Vakantie of Rondreis India

Een rondreis India is een overweldigende ervaring die al je zintuigen prikkelt. Het voorbijrazende verkeer, geuren van sterke specerijen, spirituele tradities, heilige koeien, kleurrijke inwoners… je maakt het allemaal mee. In eerste instantie zul je overdonderd zijn door de gigantische cultuurverschillen en krijg je misschien een ‘cultuurshock’ maar eenmaal bijgekomen ga je de mooie kant van India zien en krijg je respect voor deze andere wereld waar je in bent beland. Maak kennis met spiritueel Varanasi, bewonder het wereldwonder Taj Mahal en aanschouw beeldschone paleizen in steden zoals Jodhpur, Jaipur en Amritsar waar je een ‘Aladdin-gevoel’ ervaart. Rondreizen in India is voor de gevorderde reiziger die nieuwsgierig is naar nieuwe culturen en avonturen. Pas wanneer je de hectiek van dit land hebt geaccepteerd zul je als cultuurliefhebber India gaan waarderen. 

Rondreis India - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis India:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Taj Mahal

Zeg je India, dan zeg je in één adem: Taj Mahal. Dit is één van de beroemdste bouwwerken ter wereld en die kun jij tijdens een India rondreis bekijken. Wanneer je recht tegenover de Taj Mahal staat valt je mond open van verwondering. Dit witte, marmeren mausoleum steekt mooi af tegen de blauwe lucht en de groene, omliggende tuinen. De bouw van de Taj Mahal duurde 22 jaar en in de 17de eeuw schijnen hier meer dan 20.000 mensen en olifanten aan meegewerkt te hebben. Dit knap staaltje architectuur is gebouwd volgens de Mongoolse bouwstijl en behoort meer dan terecht tot één van de nieuwe wereldwonderen. De Taj Mahal is razend populair dus plan je bezoek verstandig door vroeg in de ochtend te gaan om de meeste toeristen voor te blijven. De Taj Mahal staat in de stad Agra. Dit wereldwonder is niet de enigste bezienswaardigheid van Agra. Ga ook zeker naar het Rode Fort van Agra met sierlijke torens, binnenpleinen, mooie tuinen en gangenstelsels.

Taj Mahal

Betrouwbare India specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Varanasi

Varanasi is één van de meest opmerkelijkste steden die je in je reizende leven zult bezoeken. Varanasi is een bestemming tijdens een vakantie India die erg aangrijpend kan zijn. Nergens anders in India worden de cultuurverschillen tussen het westen en India zo goed duidelijk. Varanasi is voor het hindoeïsme een bedevaartsoort en ligt aan de oevers van de heilige rivier Ganges die een bepalende rol speelt in het leven van de lokale inwoners. Spiritualiteit alom aan de oevers van de Ganges. Volgens de hindoeïstische religie is sterven in Varanasi het hoogst haalbare. Dit is dan ook de reden dat bij zogeheten ‘Burning Ghats’ aan de oever van de Ganges overledenen in doeken worden gewikkeld, in de rivier worden ondergedompeld om vervolgens op de oever te worden verbrand en uitgestrooid te worden in de Ganges. Zo’n crematie gebeurd allemaal in het zicht van passerend publiek en is onderdeel van het dagelijkse leven van Varanasi. Hoe gek het ook klinkt, het is bijzonder om hier getuige van te zijn. 

Varanasi

In deze zelfde rivier, die zwaar vervuild is, baden lokale Hindoe inwoners op hun gemak, want deze rivier brengt hen alleen maar goeds. Je zult Varanasi ervaren als een oude, chaotische en drukke stad waar de tijd lijkt stil te staan. Het centrum staat in het teken van tempels, rituelen en is een waar doolhof waar (heilige) koeien, apen, kippen en geiten nietsvermoedend ronddwalen.

Varanasi Ganges

Goa

Een India vakantie is hectisch, dus een paar heerlijke stranddagen zijn zeer aangenaam om alle indrukken tot je te laten komen. Op het strand van Goa hoef je even aan helemaal niets te denken en alleen te genieten tussen de palmbomen van zon, zee en strand. Goa stond jarenlang bekend als dé hippie-plek van Azië. Alhoewel dit de laatste jaren wat minder uitbundig is geworden kun je hier nog steeds een bruisend nachtleven ervaren! 

