Vakantie Kos

Met een vakantie Kos leef je het goede, Griekse leven. Dit eiland is onderdeel van de archipel ‘Dodekanesos’ en ligt vlak voor de Turkse kustplaats Bodrum. Je komt naar Kos voor de fantastische zand- en kiezelstranden waar de zon en de zee constant zichtbaar zijn. Kijk je wat verder dan alleen de stranden, dan ontdek je het traditionele Griekenland met het plattelandsleven en de bergdorpen. Ook op archeologisch gebied is een Kos vakantie de moeite waard, met de belangrijke ruïnes van het Asklepieion. Wist je trouwens dat Kos een ideaal fietseiland is? Waar het zuiden wat bergachtiger is, is het noorden erg vlak met prachtig aangelegde fietspaden. Fiets op een ontspannen manier langs de kust en geniet van de uitzichten die je onderweg tegenkomt. Overal op het eiland zijn fietsen te huur, dus laat de mogelijkheid zeker niet liggen om er met de fiets op uit te gaan. In zo’n 3,5 uur vliegen geniet je al van een vakantie in Kos. Vraag aan een Kos specialist naar de leukste logeeradressen, van mooi gelegen appartementen tot all inclusive hotels met een compleet waterpretpark!

Vakantie Kos - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie Kos:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Kos-Stad

Op vakantie naar Kos zonder de hoofdstad Kos-Stad te bezoeken is ondenkbaar. De meeste levendigheid en belangrijke bezienswaardigheden vind je in óf rondom deze stad. Kos-Stad is een hele oude stad met invloeden van de Turken, Byzantijnen en de Romeinen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoren het 16de -eeuwse kasteel Johannietersburcht, de Mandrakihaven en het kleine amfitheater Odeon. 

Kos-Stad Odeon

Erg bijzonder in Kos-Stad is een boom met de naam: Plateía Platáno. Dit was de vaste plek waar Hippocrates, grondlegger van de Westerse geneeskunde, zijn leerlingen les gaf in geneeskunde. Nog altijd kun je deze oeroude boom hier zien staan. Dwaal op je gemak door het sfeervolle, historische centrum met smalle straten vol tavernes, winkels en hoofdzakelijk witte huizen. Kos-Stad is ook een badplaats. Je vindt hier tal van hotels waar je tijdens jouw reis Kos kunt verblijven. Chillen doe je op het prachtige strand van Lambi Beach. Zo combineer je makkelijk stad en strand!

Kos-Stad
Kos-Stad

Betrouwbare Griekenland specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Rondreizen

Asklepieion

Net buiten Kos-Stad ligt het oudste ziekenhuis ter wereld, het Asklepieion. Het ziekenhuis stamt uit de 3de eeuw voor Christus en is opgericht door de medische wetenschapper Hippocrates die ook op Kos is geboren. Het is onvoorstelbaar dat je vandaag de dag nog altijd ruïnes van dit steenoude gebouw kunt bekijken. Loop op het complex rond tussen ruïnes van tempels en altaren. Het Asklepieion is gelegen op een heuvel waarvandaan je ook mooi uitzicht hebt over de zee. Het is een gemiste kans als je zo’n belangrijke plek in de geschiedenis zou overslaan!

Asklepieion

Kardamena

Kardamena ligt aan de zuidoostkust en behoort tot één van de grootste badplaatsen van Kos. Net zoals op andere plaatsen op Kos, geniet je ook hier van de uitstekende stranden. Máár Kardamena is vooral bekend vanwege haar bruisende nachtleven. De vele uitgaansgelegenheden trekken veel jonge vakantiegangers aan. Zodra de zon langzaam achter de horizon verdwijnt verandert de boulevard in een gezellige boel vol goedgevulde terrassen, bars en nachtclubs waar de muziek luid in de oren klinkt!

Kardamena

Tigaki

Deze kleine badplaats ligt op korte afstand van Kos-Stad. Tigaki heeft één van de mooiste zandstranden van Kos en dat is voor veel reizigers juist een reden om hier een zonvakantie Kos te beleven. Desondanks is het in deze kustplaats redelijk rustig met voornamelijk gezinnen als doelgroep. Door de ligging zo dicht bij Kos-Stad kun je makkelijk de drukte opzoeken wanneer jij daar zin in hebt.

Tigaki

Psalidi

Net zoals Tigaki ligt de badplaats Psalidi dichtbij Kos-Stad en is het hier relatief rustig. Je vindt hier voornamelijk grote, luxe hotels met een eigen privé-strand. Gezinnen met kinderen zijn hier wat minder op hun plek vanwege het strand dat snel afloopt in zee. Echter zorgt dit er wel voor dat je hier goed kunt snorkelen en duiken. Dit is één van de beste plekken om de onderwaterwereld van Kos te bekijken. Kun je nog niet duiken? Er zijn hier veel duikscholen waar je dit kunt leren.  

Zia

Als het lekker weer is dan snappen wij dat je op de stranden blijft hangen, maar probeer toch een dag vrij te maken om het binnenland van Kos te bekijken. In het binnenland ligt het Dikeosgebergte met veel traditionele bergdorpen waar Zia het mooiste exemplaar van is. Zia is een typisch Grieks Dorp waar de typische kleur blauw overal terug te vinden is. Wandel rustig door dit dorp vol bougainvilles. Schuif aan tafel bij een gezellige taverne voor een uitzicht over het berglandschap en wacht op de zonsondergang die hier prachtig is! Tip: vlakbij Zia ligt een ander dorp, genaamd Pyli. Dit dorp is verlaten en is een spookstad geworden. Bekijk hier zeker de ruïnes van een oud kasteel.

Zia

Embros Therme

Naar Kos reizen kan een geneeskrachtige werking hebben, mits je de Embros Therme bezoekt. Deze warmwaterbron aan zee wordt op natuurlijke wijze gevuld met water uit de bergen. Met deze waterbron kan de temperatuur van het water stijgen tot wel 40 graden. Neem je zwemkleding mee naar de Embros Therme en kom als herboren de bron uit en voel jezelf weer een jonge god in Griekenland!

Kefalos

Kefalos is een baai op het smalste deel van het eiland. In deze baai vind je mooie stranden, zoals Paradise Beach, Kamila Beach en Golden Beach. Wissel lekker luieren op het strand af met het beoefenen van leuke watersporten zoals windsurfen. In de buurt van Kefalos vind je veel typische Griekse windmolens en ruïnes van een middeleeuws kasteel.

Kefalos

Vakantie Kos - Hoe pak je het aan?

Klinkt een vakantie Kos jou als muziek in de oren? Ga met je reiswensen naar een Kos specialist. Dit is een reisadviseur die alles van het eiland Kos weet. Op deze manier maakt een reisprofessional voor jou de juiste keuzes als het gaat om een badplaats, overnachtingsadres, leuke excursies en eventueel een huurauto. Bovendien heb je zelf geen omkijken naar reserveringen voor vluchten en een hotel. Dit neemt deze reisadviseur allemaal bij jou uit handen. Op zoek naar een reisbureau Kos? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Kos!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?