Op safari in Namibië | 5x Nationale parken en wildparken

Wil je op safari in Namibië en de mooiste nationale parken ontdekken? Dan is een rondreis naar Namibië perfect om dit mee te maken. Maar als je op reis naar Namibië gaat, welke wildparken mag je dan absoluut niet missen? Wij webben de 5 beste nationale parken van dit land je op een rijtje gezet. Je vindt ze hieronder!

Nationale Parken in Namibië

Etosha National Park

Nummer één nationale park in Namibië is met afstand het Etosha National Park. Dit wildpark is de uitgelezen bestemming voor het maken van een safari in Namibië. Lange tijd terug was Etosha National Park een gigantisch meer. Dit meer is inmiddels voor een groot deel droog komen te liggen. Het zout van het meer is in de grond blijven zitten waardoor de ondergrond een witte kleur heeft. Daarom hebben inwoners het gebied Etosha genoemd wat ‘Grote Witte Plaats’ betekent. Op de Etosha Pan vind je enkele waterplassen en juist bij deze poelen zijn veel dieren te vinden. Zo leven in Etosha National Park 4 dieren van de Big Five (olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns), maar ook impala’s, zebra’s en antilopen. Met uitgezette routes en goede wegen is dit wildpark uitstekend geschikt voor het maken van een self drive safari in Namibië waarbij je veel van deze wilde dieren kunt zien!

Giraffen in Etosha National Park

Giraffen in Etosha National Park

Namib Naukluft National Park

Het Namib Naukluft National Park is een natuurgebied dat symbool staat voor Namibië. Het overgrote gedeelte van het park bestaat uit idolate woestijnlandschappen. Namib Naukluft National Park is een nationaal park in Namibië met veel records. Zo is dit de oudste woestijn ter wereld, qua omvang het grootste wildpark van Afrika en het natuurgebied met de hoogste duinen ter wereld. Een mooie duin om tijdens je bezoek aan dit park te beklimmen is de Dune 45. Doe dit vooral tijdens zonsopgang of ondergang, want dan is de woestijn op haar mooist! Een populaire hotspot binnen Namib Naukluft is de Sossusvlei/Deadvlei. De Deadvlei is een grote lichtgekleurde vlakte zwarte bomen die dood lijken. Deze vallei wordt omgeven door de Sossusvlei met haar oranje zandduinen. Al met al een prachtige en fotogenieke locatie die onmisbaar is tijdens je route door Namibië!

Namib Naukluft National Park

De oranje zandduinen van Namib Naukluft National Park

Skeleton Coast National Park

Eenzaam, leeg en verlaten. Deze woorden omschrijven Skeleton Coast National Park het beste. Deze kuststreek is vernoemd naar de vele scheepswrakken die aanspoelen op de langgerekte en afgelegen stranden. Het zeegebied voorde westkust van Namibië staat namelijk bekend als zeer onstuimig waardoor vele schepen zonken. Er zijn zo veel schepen aangespoeld op de stranden van de westkust dat het is uitgeroepen tot een nationaal park in Namibië. Met een 4×4 jeep kun je over het strand scheuren, verroeste scheepswrakken bekijken, de mystieke sfeer beleven en wellicht wilde dieren op de stranden spotten. Je zult gegarandeerd zeehonden aantreffen, maar ook de kans op het zien van leeuwen, hyena’s, luipaarden, olifanten en giraffen is aanwezig. De ultieme manier om de Skeleton Coast goed in je op te nemen is vanuit de lucht met een klein vliegtuig. Van bovenaf zie je de scheepswrakken goed liggen!

Scheepswrak bij de Skeleton Coast

Eén van de vele scheepswrakken bij de Skeleton Coast

Waterberg Plateau National Park

Vanuit een eindeloze vlakte doemt een 200 meter hoog bergplateau op in het noorden Namibië. Dit is het Waterberg Plateau National Park. Door de hoge en ontoegankelijke ligging zijn hier veel bedreigde diersoorten naartoe gebracht ter bescherming. En met succes, want de populatie van dieren zoals de zwarte en witte neushoorn groeien hier. Er is opvallend veel groen op het plateau met veel vegetatie. Tussen deze vegetatie leven nog vele andere dieren zoals buffels, giraffen, bavianen en vele vogelsoorten. Ook vanuit historisch oogpunt is het Waterberg Plateau een belangrijke locatie in de strijd tegen de Duitsers. De loopgraven van deze oorlog kun je er nog bekijken. Een begeleide excursie is verplicht op het Waterberg Plateau en een reisbureau gespecialiseerd in Namibië helpt je hier graag bij!

Neushoorns bij het Waterberg Plateau

Neushoorns bij het Waterberg Plateau

Richtersveld Transfrontier National Park

Deze naam zegt je in eerste instantie misschien niet zo veel. Binnen de grenzen van dit natuurpark in Namibië draait het namelijk vooral om de Fish River Canyon. Dit is de op één na grootste canyon ter wereld. Als je een beetje conditie hebt kun je er een onvergetelijke hiketocht maken. Al wandelend over de bodem van deze reusachtige kloof die miljoenen jaren geleden is ontstaan voel je je erg klein. Als je wilt wandelen door de Fish River Canyon, doe dit dan altijd met een ervaren gids. Als het weer omslaat kan het namelijk gevaarlijk worden in de kloof en een gids weet hier goed mee om te gaan.

Het uitzicht op de Fish River Canyon

Het uitzicht op de Fish River Canyon

Een nationale park in Namibië met eigen ogen zien?

Maak dan een fantastische rondreis door Namibië! Dit land in het zuiden van Afrika heeft wildparken waar je makkelijk een self drive safari kunt maken, maar ook begeleide game drives. Laat je door een reisbureau gespecialiseerd in Namibië adviseren over alle mogelijkheden! Bovendien weet een Namibië specialist ook natuurparken die niet zo bekend zijn onder het grote publiek. Tijdens een adviesgesprek krijg je al deze waardevolle informatie te horen!