Vakantie of Rondreis Java

Met een rondreis Java kom je ogen tekort. Op dit Indonesische eiland is zó veel te zien! Van gigantische vulkanen en felgroene rijstvelden tot eeuwenoude tempelcomplexen en historische steden. Java behoort tot één van de grootste eilanden van Indonesie en is met 145 miljoen inwoners het dichtstbevolkt. Java combineert de Indonesische geschiedenis, haar unieke cultuur en de bewonderenswaardige natuur op een prachtige manier. Het hoogtepunt van reizen op Java zal op cultureel vlak de magische tempel Borobudur zijn en op natuurlijk vlak de krachtige Bromo vulkaan. Een rondreis Java is ideaal te combineren met een vakantie op Bali en/of Sumatra. Java staat zoals gezegd vooral in het teken van historie en cultuur, maar vervolgens kun je heerlijk genieten van de verrukkelijke stranden op Bali. Breng je reiswensen in kaart en ga hiermee naar een Java specialist die jouw droomvakantie perfect samenstelt!

Rondreis Java - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Java:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Borobudur

Midden in de jungle steekt een enorme tempel op een schitterende manier boven de bomen uit. Het is de Borobudur, de beroemdste bezienswaardigheid van Indonesie. Dit is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Het bouwwerk telt negen verdiepingen. De eerste zes in de vorm van een vierkant als een piramide op elkaar gelegen en de bovenste drie verdiepingen in de vorm van een cirkel. Op de bovenste drie verdiepingen vind je zogeheten ‘stoepa’s’. Dit zijn gesteentes in de vorm van een bel met binnenin een beeld van een boeddha. De stoepa’s zijn gelegen rondom één grote stoepa op de top van de Borobudur. Het kan hier best druk zijn. Je kunt het beste wat later op de middag komen. Dan is het rustiger én je beleeft een prachtige zonsondergang vanaf de Borobudur!  

Borobudur
Borobudur

Betrouwbare Indonesië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Groepsreizen

Privé rondreizen

Prambanan

Prambanan is de tegenhanger van Borobudur. Nadat eeuwen geleden de Borobudur als boeddhistische tempel werd gebouwd, vond de Hindoestaanse bevolking het ook tijd voor een majestueuze tempel die als uithangbord moest dienen voor het Hindoeïsme. Zo ontstond het tempelcomplex Prambanan in de 9de eeuw. Het complex bevat enorm veel tempels, waarvan de drie tempels: Candi Brahma, Candi Shiva Mahadeva en Candi Vishnu tot de belangrijkste behoren. Deze drie blikvangers liggen op het hoogste punt van het complex. Wat lager liggen nog zo’n 240 ruïnes van tempels. Prambanan is al vaak getroffen door aardbevingen. Sommige tempels zijn dus echte ruïnes en onherstelbaar. Andere tempels zijn minder zwaar beschadigd en worden continue gerestaureerd. Vanuit Yogyakarta kun je op de fiets naar Prambanan. Een fietstocht van 17 kilometer laat je het lokale plattelandsleven zien met veel groene rijstvelden.

Prambanan
Prambanan

Bromo vulkaan

Vulkanen en Indonesie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bijna alle Indonesische eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Van alle vulkanen is de Bromo vulkaan, welke je kunt zien tijdens een vakantie Java, het bekendst. De Bromo vulkaan behoort tot één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Met grote regelmaat zijn er rookpluimen uit de krater van de bijna 2400 meter hoge vulkaan te zien. De Bromo vulkaan is al vaak uitgebarsten en dat heeft ervoor gezorgd dat omliggende landschappen haast op een buitenaardse planeet lijken. Er zijn twee manieren waarop je deze vulkaan kunt bekijken. 

Bromo vulkaan

Je kunt met een excursie naar de nabijgelegen berg Penanjakan. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de Bromo. Een andere manier is om met een 4×4 jeep naar de voet van de vulkaan te rijden en vanaf hier de klim naar de kraterrand te maken via een lange trap. Als je de Bromo vulkaan op haar allermooist wilt zien, dan is dat bij zonsopkomst. Hiervoor moet je ’s nachts je wekker zetten om dit te zien, maar als je de eerste zonnestralen vanaf de kraterrand óf vanaf de Penanjakan berg ziet is het vroege opstaan absoluut de moeite waard!

Bromo vulkaan

Jakarta

Tijdens een Java rondreis kun je de hoofdstad van Indonesie bezoeken, namelijk Jakarta. Vroeger heette deze stad Batavia en behoorde het toe aan Nederland. Voor de Nederlandse vloot VOC was Batavia een belangrijke handelspost voor het vervoeren van voornamelijk specerijen en andere handelswaren. Overblijfselen uit het Nederlandse verleden vind je in de historische wijk Kota met koloniale gebouwen van Hollandse architectuur en bij de haven Sunda Kelapa waar je nog oude pakhuizen van de VOC kunt zien. 

