekse routevariant ontdek je al het moois in Namibië, de route van 3 weken gaat door Namibië, Botswana en Zimbabwe en bij de routesuggestie van 4 weken reis je door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Bekijk gauw de route voor de reisduur jij op het oog hebt voor een rondreis in Zuidelijk Afrika!

Route voor een rondreis Namibië in 2 weken

Wil je naar Zuidelijk Afrika en heb je 2 weken de tijd voor een rondreis? Dan kunnen wij je Namibië zeker aanbevelen. Dit land in Afrika begint steeds populairder te worden, dus bezoek het gauw voordat je alle natuurpracht met meer toeristen moet delen. De afstanden in Namibië zijn echter best groot, vandaar dat je in Namibië wel echt 2 weken nodig hebt voor het zien van alle belangrijke hoogtepunten. Bekijk deze route in Namibië van 2 weken!

1. Windhoek

Je landt op de luchthaven van Windhoek. Je haalt je huurauto op en vertrekt naar je eerste hotel. Rijd in Windhoek zeker even naar de Christuskirche, een mooie kerk op een rotonde. Rust in het hotel uit van de vlucht zodat je fit bent voor de komende reisdagen!

Windhoek

Los Angeles, Beverly Hills

2. Kalahari – 250 km

Je roadtrip door Namibië gaat nu echt van start. Vanuit Windhoek rijd je naar het zuiden, naar de woestijnlandschappen van de Kalahari. Het bijzondere aan dit woestijngebied, dat ook deels in Botswana en Zuid Afrika ligt, is dat het zand een zeer rode kleur heeft. Onderweg passeer je al prachtige landschappen en in de namiddag kun je je eerste ‘game drive’ van deze reis maken waarbij je kans maakt op het zien van zebra’s, springbokken, giraffen, stokpaardjes, leeuwen, hyena’s en cheeta’s. ’s Avonds kun je sterrenkijken, want dit is één van de beste plekken ter wereld waar je goed sterren kunt bewonderen.

Kalahari

Leeuw in de Kalahari woestijn

3. Fish River Canyon – 450 km

Vandaag rijd je naar één van de hoogtepunten van Namibië, namelijk de Fish River Canyon. Voordat het zover is kun je een tussenstop maken bij het kokerbomenwoud in Keetmanshoop. De kokerbomen komen alleen in Namibië en deels in Zuid Afrika voor en zijn absoluut een foto waard!

Het uitzicht op de Fish River Canyon

De gigantische Fish River Canyon

4. Fish River Canyon – 0 km

Je hebt de volle dag voor de Fish River Canyon. Dit is na de Grand Canyon in Amerika de grootste kloof ter wereld. De canyon ligt in een afgelegen, zanderig en rotsachtig gebied waar je bijna geen mens tegenkomt. De Fish River Canyon is op haar mooist bij zonsopkomst en zonsondergang. Probeer rond deze tijd bij één van de vele uitzichtpunten te zijn! Als je wilt en sportief aangelegd bent kun je een gedeelte afdalen de kloof in en hiken door dit geweldige natuurwonder.

Vind je het bepalen van een route door Namibië lastig? Laat een Namibië specialist je helpen met gratis advies voor een route! 

5. Lüderitz – 430 km

’s Ochtends vertrek je richting de westkust van Namibië, naar de kustplaats Lüderitz. Vlak voor de stad ligt het plaatsje Kolmanskop. Deze spookstad is compleet verlaten en staat nu in schril contrast met het begin van de vorige eeuw waarin dit een welvarende stad was door de diamantenvondst. Dwaal door de oude panden die zijn onder gewaaid met zand waardoor het een fotogenieke plek is geworden. Later op de dag bereik je Lüderitz waar je goed merkt aan de straatnamen, het eten en de gebouwen dat Namibië een kolonie was van Duitsland.

Kolmanskop

Het verlaten Kolmanskop

6. Sossusvlei – 499 km

Er staat een flinke rit voor de boeg, dwars door de Namib woestijn. Om even de benen te strekken kun je stoppen bij het Duswib Castle. Een sprookjesachtig kasteel die zo het decor van een film kan zijn. Te midden van woestijnlandschappen kun je dit bijzondere kasteel bezoeken. Later op de dag kom je aan bij de Sossusvlei die je de volgende dag uitgebreid kunt bewonderen.

