Vakantie of Rondreis Botswana

Een rondreis Botswana brengt je naar één van de meest ongerepte wildernissen ter wereld. Zelden beleef je in één land zo’n groot contrast aan landschappen. Het ene moment sta je midden in de uitgestrekte Kalahari woestijn en het andere moment begeef je je in de waterrijke moerasgebieden van de Okavango Delta. Botswana is ook het land van de allerbeste safari’s! Spot de wereldberoemde Big Five in Chobe National Park of het Moremi Game Reserve. Voel de stilte en de ruimte van de Makgadikgadi Pan en het Kgalagadi Transfrontier Park en laat het gevoel van de alledaagse hectiek ver achter je. Een vakantie Botswana wordt vaak gecombineerd met Namibië, Zambia en/of Zimbabwe. Vraag een Botswana specialist om advies met welke andere reisbestemming je een rondreis Botswana kunt combineren.

Rondreis Botswana - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Botswana:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Okavango Delta

Vanuit de hoge bergen in Angola stroomt het water naar de grootste binnenlandse delta ter wereld; de Okavango Delta in het noordwesten van Botswana. Waar bij de meeste delta’s in de wereld het water eindigt in de zee is de Okavango Delta volledig omsloten door land. De waterstromen eindigen in de Kalahari woestijn of bij de omliggende zoutpannen. Qua landschap behoort de Okavango Delta tot één van de mooiste natuurplekken van Afrika. Het is bijna surrealistisch om in zo’n ongerepte wildernis te zijn. 

Okavango Delta

Zeer populair om deze delta te verkennen is met een mokorosafari. Een mokoro is een traditionele smalle boot waarmee je over kleine rivieren kunt varen. Een mokorogids begeleid je over het water terwijl jij tussen het riet en grasvlaktes op zoek kunt naar het wild. Een wandelsafari met een ranger bij zonsopkomst of een nachtsafari per jeep zijn ook populaire excursies. Máár… om pas écht een goed beeld te krijgen van de omvangrijke delta kun je met een klein vliegtuigje over dit uitgestrekte moerasgebied vliegen. Je ziet dan hoe kronkelige rivieren een weg banen door het groene landschap. 

Okavango mokoro

Tijdens de vele safarimogelijkheden ben je naast het schitterende landschap natuurlijk ook benieuwd naar wat je allemaal aan wilde dieren kunt zien. En dit zijn verrassend veel dieren! Je vindt er de beroemde ‘Big Five’ met de leeuw, het luipaard, de buffel, de olifant en de neushoorn, maar ook andere dieren zoals de giraffe, het nijlpaard, de cheeta, de hyena, krokodil en de zebra behoren tot het dierenrijk. Daarnaast is de Okavango Delta een walhalla voor vogelspotters met meer dan 400 vogelsoorten! Je leest het al, een rondreis Botswana is niet compleet zonder de Okavango Delta te zien!

Okavango Delta

Betrouwbare Botswana specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Central Kalahari Game Reserve

In een ontzagwekkend groot natuurgebied kom je de meest uiteenlopende landschappen tegen. Voor een groot gedeelte is dit natuurreservaat onderdeel van de Kalahari woestijn vol zandduinen, maar ook grote bossen vol acaciabomen, droge grasvlaktes en zoutpannen vormen het decor van Central Kalahari Game Reserve. Landschappelijk gezien behoort de vallei ´Deception Valley´ tot het interessantste gebied, maar ook de ´Sunday Pan´ en de ´Pipers Pan´ behoren tot de mooiste plekken. Je komt naar dit wildpark om alle wilde dieren te zien, maar ook leuk om te weten is dat hier de ´San´ bevolking nog woont. Deze bevolking is in de volksmond beter bekend als de Bosjesmannen en behoren tot één van de oudste volkeren ter wereld. Tijdens een safari kom je vele soorten wild tegen. Je gaat zeker grote groepen gemsbokken en springbokken tegenkomen. Uiteraard is het te hopen dat je de Kalahari leeuw spot, evenals giraffen, hyena’s, luipaarden en struisvogels. Wist je dat Kalahari ook een migratie kent? Grote kuddes zebra’s en gnoes trekken massaal door dit gebied, erg bijzonder om hier zelf bij te zijn!

Central Kalahari Game Reserve

Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park is onderdeel van zowel Zuid-Afrika als Botswana. De kant van Botswana is veel vlakker dan de Zuid-Afrikaanse kant waardoor wild spotten wat gemakkelijker is. Ook in dit wildpark overheerst de ongereptheid en de eenzaamheid. Gelukkig heb je gezelschap van allerlei wilde dieren. Voornamelijk bij de vele waterpannen die Kgalagadi Transfrontier Park kent loopt het wild af en aan om de dorst te lessen. Het wildpark is gezegend met de aanwezigheid van de beroemde ‘Big Five’. Net als in het Central Kalahari Game Reserve vind je ook hier de Kalahari leeuw, de koning van het dierenrijk! Nergens in Afrika vind je leeuwen die zo groot zijn als de Kalahari leeuw met zijn opvallende zwarte manen. Wanneer je deze in het echt tegenkomt, zal het één van de hoogtepunten zijn van een Botswana rondreis!

