Rondreis Noord Australie en Outback

Tijdens een rondreis Noord Australie en Outback beleef je de iconische, stoffige, roestbruine landschappen vol rotsformaties waar men vrijwel meteen aan denkt bij Australie. De noordkust wordt vaak gecombineerd met de ‘Outback’. De ‘Outback’ is een benaming voor het ruige binnenland van Australie. Zowel de noordkust als de ‘outback’ vallen onder de provincie Northern Territory. De ongerepte natuur staat centraal als je rondreist door deze provincie. Bekijk kloven van duizelingwekkende diepte, unieke gevormde rotsformaties, idyllische watervallen en waterpoelen. Natuurlijke hoogtepunten van een rondreis Noord Australie en een rondreis Outback zijn Kakadu National Park en Ayers Rock. Lees hieronder meer over deze bezienswaardigheden. Als natuurliefhebber kom je hier ook voor de rust. Het binnenland behoort tot de meest dunbevolkte en afgelegen regio van Australie. Je kunt hier uren rondrijden zonder ook maar iemand tegen te komen. De Outback is ook populair in combinatie met de oost-, zuid– of westkust middels een binnenlandse vlucht. Vraag een Outback en Noord Australie specialist naar de beste routemogelijkheden!

Rondreis Noord Australie en Outback - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Rondreis Noord Australie en Outback:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Kakadu National Park

Een rondreis Northern Territory kun je starten vanuit de noordelijke kustplaats Darwin. Vlakbij deze stad ligt het prachtige Kakadu National Park. De woeste wildernis van Kakadu maakt de natuurliefhebber in je los. Je ziet hier veel roodbruine rotswanden, maar het is er ook verrassend groen met veel eucalyptusbossen, te midden van droge gebieden met groene oases en waterbronnen. Tijdens een excursie kun je allerlei reptielen zien, zoals zoutwaterkrokodillen, slangen en kikkers. Zoutwaterkrokodillen komen hier enorm veel voor en behoren tot één van de gevaarlijkste dieren ter wereld. Krokodillen met een lengte van zo’n vijf meter zien er enorm angstaanjagend uit! Wist je dat Kakadu National Park eigendom is van Aboriginals? De oorspronkelijke bewoners verhuren ‘hun’ natuurgebied aan de Australische overheid die het op hun beurt toegankelijk stelt voor reizigers zoals jij. Ga met een parkranger (waarvan veel Aboriginals) op excursie met een 4×4 jeep. De parkranger brengt je naar de mooiste ongerepte en wilde natuurplekken. De parkranger wijst je ook op eeuwenoude Aboriginaltekeningen, zoals bij Nourlangie Rock en Ubirr Rock. Ook een nachttour behoort tot de mogelijkheden in Kakadu, dit is extra spannend! Wil je jouw bezoek aan Kakadu extra bijzonder maken tijdens een vakantie Noord Australie? Stijg met een klein vliegtuig op en vlieg over dit adembenemend mooi stuk natuur! 

Kakadu waterval

Betrouwbare Australië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Katherine Gorge

Naast Kakadu is Katherine Gorge een ander hoogtepunt tijdens een Noord Australie rondreis. Katherine Gorge is een kloof van 50 km die is volgestroomd met water, bestaande uit 13 zogeheten ‘gorges’. In miljoenen jaren tijd heeft watererosie, door hevige regenval, een diepte uitgesleten dat we nu kennen als deze kloof in Nitmiluk National Park. Tijdens een avontuurlijke kajaktocht door de kloof zie je watervallen die over oranje rotswanden naar benenden kletteren in het heldere water. Je kunt ook kiezen voor een boottocht waarbij je door de waterstraten van Katherine Gorge vaart. Je kunt hier oog in oog komen te staan met zoetwaterkrokodillen die in de ‘gorges’ leven. Maar geen zorgen, zoetwaterkrokodillen zijn ongevaarlijk.

Katherine Gorge

Ayers Rock

Beleef het echte Outback-gevoel! Mensen reizen vanuit alle uithoeken van de wereld om dit symbool van Australie te zien. Het gaat om de Ayers Rock, ook wel ‘Uluru’ genoemd in de Aboriginaltaal. Deze gigantische rots is de grootste monoliet ter wereld. In de ogen van Aboriginals is Ayers Rock een heilige en spirituele plek. Vroeger werden hier veel ceremonies gehouden door Aboriginals. Nog altijd vind je hier overblijfselen uit vroegere tijden, zoals rotstekeningen van Aboriginals. Als je rond de Ayers Rock wandelt kom je ze gegarandeerd tegen! De Ayers Rock is op haar allermooist bij zonsondergang. Er voltrekt zich dan een spectaculair schouwspel. De zonsondergang zorgt voor een kleurenshow waarbij de gesteentes van de rots continue veranderen van geel, naar oranje, naar rood en bruin. Maak je bezoek aan Ayers Rock extra speciaal met een populaire kamelentocht óf bekijk dit natuurwonder vanuit de lucht met een helikoptervlucht!