7. Sossusvlei – 0 km

Zet je wekker maar, want als je vlak voor zonsopkomst bij de Sossusvlei bent is dit gebied op haar mooist. Wanneer de zon langzaam omhoog komt veranderen de kleuren van de zandduinen continue. Het is weer kleurenspektakel waar je getuige van wilt zijn! De beste op dat moment te zijn is op de top van Dune 45. Dit is de hoogste duin, vanwaar je mooi uitkijkt op de andere oranje zandduinen die zo kenmerkend zijn voor Namibië. De meest iconische locatie van Namibië ligt op een steenworp afstand en kun je na de zonsopkomst bezoeken. Dit is de Deadvlei, een witte en droge vlakte van klei met zwarte boomskeletten omringd door de oranje zandheuvels.   

Namibie Deadvlei

De boomskeletten van de Deadvlei

8. Swakopmund – 409 km

Je reist vandaag verder naar het noorden, naar de bekendste kustplaats van Namibië. Voordat je Swakopmund bereikt kun je op de route uitstappen bij Solitaire. Dit is net als Kolmanskop een spookstad in de woestijn. Loop binnen bij de oude panden waar nu al tientallen jaren geen mensen meer wonen, erg apart! Hierna vervolg je je route door het Namib-Naukluft National Park waarna je de kust bereikt. In Swakopmund valt gelijk de Duitse architectuur weer op. Er is geen beter start van je bezoek aan Swakopmund dan beginnen met een apfelstrudel of een goede schnitzel. Sluit je dag af met een fijne strandwandeling!

Swakopmund

Duitse architectuur in Swakopmund

9. Swakopmund – 0 km

Je hebt een hele dag om deze leuke badplaats beter te leren kennen. In het achterland kun je van hoge zandduinen sandboarden. Met een soort surfboard raas je van hoge zandduinen naar beneden. Een coole ervaring! Je kunt ook mee met een boottrip of kajaktocht. Voor de kust van Swakopmund leven namelijk veel zeehonden, walvissen, dolfijnen, pelikanen en flamingo’s. Om de meeste (zee)dieren te zien ga je naar Walvisbaai! 

Swakopmund zee

De zee bij Swakopmund

10. Damaraland – 178 km

De kust van Namibië laat je achter je. Je gaat naar Damaraland. Een ongerept natuurgebied dat bekend staat om haar inwoners (ook al is het dunbevolkt), de natuurverschijnselen en de dieren. In Damaraland kun je een bezoek brengen aan traditionele dorpen waar volkeren zoals de Himba, Herero en de Khoi-Khoi bevolking leven. Bij het laatstgenoemde volk kun je de bekende ‘kliktaal’ horen die de inwoners met elkaar uitwisselen. Ga in Damaraland ook zeker op zoek naar natuurwonderen. Die vind je onder andere bij Twijfelfontein waar je rotstekeningen ziet van wel 5000 jaar oud gemaakt door de Bosjesmannen, de Organ Pipes, het versteende woud Petrified Forest en de granietberg Spitzkoppe. Wellicht spot je tussendoor wel een neushoorn, struisvogel of woestijnolifant!

Damaraland Spitzkoppe

Spitzkoppe in Damaraland

11. Etosha National Park – 436 km

Op naar hét hoogtepunt van Namibië: Etosha National Park. Een flinke rit, maar het is absoluut de moeite waard als je eenmaal op safari gaat. Dit is namelijk het grootste, belangrijkste en populairste wildpark van Namibië. Etosha National Park geldt als één van de beste plekken van Afrika voor het zien van de Big Five (buffel, olifant, luipaard, leeuw en de neushoorn). Probeer deze dag bij zonsondergang al je eerste safari te maken, want dan zijn de dieren in het park het meest actief.

Giraffe in Etosha

Giraffe in Etosha National Park

12. Etosha National Park – 0 km

Sta vroeg op, want dit geldt ook voor zonsopkomst. Maak een ‘game drive’ met een ranger of ga zelf met je auto op avontuur. Het is allebei mogelijk. Rijd zeker naar de vele waterpoelen waar veel verschillende dieren hun dorst komen lessen. Het mooie aan Etosha National Park is dat je hier dieren, in vergelijking met andere natuurparken, veel beter kunt zien door de savannes met lage begroeiing. Pak je verrekijker erbij en geniet!

13. Etosha National Park – 0 km

Nóg een dag voor Etosha National Park. Misschien heb je de Big Five al gezien, zo niet dan is vandaag je laatste kans in Etosha. Het blijft bijzonder dat Etosha vroeger één groot meer was en dat je nu als het ware op de opgedroogde bodem rondrijdt op zoek naar wilde dieren.

