Vakantie of Rondreis Cambodja

Tijdens een rondreis Cambodja kom je meer te weten over het roerige verleden van dit Aziatische land. Met een bezoek aan Phnom Penh met de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields krijg je meer inzichten in de gruwelijkheden die zich onder het Khmer-regime hebben voltrokken. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan ben je hier aan het juiste adres. Gelukkig is het strenge regime in Cambodja verleden tijd waardoor je er een prachtige Cambodja vakantie kunt beleven. Je kunt haast niet om Angkor Wat, nabij Siem Reap, heen. Dit gigantische tempelcomplex midden in de jungle is een waar icoon voor Cambodja. Bij zonsopgang beleef je een magisch moment tussen de verwilderde tempels. Op het platteland van Battambang kom je in contact met de vriendelijke inwoners en bevind je je tussen het boerenleven. Een vakantie Cambodja kun je afsluiten aan de prachtige stranden in het zuiden. Op sommige stranden heb je echt het ‘Malediven’ gevoel. Combineer een rondreis Cambodja met andere Aziatische landen, zoals Thailand, Laos of Vietnam. Dit wordt vaak gedaan en kunnen wij je van harte aanbevelen!

Rondreis Cambodja - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Cambodja:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Siem Reap

Lokale inwoners zouden zeggen: als je Siem Reap niet hebt bezocht, dan ben je niet in Cambodja geweest. Siem Reap is namelijk de ideale uitvalsbasis om landmark nummer één, tempelcomplex Angkor Wat, te bezoeken. Dit is één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Midden in de jungle doemt een reusachtig complex op waar meer dan 100 eeuwenoude tempels overwoekerd zijn door de natuur. Van alle tempels krijgt de Angkor Wat de meeste aandacht omdat het een symbool van het land is. Bezoek deze tempel bij zonsopgang, want dan heb je het allermooiste uitzicht. Máár dit complex telt nog veel meer tempels. Bij geen enkele andere tempel zie je zó goed dat de natuur de overhand heeft als bij de Ta Prohm. Deze tempel is volledig overgroeid door reusachtige wortels van omliggende bomen. Deze tempel lijkt zo surrealistisch dat het al verschillende malen als decor heeft gediend in avontuurlijke films. Bezoek ook de Bayon tempel, hier vind je torens met versteende gezichten erop afgebeeld.

Angkor Wat
Ta Prohm

Betrouwbare Cambodja specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Phnom Penh

De hoofdstad Phnom Penh zoals je die nu ziet tijdens een vakantie Cambodja, is lang niet altijd zo geweest. Er hebben zich hier tragische gebeurtenissen afgespeeld die nog niet eens zo heel lang geleden zijn geweest. In 1975 moest Cambodja buigen voor het strenge Rode Khmer regime. Het Khmer rijk had als doel om Cambodja exportland nummer één te maken in rijst. Hier moest alles voor wijken. Inwoners moesten bijna non-stop werken op het platteland, families werden uit elkaar gedreven, iedereen moest dezelfde kleding dragen en er was veel honger. Zonder reden werden mensen door de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot gemarteld. Dit gebeurde vooral in de Tuol Sleng gevangenis. Hier kun jij zelf een kijkje nemen tijdens een bezoek aan Phnom Penh en met een rondleiding krijg je meer inzicht in de gruwelijke gebeurtenissen die zich hier hebben voltrokken. Vele Cambodjaanse inwoners werden ook vermoord door de Khmer. Op kleine afstand van Phnom Penh vind je de Killing Fields waar massagraven zijn gevonden met stoffelijke overschotten van 17 duizend slachtoffers. Je kunt de Killing Fields bezoeken met een Nederlandstalige audiotour en kom zodoende meer te weten over deze inktzwarte periode. 

Phnom Penh Tuol Sleng

 is de Khmer-periode verleden tijd en heeft Phnom Penh een positieve switch gemaakt. De beroemde Mekong rivier doorkruist een bruisend stadshart waar de vriendelijke bevolking je met een glimlach begroet. Ga langs bij het Koninklijk Paleis waar je een rondleiding kunt volgen en bezoek de Wat Preah Keo. De Wat Preah Keo wordt ook weleens ‘zilveren pagode’ genoemd en hierbinnen schuilt een grote, gouden boeddha vol diamanten. Een stadsbezoek aan Phnom Penh laat je ook kennismaken met de lokale keuken. Volg een interessante kookworkshop met je reisgezelschap!

Phnom Penh
Phnom Penh Koninklijk Paleis

Battambang

Alhoewel Battambang de tweede stad van Cambodja is, krijg je hier meer het gevoel alsof je door een groot dorp loopt. In het centrum van de stad vind je nog gebouwen uit de tijd van de Franse overheersing, maar in Battambang draait het vooral om het plattelandsleven. Erg populair hier is een fietstocht. Met een lokale gids fiets je over het boerenlandschap met vele nijverheidsbedrijfjes waar oude ambachten tot leven komen. Maak je trip naar Battambang compleet met een rit met de Bamboo Train. Rondom Battambang ligt een rails waar je met een vlonder, gemaakt van bamboe, over kunt rijden. Dwars door de natuur. Heel leuk om te doen!  

Battambang
Battambang

Sihanoukville en Koh Rong

Een Cambodja rondreis kun je heerlijk afsluiten aan het strand. Hiervoor kun je naar de bruisende kustplaats Sihanoukville. Naast een fantastisch strandleven, beleef je hier ook een overweldigend nachtleven. Aan de stranden vind je grote hotels, luxe casino’s, sfeervolle restaurants en gezellige nachtclubs. Eerlijk toegegeven, het is behoorlijk toeristisch in Sihanoukville en daar moet je van houden. Je bent hier in ieder geval helemaal op je plek als je overdag van het hagelwitte strand aan de Golf van Thailand wilt relaxen om ’s avonds flink los te gaan! Een totaal andere beleving vind je op Koh Rong. Dit eiland kun je bereiken vanuit Sihanoukville en is veel rustiger. Ook hier zijn de stranden zó wit dat ze van poedersuiker lijken en het zeewater is azuurblauw. Je kunt er snorkelen en duiken, maar ook wandelen door de onaangetaste jungle met watervallen in het binnenland. Een droom wordt werkelijkheid wanneer je Long Set Beach ziet, één van de mooiste stranden van Azië!

Koh Rong

Rondreis Cambodja - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Cambodja regel je niet zomaar even. In dit land is het niet mogelijk om zelf overal naartoe te rijden met een huurauto. Een chauffeur zal je begeleiden tijdens een individuele rondreis. Je moet voorafgaand aan je reis goed nadenken over wat je allemaal wilt zien. Een Cambodja specialist helpt je hier maar al te graag mee. Een reisadviseur die gespecialiseerd is in Cambodja kent het land op zijn/haar duimpje en zal je wegwijs maken en adviseren over een goede route die aansluit bij jouw wensen. Natuurlijk kun je ook terecht bij een reisbureau gespecialiseerd in Cambodja wanneer je interesse hebt in een groepsreis. Op zoek naar een reisbureau Cambodja? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Cambodja!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?