Goa
Goa Beach

New Delhi

De hoofdstad van India is een hectische metropool met 22 miljoen inwoners. In New Delhi is het contrast tussen het nieuwe en oude gedeelte enorm groot en het verschil tussen arm en rijk is hier duidelijk zichtbaar. Old Delhi is een wirwar van straatjes waar de armere bevolking woont in primitieve huizen. De straten zijn overvol met roepende marktlieden, voorbij razende scooters en heilige koeien die voor niemand wijken. Het nieuwe gedeelte van New Delhi is een verademing als het gaat om rustigere straten. Het is hier veel meer geordend en het zal je niet verbazen dat hier de rijkere inwoners wonen. Tijdens je citytrip aan Delhi is een bezoek aan de grootste moskee van India een aanrader: Jama Masjid én de designtempel Lotus Temple. Bezienswaardigheid nummer één in Delhi is het Rode Fort. Dit paleis omgeven door hoge muren was het hoofdkwartier van het Mongoolse rijk in vervlogen tijden.

New Delhi Jama Masjid Moskee
New Delhi Lotus Temple

Jodhpur

Zet je schrap voor het fotogenieke Jodhpur, één van de mooiste steden van India! De hele binnenstad bestaat uit blauw geschilderde gebouwen waardoor je in een soort sprookjeswereld terechtkomt. Dwaal tussen de blauwe straten en leg de mooiste plekken vast op camera. Het pittoreske centrum ligt in de schaduw van het grote Mehrangarh Fort. Dit fort is gebouwd in de 15de eeuw en binnen de hoge muren vind je talloze paleizen, tempels en schitterend aangelegde tuinen. Je verwacht het niet, maar vanaf dit fort kun je met een zipline naar beneden. Onderweg kijk je uit over de blauwe binnenstad en het sierlijke Umaid Bwahan Palace (het voormalig verblijf van de koninklijke familie).

Jodhpur
Jodhpur

Mumbai

Mumbai, ook wel bekend als Bombay, is één van de grootste steden van India. Net als in veel andere grote steden is het hier een drukte van jewelste op straat. Je zult Mumbai misschien wel kennen van de Bollywoodfilms. Dit is dé filmlocatie van Azië. Als reiziger zie je door de hele stad reclameborden van Bollywoodfilms. Loop een bioscoop in om, net als de lokale inwoners, een Bollywood film te bekijken. Mumbai barst van de bezienswaardigheden. Hét symbool van de stad is de Gateway of India, een grote triomfboog ter ere van een bezoek van de Engelse koning begin vorige eeuw. Bekijk het immens drukke én mooie treinstation van Mumbai, het Prince of Walles Museum waar je de geschiedenis van India leert kennen, loop over de hectische boulevard Marine Drive en kom weer tot rust aan het strand van Chowpatty Beach.

Mumbai

Kerala

In het zuiden van India vind je Kerala. Deze regio staat bekend om de Backwaters. Een netwerk van meren en rivieren zijn op elkaar aangesloten en tijdens een cruise vaar je voorbij aan authentieke dorpjes en groene rijstvelden. Heerlijk relaxt als je grote, drukke steden zoals New Delhi of Mumbai al bezocht hebt! Meer ontspanning vind je bij de stranden in de omgeving van kustplaats Kochi. Het achterland van Kerala bestaat voornamelijk uit felgroene theeplantages die deze regio fotogeniek maakt. Een uitstapje naar Periyar National Park en Eravikulam National Park is zo gemaakt. Je kunt er allerlei wilde dieren spotten.

Kerala Backwaters
Kerala

Jaipur

In een woestijnachtige omgeving vind je een stad die voornamelijk bestaat uit roze gebouwen. Jaipur heeft dus niet voor niets de bijnaam ‘Roze Stad’. Te midden van alle roze huizen vind je grote paleizen en forten. City Palace, Hawa Mahal en Amber Fort zijn de highlights van de stad waar je een rondleiding kunt volgen.

Jaipur

Amritsar

Dé ‘eyecatcher’ van Amritsar is de Gouden Tempel. Van alle paleizen en tempels in deze stad in het noorden van India, is dit toch wel een bouwwerk waar je lange tijd bij zult stilstaan. Deze tempel is volledig bedekt met bladgoud, enorm mooi van buiten, maar je kunt er ook naar binnen. Ook de Durgiana Tempel is een bezoek waard in deze stad.

Amritsar

Rondreis India - Hoe pak je het aan?

Bij een rondreis India is de hulp en expertise van een India specialist onmisbaar en van doorslaggevende factor om je reis te laten slagen. India is geen gemakkelijk land om te bereizen, maar wel uniek in haar soort. Een India specialist heeft een netwerk met lokale contacten om een individuele rondreis India voor je te regelen met comfortabele hotels, een goede route en gave excursies. Klinkt een groepsreis India jou beter in de oren? Ga dan op zoek naar een reisbureau gespecialiseerd in India om dit wonderbaarlijke land met meerdere mensen te beleven onder begeleiding van een deskundige gids. Op zoek naar een reisbureau India? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar India!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?