Etosha National Park

Waterpoelen in Etosha zijn geliefd

14. Waterberg Plateau – 271 km

De laatste bestemming van deze rondreis door Namibië van 2 weken is het Waterberg Plateau National Park. Dit is tafelberg waar bovenop allerlei diersoorten leven. Dieren zoals de witte en zwarte neushoorn zijn hier speciaal naartoe verhuist zodat ze beter beschermd kunnen worden. Je kunt wederom een safari maken, maar dit kan ook te voet. Er zijn veel wandelpaden waar je onder begeleiding van een gids een hike kunt maken. Kijk hier ook regelmatig de lucht in, want er leven bij het Waterberg Plateau wel 200 verschillende vogelsoorten!

Neushoorns bij het Waterberg Plateau

Neushoorns op het Waterberg Plateau

15. Windhoek

Helaas! Deze 2 weken zijn voorbijgevlogen, maar dit is echt het einde van deze rondreis. Met je huurauto rijd je terug naar de hoofdstad Windhoek. Hier lever je de auto weer in en ga je naar het vliegveld. Je bent een hele ervaring rijker!

Route voor een rondreis Namibië, Botswana en Zimbabwe in 3 weken

Kun je 3 weken vrij krijgen? Dan kun je in Zuidelijk Afrika Namibië met Botswana combineren. Een fantastische combinatie waarbij je veel verschillende landschappen ziet! Je volgt de route in Namibië zoals hierboven beschreven, maar op dag 14 reis je in plaats van naar het Waterberg Plateau naar Rundu om via de Caprivi strook naar Botswana te reizen. In Botswana bezoek je de twee hoogtepunten van het land: de Okavango Delta en Chobe National Park. Hierna sluit je op een onvergetelijke manier je rondreis af bij één van de zeven wereldwonderen in Zimbabwe: de Victoria Falls. Vanaf het vliegveld bij de Victoria Falls vlieg je, met een tussenstop, terug naar Nederland.

14. Rundu – 547 km

Vanuit Etosha National Park rijd je naar Rundu. Dit plaatsje ligt in de Caprivistrook. Op de landkaart is dit als het ware de rechterarm van Namibië. Onderweg kun je lokale, authentieke en niet-toeristische markten bezoeken. Vooral het houtsnijwerk is hier populair. Zoek een souvenir uit voor thuis! In Rundu kun je bij de Kavango River een boottocht maken waarbij je nijlpaarden van dichtbij kunt spotten.

Rundu

Lokale bevolking in Rundu

15. Divundu – 201 km

Vandaag rijd je verder naar het oosten op de Caprivistrook en kom je steeds dichter in de buurt van Botswana. Eerst verblijf je nog in Namibië in Divundu. Vanuit dit kleine plaatsje kun je naar het Bwabwata National Park. Een minder bekend natuurpark, maar desondanks één van de mooiste natuurgebieden van Namibië! Maak een game drive met een parkranger die je op alle dieren wijst.

Bwabwata National Park

Buffel in het Bwabwata National Park

16. Okavango Delta – 424 km

Je steekt vandaag de grens over naar Botswana. De uitvalsbasis voor de komende dagen is Maun. Vanuit deze stad kun je fantastische excursies maken naar de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. Savannes worden afgewisseld met moerassen en rivieren. Door de waterrijke landschappen zijn bootsafari’s hier erg geliefd. Met een ‘mokoro’ (een uitgeholde boomstam) vaar je op authentieke wijze met een gids die je met een stok in het water voortduwt door de Okavango Delta op zoek naar het wildleven met o.a. nijlpaarden en olifanten.

Okavango mokoro

Met een mokoro door de Okavango Delta

17. Okavango Delta – 0 km

Een nieuwe dag in de Okavango Delta. De delta is erg groot en daarom is het gebied opgedeeld in verschillende kleinere gebieden. Eén daarvan is het Moremi Game Reserve. Dit geldt als één van de beste plekken voor een safari in Botswana. Door de afgelegen ligging kun je het Moremi Game Reserve bereiken vanaf de luchthaven van Maun met een klein vliegtuigje. Vanuit de lucht heb je een waanzinnig uitzicht op de Okavango Delta en kun je zelfs dieren van bovenaf bekijken. Na landing kun je op safari met een ranger waarbij je mogelijk de Big Five ziet, maar ook andere diersoorten zoals hyena’s, wilde honden, zebra’s, impala’s en cheeta’s.

Botswana Okavango Delta

Okavango Delta vanuit de lucht

18. Chobe National Park – 612 km

Je reist door naar de volgende ‘eyecatcher’ van Botswana. Dit is Chobe National Park. Hét wildpark van Botswana en misschien wel van héél Afrika. Het lijkt wel of olifanten in Chobe National Park de baas zijn. Op safari kom je ontelbaar veel olifanten tegen! Dit is namelijk de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Naast olifanten kun je hier ook de andere diersoorten van de Big Five spotten.

