Vakantie of Rondreis Gambia

Een vakantie Gambia is vooral in de koude, Nederlandse wintermaanden in trek bij zonaanbidders. Even heerlijk ontsnappen aan de kou en de warmte opzoeken. En dan ben je in Gambia precies aan het juiste adres. Alle maanden van het jaar is het in Gambia rond de 30 graden Celsius en schijnt de zon op volle toeren. Gambia is het kleinste land van het Afrikaanse continent en volledig omgeven door Senegal, behalve aan de westkust. Deze grenst aan de Atlantische Oceaan en wordt ook weleens ‘The Smiling Coast of Africa’ genoemd. Je vindt hier een groot aanbod aan hotels, van eenvoudige hotels tot luxe resorts waarbij je één stap verwijderd bent van de parelwitte stranden met palmbomen. Nog één extra pluspunt: een Gambia vakantie is relatief voordelig in vergelijking met andere landen. Op een betaalbare manier geniet je hier van een all inclusive vakantie Gambia! Vergeet tijdens je zonvakantie ook niet om één of meerdere dagen uit te trekken om het binnenland te verkennen. Trotseer jungles en vaar over de Gambia rivier waarbij je het andere gezicht van Gambia te zien krijgt. Ga je mee op vakantie naar Gambia?  

Vakantie Gambia - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Gambia:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Vakantie Kololi en Kotu

Naar Gambia reizen doe je hoofdzakelijk voor de drie-eenheid: zon, zee en strand. Je verblijft dan waarschijnlijk in één van de kustplaatsen Kololi of Kotu. Beide badplaatsen zijn onderdeel van de stad Serekunda en als het ware aan elkaar vastgegroeid. Nadat je bent geland op het vliegveld ben je in minder dan 30 minuten in tropische sferen. Logeer in een hotel dat jou aanspreekt en laat je bij deze keuze helpen door een Gambia specialist. Dit kan op basis van all inclusive maar ook enkel het ontbijt is hier mogelijk. De stranden van Kololi en Kotu zijn een stuk levendiger dan andere stranden van Gambia. Kololi Beach is erg populair en dat is te merken aan de vele uitgerolde handdoeken op het strand. Je ziet hier veel lokale inwoners over het strand lopen met de vriendelijke vraag of je vers fruit, zonnebrillen of petjes wilt kopen. 

Kololi

Na een dagje aan het strand kun je in de avond de Senegambia Strip verkennen. Dit is de bekendste én gezelligste straat van Kololi met allemaal winkels, cafés, restaurants en eettentjes op straat. De kustplaats Kotu is iets rustiger en meer geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege het strand dat hier langzaam afloopt in zee. Bij dit strand kun je ook eens proberen te surfen, erg leuk!

Vakantie Kololi

Betrouwbare Gambia specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Serekunda

Serekunda is de grootste stad van het land. Als je in Kololi of Kotu verblijft en de stranden verlaat kom je meteen met deze stad in aanraking. Hier vind je het echte Afrikaanse leven met stoffige zandwegen, huizen met daken van golfplaten en handelaren die hun waren proberen te slijten. Ga naar Serekunda Market waar ook locals kun inkopen doen. Je ziet dan hoe geiten worden verkocht, djembé trommels, groenten, fruit… eigenlijk van alles! Tip: ga naar de Batik Factory om te zien hoe de typerende doeken (die door de lokale bevolking gebruikt worden als sjaal, hoofddoek of rok) gemaakt worden. 

Serekunda

Tanji

Dit vissersdorp is een leuke afwisseling als je genoeg op je ligbedje hebt gelegen. Je komt niet naar het strand van Tanji om te zwemmen. Nee, hier kom je om te zien hoe de bevolking van de visvangst leeft. Voor de kust liggen veel kleurrijke vissersboten waar mannen de vis binnenhalen en naar het strand brengen. Op het strand vind je de vrouwen die visnetten aan elkaar maken, de vis schoonmaken en vervolgens verkopen aan marktlieden. Een leuk tafereel om te aanschouwen. Ben jij een vogelaar? Dan is het een sterke aanrader om naar het Tanji Bird Reserve te gaan en honderden vogelsoorten te spotten via wandelpaden en vogelspotlocaties tussen mangrovebossen en meren. 

