Vakantie of Rondreis Verenigd Koninkrijk

Een vakantie of rondreis in het Verenigd Koninkrijk: zo dichtbij én zo enorm divers! Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Je vindt in Engeland wereldsteden waar je geweldig kunt shoppen, maar ook ongerepte plekken waar de stilte overheerst zoals in Schotland. Ontdek de woeste bergen van de Hooglanden, ga op zoek naar kastelen uit de Middeleeuwen, verken magnifieke kustlijnen, loop over de oevers van sprookjesachtige meren en proef de sterke Schotse Whiskey onder de klanken van een doedelzak. In minder dan 1 uur en 45 minuten bereik je met het vliegtuig het Verenigd Koninkrijk, maar je kunt ook met de auto of de trein naar de andere kant van Het Kanaal door de tunnel van Calais. Start jou reis naar het Verenigd Koninkrijk bij De Reisspecialist!

Verenigd Koninkrijk - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Verenigd Koninkrijk:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Stonehenge

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in het Verenigd Koninkrijk is Stonehenge. Dit is een steencirkel uit de Bronstijd midden in een groen heuvellandschap. Onderzoek heeft uitgewezen dat de grote stenen tussen 2600 en 2480 vóór Christus zijn neergelegd en dat maakt dit ook één van de belangrijkste archeologische vondsten uit de geschiedenis. In totaal vind je bij Stonehenge 80 stenen en één zo’n steen weegt wel 25 tot 50 ton. Wat de precieze functie van deze immense groep stenen was bestaat veel onduidelijkheid is een groot mysterie. Er wordt gesproken over een vroegere begraafplaats voor rijke mensen, maar ook over een spiritueel monument. Naast de archeologische site kun je bij Stonehenge ook het museum bezoeken voor meer info.  

Stonehenge

Betrouwbare Verenigd Koninkrijk specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Stedentrips

Rondreizen

Londen

Uiteraard mag Londen niet ontbreken als het gaat om bezienswaardigheden in het Verenigd Koninkrijk. In deze ware metropool, die door tweeën wordt gesplitst door de Theems rivier, kom je haast ogen tekort. Tijdens een stedentrip is zó ongelofelijk veel te zien en te bezoeken. Natuurlijk wil je grote highlights zien die vrijwel iedereen kent, zoals Buckingham Palace, de Big Ben, de Tower Bridge en Westminster Abbey. Middels een ritje in het reuzenrad Londen Eye heb je een adembenemend uitzicht over Londen. Terug op de grond kun je héél stereotype rondtouren in een dubbeldekker of op de foto met de rode telefooncellen, maar het is misschien nog veel leuker om interessante wijken zoals Soho, Covent Garden, Nothing Hill en West End.

Londen Tower Bridge

Je hoeft je nooit te vervelen in Londen. De Engelse stad telt wel 50 grote musea, van moderne kunst tot aan historie in de National Gallery en entertainment in Madame Tussauds waar je op de foto kunt met de royalty’s. Zeer bijzonder is ook een bezoek aan Downing Street waar de ambtswoning van de Britse premier staat. Heb je even genoeg van de drukte op straat? Trek je dan lekker rustig terug in één van de vele stadsparken zoals Hyde Park en Regent’s Park.

Londen Big Ben

Windsor Castle

Net buiten Londen, op een landgoed van wel 2200 hectare, ligt het grootste en oudste koninklijk kasteel van het Verenigd Koninkrijk: Windsor Castle. Het reusachtige kasteel is gebouwd in 1070 en wordt al 950 jaar door vorsten bewoond. Regelmatig verblijft de Britse familie hier nog. Sommige delen van Windsor Castle kun je zien met een rondleiding. Vergaap je aan de sierlijke vertrekken, de prachtige tuinen en het topstuk: de St. George’s Chapel (een gotische kapel). 

Windsor Castle

Loch Ness

Loch Ness is één van de vele diepe ‘lochs’ in Schotland. Er doen geruchten de ronde dat er in het meer een enorm zeemonster leeft, genaamd ‘Nessie’. Echter is er nog nooit overduidelijk bewijs geleverd dat het Monster van Loch Ness in dit meer van 36 bij 1,6 kilometer leeft. Wellicht kun jij het monster zien met een boottocht of een spannende kanotocht. Je kunt ook langs de oevers wandelen waarbij de mooiste vergezichten op de Schotse Hooglanden zich voltrekken.

Loch Ness

Edinburgh

Welkom in de hoofdstad van Schotland! Vanuit vroeger is Edinburgh een vervuilde industriestad vol fabrieken. Dat leverde de bijnaam ‘Auld Reekie’ op. Inmiddels is het imago van Edinburgh een stuk beter. De complete stad is gemoderniseerd en volop in ontwikkeling, terwijl historische bezienswaardigheden in tact blijven zoals Edinburgh Castle, Palace of Holyroodhouse en de kathedraal van St. Giles. Echter is het duistere verleden niet helemaal verdwenen, want veel mensen zijn ervan overtuigd dat het spookt in Edinburgh. Je vindt in het centrum veel ‘ghost tours’ over begraafplaatsen en andere mysterieuze locaties. De begraafplaats Greyfriars Kirkyard schijnt één van de heftigste plekken te zijn met veel paranormale activiteit.