Kgalagadi Transfrontier Park

Makgadikgadi Pan en Nxai Pan

Witte, gigantische zoutvlaktes die tot aan de horizon lijken te reiken vormen het stille landschap van Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan National Park. Waar ooit enorme meren lagen, is nu het water opgedroogd waardoor er zoutvlaktes zijn ontstaan. Ter verduidelijking van de grootsheid; de Makgadikgadi Pan is even groot als Zwitserland en behoort daarmee tot één van de grootste zoutpannen ter wereld. Met vrijwel niets om je heen, behalve de ondergrond van zout, krijg je het gevoel even alleen op de wereld te zijn. Dit kan bruut verstoord worden door het voorbijtrekken van grote kuddes zebra’s en gnoes, opgejaagd door leeuwen, hyena’s, luipaarden en cheeta’s. 

Chobe National Park

Chobe National Park behoort tot het beste wildpark voor de mooiste safari’s. Je komt hier voornamelijk grote diersoorten tegen waaronder de Big Five. Ook giraffen, cheeta’s, hyena’s, nijlpaarden en krokodillen behoren tot dieren die hier veel gespot worden. Nergens ter wereld vind je zó veel olifanten bij elkaar als in Chobe National Park. Naar schatting leven er zo’n 120.000 olifanten , waardoor het haast onmogelijk is om er géén tegen te komen tijdens een safari! 

Chobe National Park

Een ‘game drive’ kun je zelf maken met een 4×4 jeep of onder begeleiding van een parkranger. Het voordeel van een begeleide safari is dat een ranger het ecosysteem goed kent en oog heeft voor dieren die jij zelf niet zou spotten. Bovendien krijg je ook meer informatie en kom je te weten dat je er rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners (de Bosjesmannen) kunt bekijken. 

Chobe National Park

Daarnaast is een boottocht over de Chobe River, waar het park naar is vernoemd, een grote aanrader! Vooral in de droge seizoenen trekken wilde dieren in grote getale naar de rivieren voor de nodige verkoeling. Doordat er veel verschillende typen dieren zich bij elkaar bevinden en niet even goed met elkaar overweg kunnen zorgt dit voor veel spektakel!

Chobe bootsafari

Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is voor bijna de helft onderdeel van het grondgebied van de Okanvago Delta. Net als in Chobe National Park kun je hier de Big Five afvinken van je ‘bucketlist’. Doordat een groot gedeelte van dit safaripark ook de Okanvago Delta beslaat heb je hier veel waterrijke gebieden waar uiteraard veel wilde dieren op af komen. Een jeepsafari onder begeleiding van een ranger of een bootsafari behoren tot de mogelijkheden om het dierenrijk te bekijken. Tip: bezoek Chief’s Island waar je de zeldzame neushoorn in het wild kunt zien!

Moremi Game Reserve

Victoria Falls

Oké, oké. De Victoria Falls behoren niet tot Botswana, want ze liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Máár wanneer je in het noordoosten van Botswana bent, kun je eigenlijk de mogelijkheid niet laten liggen om deze te bezoeken. De Victoria Falls behoort namelijk tot de Zeven Wereldwonderen! De breedste waterval van Afrika en één van de grootste ter wereld is een ‘must see’ voor iedere natuurliefhebber! Het oorverdovende geluid en de watermistbanken van het in de canyon vallende water is zeer indrukwekkend. Hier besef je pas echt hoe krachtig de natuur kan zijn! Als de weersomstandigheden meezitten zie je een prachtige regenboog bij de watervallen ontstaan, het ultieme moment om je camera erbij te pakken en dit vast te leggen! Vraag aan een Botswana specialist naar de mogelijkheden om een vakantie Botswana te combineren met de Victoria Falls. Hier ga je echt geen spijt van krijgen!

Victoria Falls

Rondreis Botswana - Hoe pak je het aan?

Botswana behoort tot één van de mooiste landen voor het maken van onvergetelijke safari’s. Het land is erg welvarend waardoor een Botswana rondreis niet goedkoop is. Wanneer je besluit dat een vakantie Botswana er toch echt van moet komen, dan ga je hier geen spijt van krijgen en word je terugbetaalt door de adembenemende natuur. Pak een rondreis Botswana wel meteen vanaf het begin goed aan. Schakel de hulp en deskundigheid van een Botswana specialist in. Een reisprofessional die uit eigen ervaring het beste advies kan geven over safari’s, reisafstanden, beste reistijd en unieke lodges om te overnachten. Op basis van jouw reiswensen en met de expertise van de Botswana specialist kom je samen tot een goede reisplanning met voldoende tijd op de mooiste plekken. Hierdoor haal je het optimale uit het reizen naar Botswana. Bovendien kan een reisbureau gespecialiseerd in Botswana je adviseren over een combinatiereis met Namibië, Zambia of Zimbabwe. Op zoek naar een reisbureau Botswana? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Botswana!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?