Ayers Rock Uluru

Kata Tjuta

Kata Tjuta, beter bekend als ‘The Olga’s’, is een bijzondere geologische verschijning in de Outback van Australie. Er wordt verondersteld dat Kata Tjuta vroeger één grote monoliet was, zelfs nog groter dan de beroemde Ayers Rock. Door wind en regenval zijn de rotsen gesleten waardoor je er vandaag de dag 36 verschillende, rondvormige rotsen ziet. Door de ronde vorm hebben Aboriginals deze groep unieke rotsformaties Kata Tjuta genoemd dat ‘veel hoofden’ betekend. De tofste manier om ‘The Olga’s’ te bewonderen is met de wandeltocht Valley of the Winds. Met deze 4 km lange hike wandel je door valleien en ravijnen die tussen de verschillende Olga’s zijn gelegen.  

Kata Tjuta

Kings Canyon

De ‘eyecatcher’ in Watarrka National Park is de adembenemend mooie kloof Kings Canyon. Dit natuurspektakel kenmerkt de ruigheid van de Outback. De beste manier om Kings Canyon te verkennen is met de ‘Rim Walk’. Dit is een 6 km lange wandelroute door de kloof waar je zo’n 3 uur over doet. Je kijkt op tegen hoge, oranje rotswanden en passeert fantastische uitzichtpunten die je op camera wilt vastleggen! Het mooiste gedeelte van de kloof is de Garden of Eden. Hier vind je een hoge concentratie palmbomen en waterbronnen die dit tot een idyllische omgeving maken. Je doet er verstandig aan om met een gids op pad te gaan. Zo’n gids wijst je op bijzondere dingen die je zelf voorbij zou lopen. Zo vind je hier oeroude Aboriginaltekeningen, maar ook fossielen van zeedieren. Je kunt het je haast niet voorstellen in dit dorre landschap, maar hier was ooit een zee!  

Kings Canyon

Alice Springs

Alice Springs is de grootste plaats van de Outback. Bij ‘grootste plaats’ moet je overigens niet denken dat dit een grote stad is. Alice Springs heeft meer weg van een gezellig dorp met enkele restaurants en winkels. Het is tekenend voor dit dunbevolkte en ongerepte gebied. Alice Springs heeft een vliegverbinding met andere delen van het land. Via een binnenlandse vlucht kun je dus makkelijk de Outback combineren met bijvoorbeeld een rondreis Oostkust Australie. Alice Springs is dus als het ware de toegangspoort tot de Outback. Een handige tip: start je rondreis Outback met een bezoek aan Desert Park in Alice Springs. Hier leer je hoe je moet overleven in dit afgelegen gebied als je bijvoorbeeld autoproblemen krijgt en hulp niet 1-2-3 binnen handbereik is. Je weet nooit hé?

Alice Springs

Coober Pedy

Eén van de meest bijzondere dorpen van Australie is Coober Pedy. Dit plaatsje ligt in één van de warmste regio’s van Australie, bedolven onder een hoop zand en stofwolken. Extreme omstandigheden dus, waar lokale inwoners een oplossing voor moesten vinden. Deze lag ondergronds. In Coober Pedy ligt een ondergrondse wereld waar de 3500 inwoners aan de warmte ontsnappen. Onder de grond vind je hotels, kerken, winkels en restaurants. Een bizarre gewaarwording. Overnacht zelf in deze ondergrondse stad. Wist je dat hier ook opnames van de film Star Wars hebben plaatsgevonden? Je kunt hier nog altijd een ruimteschip bewonderen.

Coober Pedy Star Wars

Rondreis Noord Australie en Outback - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Noord Australie en Outback moet een unieke belevenis worden! Hoog tijd om dit verstandig aan te pakken en de expertise van een reisspecialist in te schakelen. Iemand die deze regio uitstekend kent en hier vol passie advies over kan geven. Jouw reiswensen staan centraal bij het reisadvies van deze reisadviseur. Samen bekijken jullie de routemogelijkheden waarbij je zo veel mogelijk tijd inplant op de gaafste plekken! Als het plan voor de reis is gemaakt dan kun je al het regelwerk overlaten aan de reisspecialist. Naar reserveringen voor hotels, een camper of huurauto, excursies en eventueel binnenlandse vluchten heb jij geen omkijken meer. Ideaal! Op zoek naar een reisbureau Australie? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Noord-Australië!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?