Het binnenland van Gambia

Het is een gemiste kans als je alleen maar aan het strand blijft hangen. Het is absoluut de moeite waard om een excursie naar het binnenland te ondernemen. Je krijgt dan een compleet andere kant van het land te zien. Vaar over de beroemde Gambia River die als een soort levensader het hele land doorkruist, van oost naar west. Met een boottocht zie je aan de oevers de wilde jungles, her en der een plattelandsdorpje én in de rivier zwemmen krokodillen en nijlpaarden. Midden in de Gambia River ligt het eiland Janjanbureh. Bij dit eiland kun je een stop maken om meer te weten te komen over de vroegere slavernij. Je ziet hier slavenkampen en ruïnes uit de tijd van de Engelse en Portugese overheersing. 

Gambia binnenland

Met een trip door het binnenland van Gambia kun je ook naar de Wassu Stone Cirkles. Het is een groot mysterie hoe elf steencirkels met ieder 10 tot 20 grote, zware stenen op deze plek terecht zijn gekomen. Laat je door een lokale gids meer vertellen over dit raadsel. Tip: als echte natuurliefhebber kun je in de jungle in een ecolodge verblijven. Hiermee maak je als het ware een rondreis Gambia. Vraag meer informatie op over deze unieke belevenis bij een Gambia specialist.

Gambia steencirkels

Cape Point

Cape Point ligt iets ten noorden van Kololi en Kotu op een plek waar de beroemde Gambia Rivier overgaat in de Atlantische Oceaan. Dit is een iets luxer strand met ligbedden, parasols en palmbomen. Ideaal om onbezorgd van je welverdiende stranddagen te genieten!

Bijilo Forest Park

Een dagje apen kijken, dat kan in dit populaire natuurpark! In Bijilo Forest Park leven vele soorten apen die van boom naar boom slingeren. Probeer alle apensoorten te spotten, maar kijk ook uit naar hagedissen, eekhoorns en vogelsoorten zoals papegaaien. Bijna iedereen die dit stukje jungle bezoekt volgt het wandelpad van 4,5 kilometer met mooie uitzichtpunten. In deze jungle kun je ook een paar baobab bomen bewonderen.

Bijilo Forest Park

Brufut Beach

Hoe verder je buiten Kololi en Kotu komt hoe rustiger en authentieker de stranden worden. Brufut Beach is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt hier op het strand genieten met maar een paar andere mensen, waarvan voornamelijk locals. Vlakbij dit strand vind je een paar baobab bomen die je kunt bekijken. Maak een fietstocht door het achterland om meer van het lokale leven te zien.

Banjul

Banjul is de ingetogen hoofdstad van Gambia. Bij de start van je Gambia reis kom je hier aan op het vliegveld. Je kunt een dag naar Banjul gaan om de Gambiaanse sfeer te ervaren. Verwacht geen grote stad met wolkenkrabbers. Nee, hier vind je vooral kleine gebouwen die de sfeer gemoedelijk maakt. Bij de Albert Markt ontmoeten lokale inwoners en toeristen elkaar bij de marktkramen met ieder hun eigen ambacht. De perfecte plek om een uniek souvenir te scoren! 

Banjul

Vakantie Gambia - Hoe pak je het aan?

Een vakantie Gambia is precies hetgeen dat jij zoekt als je even aan ons koude kikkerlandje wilt ontsnappen. Een fijn hotel aan het strand is dan ontzettend belangrijk. Er is veel verschil in de type hotels aan de Gambiaanse kust. Van eenvoudig tot luxe en van kindvriendelijk tot adult-only. Ga daarom naar een Gambia specialist die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze voor een hotel en kustplaats. Een reisprofessional weet de beste hotels die passen bij jouw reiswensen. Op zoek naar een reisbureau Gambia? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Gambia!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?