Edinburgh

Bath

De stad Bath staat in zijn geheel op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en dat komt door de aanwezigheid van natuurlijke warmwaterbronnen. Dit is door de Romeinen ontdekt die daarvan profiteerde en veel badhuizen bouwden. In de Romeinse tijd zijn dus allerlei complexen met ondergrondse baden gebouwd. Diverse Romeinse baden zijn open voor publiek waardoor je de overblijfselen kunt bekijken en in sommige badhuizen kun je zelf te water. Let in Bath ook zeker op alle andere prachtige bouwwerken zoals een eeuwenoude abdij en de Royal Crescent (een reeks luxe huizen in boogvorm).

Bath

Isle of Skye

Isle of Skye is één van de mooiste eilanden van het Verenigd Koninkrijk. Het landschap van dit Schotse eiland bestaat uit heldere spiegelmeren, oude ruïnes, robuuste rotsformaties en uitgestrekte grasvelden. Vooral adembenemende en ruige kustlijnen zoals Kilt Rock, waarbij watervallen de zee instorten, zijn een lust voor het oog. Tevens staat Isle of Skye bekend om de Fairy Pools. Deze natuurlijke zwembaden liggen tussen rotsen met verschillende kleine watervallen en zijn omsloten door hoge bergen. Zeer idyllisch!

Isle of Skye

Glenfinnan

Als Harry Potter fan herken je dit direct! Hier vind je namelijk het beroemd viaduct uit Harry Potter film waarover de Zweinsteinexpres rijdt. Net als in de film kun jij zelf een rit in de zwartrode stoomtrein, Jacobite Train, een rit door de Schotse Hooglanden maken. Je doorkruist per trein felgroene landschappen die natuurliefhebbers zeker kunnen beamen. Meer Harry Potter filmlocaties vind je in Engeland bij Alnwick Castle dat diende als het decor van Zweinstein.

Glenfinnan

Liverpool

Liverpool is een echte Engelse muziekstad. Veel bekende bands komen uit Liverpool met ‘The Beatles’ als meest beroemde muziekband. Je kunt in Liverpool de oude woonhuizen en locaties uit muziekclips  van The Beatles bezoeken. Maar er is meer in deze havenstad aan de Mersey rivier. Zoals Royal Albert Dock. Dit is het iconische havengebied van Liverpool met winkels, musea, bars en restaurants. Het rauwe karakter van Liverpool zie je hier goed terug. Steeds meer voormalige handelswijken met oude pakhuizen zijn nu trendy buurten, en dat maakt een stedentrip naar Liverpool heel bijzonder. Een must-see in de stad is de grootste kathedraal van het Verenigd Koninkrijk, en zelfs de 5de grootste ter wereld. Tip: als voetballiefhebber mag een wedstrijd of rondleiding in Anfield niet ontbreken!

Liverpool

Brighton

In het Verenigd Koninkrijk naar het strand? Regelmatig is dat door het regenachtige klimaat niet zo tof, maar op zonnige en droge dagen is dat zeker de moeite waard. Brighton, in het zuiden van Engeland, is één van de mooiste badplaatsen. Naast de langgerekte stranden gaat veel aandacht uit naar de gezellige Brighton Palace Pier. Deze pier is mooi verlicht in de avond en daar is een kermis met reuzenrad, achtbaan, spelletjeshallen en snoepkramen. Loop ook zeker even langs de kleurrijke strandhuizen die super fotogeniek zijn. Overigens vind je in Brighton het Royal Pavilion, een oud-koninklijk zomerverblijf waar je een rondleiding kunt krijgen.

Brighton

Cambridge & Oxford

Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om haar oogstrelende universiteitssteden. Cambridge en Oxford behoren tot de beste en de bekendste. De universiteit van Oxford is de oudste universiteit van Engeland en stamt uit de 12de eeuw. Verspreid over het Oxford vind je verschillende universiteitsgebouwen zoals Universitey’s Botanic Gardens en de bibliotheken Radcliffe Camera en Bodleian Library. Wist je dat de ontdekkingsreiziger Charles Darwin één van de beroemde oud-leerlingen was? Ook in Cambridge kom je veel architectonische bouwwerken van grote historische waarde tegen die eigendom zijn van de universiteit. Loop op je gemakje rond tussen alle bijzondere gebouwen.  

Cambridge

Cotswolds

Cotswolds is een streek met groene heuvellandschappen. Her en der liggen schilderachtige dorpjes met traditionele pubs, historische bruggetjes, oude stenen huizen en bijzondere kerkjes, afgewisseld door weides met schapen. Tot de mooiste dorpjes van Cotswolds behoren Circencester en Castle Combe. Hier ervaar je echt de pittoreske kant van het Verenigd Koninkrijk!

Cotswolds

Vakantie Verenigd Koninkrijk – Hoe pak je het aan?

Een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk moet een geweldig ervaring worden. Dus, zorg ervoor dat je jouw rondreis, stedentrip of treinreis veilig boekt bij een erkende ANVR en SGR reisaanbieder. Deze keurmerken zorgen voor eerlijke voorwaarden die jou als consument beschermen met garanties over de door jou betaalde reissom. Op deze manier weet je zeker dat jouw reis naar het Verenigd Koninkrijk in goede handen is. De Reisspecialist heeft de beste Verenigd Koninkrijk specialisten voor jou op een rijtje gezet.

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar het Verenigd Koninkrijk!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?