Jakarta

Uiteindelijk werd Indonesie onafhankelijk van Nederland. Het plein Medan Merdeka ligt in het centrum van Jakarta en de grote obelisk staat symbool voor de onafhankelijkheid. Aan dit onafhankelijkheidsplein ligt de Istiqlal moskee. Deze moskee is de derde grootste moskee ter wereld en biedt plaats aan 120.000 moslims. De bouw ervan duurde 17 jaar. Je kunt in de Istiqlal moskee een rondleiding volgen. Verdiep je verder in de historie en cultuur van Indonesie met een bezoek aan het Nationaal Museum. Vergis je bovendien niet in de grootsheid van Jakarta. Dit is echt een grote metropool met 9 miljoen inwoners. Het verkeer is enorm hectisch, het is druk op straat met voorbijgangers, voorbijrazende scooters en auto’s, marktkramen met ‘streetfood’ en grote shoppingmalls.

Jakarta

Yogyakarta

Yogyakarta is een echte cultuurstad en een ‘must-stop’ tijdens je Java vakantie. Veel reizigers plannen meerdere dagen in Yogyakarta, want vanuit deze stad kun je gemakkelijk de magische Borobudur en de indrukwekkende Prambanan tempels bezoeken. Een prima uitvalsbasis dus voor leuke dagtrips, maar ook Yogyakarta zelf is prachtig. Yogyakarta is enorm sfeervol en is de beste plek om kennis te maken met de Javaanse cultuur. Oude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. Bekijk bijvoorbeeld een traditionele voorstelling in een poppentheater en ga naar een Batik-markt. Het middelpunt van Yogyakarta is het Kraton, ook wel bekend als het ‘Paleis van de Sultan’. Volg een rondleiding door de pracht en praal van dit paleis en krijg het gevoel dat jij zelf de sultan bent! Ook in Yogyakarta is de link met Nederland goed te zien. Ga naar het Fort Vredeburg die de VOC hier in 1765 bouwde.

Yogyakarta Paleis van de Sultan

Pangandaran

Met zoveel cultuur en natuur zou je haast vergeten dat Java ook stranden voor jou in petto heeft. Eerlijk is eerlijk, voor mooie stranden kun je beter afreizen naar het naastgelegen eiland Bali. Mocht je tijdens je Java reis ook willen relaxen aan het strand, dan kun je het beste koers zetten richting Pangandaran. In deze kustplaats vind je enkele zwarte stranden, maar ook goudgele zandstranden. Surfen is hier enorm populair. De golven in de zee zijn een lust voor iedere surfer en dat zie je aan de vele surfschooltjes die hier zijn. Volg een les van een ervaren surfer en probeer te blijven staan op de surfplank! Als je dacht dat je alleen kunt zwemmen, zonnen en surfen in Pangandaran, dan heb je het mis. Je kunt namelijk veel leuke activiteiten ondernemen in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar Pangandaran National Park. Dit schiereiland is enorm bosrijk en kent vele grotten. Spot apen en reptielen tijdens een wandeltocht door de natuur. Of maak een boottocht door de Green Canyon, vernoemd naar het groene water dat door deze schitterende kloof stroomt. Ook Green Valley is een aanrader. In deze jungle omgeving kun je in het water zwemmen en van grote rotsen het water in springen!

Pangandaran

Rondreis Java - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Java moet een bijzondere ervaring worden. Op dit Indonesische eiland kun je een hoop zien en beleven. Je wilt natuurlijk het maximale uit je rondreis halen en alle hoogtepunten op een comfortabele manier van je wensenlijstje afvinken. Pak je plannen voor een reis naar Java meteen goed aan en schakel de hulp en expertise van een Java specialist in. Dit is een reisadviseur die alles weet van Java. Laat je goed adviseren en kom samen tot dé vakantie die jij in gedachten hebt. Je hoeft je niet druk te maken over hotelreserveringen, vervoer ter plaatse en vliegtickets. Dit regelt een reisbureau gespecialiseerd in Java allemaal voor jou! Zeker als je Java wilt combineren met andere eilanden zoals Bali en Sumatra is de hulp van een Indonesie specialist onmisbaar vanwege de binnenlandse vluchten. Als je een individuele rondreis Java gaat ondernemen moet je beseffen dat je hier niet zomaar een auto kunt huren, daar is het verkeer te verschillend voor vergeleken met Nederland. Een reisadviseur heeft de contacten om een lokale chauffeur te regelen die jou de hele vakantie van A naar B brengt. Op zoek naar een reisbureau Java? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Java!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?