Olifanten in Chobe National Park

Olifanten in Chobe National Park

19. Chobe National Park – 0 km

Vandaag kun je bij zonsopkomst opnieuw een safari maken en aansluitend een bootsafari. Vaar over de waterwegen van Chobe en bekijk vanaf het water hoe olifanten met hun slurf drinken. Daarnaast kun je ook ieder moment een nijlpaard of krokodil tegenkomen wat de nodige spanning met zich meebrengt. Wat is dit een uniek natuurpark in Botswana!

Chobe National Park

Nijlpaard in Chobe National Park

20. Victoria Falls – 87 km

Op een relatief korte afstand (voor Afrikaanse begrippen) van Chobe National Park ligt één van de 7 wereldwonderen. Hiervoor passeer je de grens tussen Botswana en Zimbabwe. We hebben het natuurlijk over de Victoria Falls, één van de grootste watervallen ter wereld! Iedere minuut stort hier 550 liter water de diepte in en dat zorgt voor hoge mistbanken met regenbogen die van verre te zien zijn. Bewonder de Main Falls, maar ook andere watervallen met een wandeltocht naar uitzichtpunten zoals Danger Point (tip).  

Victoria Falls

De Victoria Falls in Zimbabwe

21. Victoria Falls – 0 km

Het neerdalende water van de Victoria Falls eindigt in de Zambezi River. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. Je kunt deze dag naar de Zambiaanse kant van de Victoria Falls. Zo kun je nóg een land afstrepen in Afrika! Bij de Zambiaanse kant kun je zwemmen in Devil’s Pool als je over stalen zenuwen beschikt. Meer avonturen kun je beleven met ziplinen, raften, bungeejumpen óf zelfs een helikoptervlucht over de Victoria Falls.

Victoria Falls

De Vic Falls bij zonsopkomst

22. Victoria Falls

Bij de Victoria Falls eindigt je rondreis van 3 weken door Namibië, Botswana en Zimbabwe/Zambia. Met een koffer vol reisherinneringen vlieg je terug naar Nederland nadat je je huurauto hebt ingeleverd.

Route voor een rondreis Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe in 4 weken

Wanneer je maar liefst 4 weken kunt uittrekken voor een rondreis naar Zuidelijk Afrika kun je ook Zuid Afrika betrekken in je route. Eerst heb je een paar dagen om de wereldstad Kaapstad te ontdekken en vervolgens reis je naar het noorden richting Namibië vanwaar je verder rondreist naar Botswana om uiteindelijk bij de Victoria Falls in Zimbabwe te eindigen. Dit is een route voor de échte Afrika liefhebber!

 1. Kaapstad
 2. Kaapstad
 3. Kaapstad
 4. Lamberts Bay
 5. Springbok
 6. Augrabies Falls
 7. Fish River Canyon
 8. Fish River Canyon
 9. Lüderitz
 10. Sossusvlei
 11. Sossusvlei
 12. Swakopmund
 13. Swakopmund
 14. Damaraland
 15. Etosha National Park
 16. Etosha National Park
 17. Waterberg Plateau
 18. Ghanzi
 19. Central Kalahari
 20. Central Kalahari
 21. Makgadikgadi Pans
 22. Okavango Delta
 23. Okavango Delta
 24. Chobe National Park
 25. Chobe National Park
 26. Victoria Falls
 27. Victoria Falls

In vergelijking met de twee eerder genoemde routes voor 2 weken en 3 weken zie je met deze route ook Kaapstad met hoogtepunten zoals Robbeneiland, de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop. Na een paar dagen in deze relaxte stad reis je naar het noorden, naar Lamberts Bay. Hier vind je mooie stranden en kun je walvissen dolfijnen spotten met een bootexcursie. Via Springbok dat in de zomer bedekt is met grote bloemenvelden rijd je naar de Augrabies Falls, de grootste granietkloof ter wereld. Hierna ga je de grens over met Namibië en volg je de route die grotendeels overeenkomt met de routevariant van 3 weken.

Een rondreis Zimbabwe, Namibië, Botswana en Zuid Afrika voor 2, 3 of 4 weken boeken

Als je zo optimaal mogelijk wilt rondreizen in Zuidelijk Afrika dan kun je het beste je rondreis boeken via een reisbureau gespecialiseerd in Afrika. Een Afrika specialist kent de beste lodges, excursies, weet precies waar en wanneer je moet zijn voor de Big Five en geeft je nog veel meer tips! Bovendien kan een Afrika specialist een rondreis helemaal op maat voor je samenstellen.