Rondreis Tasmanie

Een rondreis Tasmanie is iets waar iedere natuurliefhebber naar uitkijkt. Dit Australische eiland ligt ongeveer 240 kilometer ten zuiden van het Australische vasteland. Op het eiland wonen een half miljoen mensen en het is net iets groter dan Nederland. Waar de meeste reizigers bij een rondreis naar Australie denken aan de oostkust, is Tasmanie een verrassende bestemming voor iedereen die waarde hecht aan ongerepte natuurgebieden. Maar liefst een kwart van het eiland bestaat uit nationale parken. Genoeg te zien dus tijdens je rondreis door Tasmanie! In 1642 was het de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman die als eerste Europeaan dit eiland ontdekte. Hij noemde het eiland Van Diemen’s Land en vertrok verder op zoek naar meer onbekende plekken in de wereld. Pas in 1788 ontdekte de Engelsen Van Diemen’s Land. Zij gebruikten het eiland als verbanningsoord voor Britse criminelen. Van Diemen’s Land werd een strafkolonie en stond bekend als ‘gevangeniseiland’ voor criminelen. Rond 1856 werden de gevangenkampen opgeheven en begon men de schoonheid van het eiland in te zien. Om het imago van ‘gevangeniseiland’ te veranderen werd het eiland Tasmanie genoemd, vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman die dit eiland als eerste buitenstaander ontdekte. Stap in de voetsporen van Abel Tasman en ga met een Tasmanie rondreis op ontdekkingstocht. Wandel door de mooiste natuurgebieden, dwaal door gezellige vissersdorpen en bekijk allerlei wilde dieren zoals het vogelbekdier, de Tasmaanse duivel, de wombat en wallaby’s.

Rondreis Tasmanie - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Rondreis Tasmanie:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Cradle Mountain National Park

Cradle Mountain National Park is het grootste natuurpark van Tasmanie en één van de mooiste natuurgebieden die je kunt tegenkomen tijdens je individuele rondreis Tasmanie. Het natuurpark is een verzameling landschappen bestaande uit kraakheldere meren, gletsjers, regenwouden, kloven en bergen, waaronder de hoogste berg van Tasmanie: Mount Ossa (1.617 meter). 

Cradle Mountain National Park

Bij een bezoek aan Cradle Mountain National Park is een trip naar Lake St Clair onmisbaar. Dit meer stamt uit de ijstijd en door de kracht van het ijs is het meer door de jaren heen steeds groter geworden waardoor het nu het diepste meer van Australie is. Maak een mooie wandeling langs de oevers en laat de natuurpracht op je inwerken! In Cradle Mountain National Park kun je ook een deel van de Overland Track bewandelen. Deze wereldberoemde wandelroute over het ‘dak van Tasmanie’ is een verademing voor iedereen die van de natuur en wandelen houdt.

Cradle Mountain National Park

Betrouwbare Australië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Groepsreizen

Privé rondreizen

Bruny Island

Walvissen die uit het water omhoog springen, rondvliegende vogels, zeehonden die liggen te zonnen, pinguïns die op en neer waggelen en pelsrobben die voor zich uitstaren. Dit kun je verwachten bij een bezoek aan Bruny Island, een schiereiland aan de zuidkust. De mooiste manier om alle ‘wildlife’ en de natuurlandschappen van Bruny Island te bekijken is met een boottour. Hierbij vaar je langs de kustlijnen en heb je een uitzicht dat steeds verandert, van steile kliffen en zeegrotten tot door erosie uniek gevormde rotsen waar de ruige zee continue tegenaan klotst. Ga op Bruny Island ook zeker naar het bekende uitzichtpunt ‘The Neck Lookout’. Dit is een smalle zandstrook met aan beide zijden de diepblauwe zee. Zeker een fotomoment waard! Het schiereiland leent zich ook uitstekend voor mooie wandelingen. Kijk niet gek op als je een wallaby voorbij ziet springen!

Bruny Island
Bruny Island

Hobart

Hobart is de toegangspoort tot Tasmanie als je met het vliegtuig naar het eiland komt. Het is tevens de hoofdstad van het eiland, maar je krijgt hier eerder het gevoel van een groot dorp. Hobart is de tweede oudste stad van héél Australie en het centrum van Hobart is gezellig met de vele pubs, winkels, restaurants en terrasjes. Start je Tasmanie vakantie met een bezoek aan een museum in Hobart. Aanraders zijn het Tasmanian Museum en het Museum for Old and New Art, één van de beste musea ter wereld! Ga ook zeker naar de wijk Salamanca. Deze wijk in Hobart staat bekend om de grote markt, de vele pakhuizen en schepen die stil liggen voor de kust. 

Hobart

Blijf niet alleen in het centrum van Hobart hangen, want in de omgeving is enorm veel te zien en te doen. Ga bijvoorbeeld naar Mount Wellington. Hobart is gelegen in de schaduw van deze hoge berg die vaak bedekt is met een flink pak sneeuw. Je kunt met de auto naar de top van Mount Wellington om bij helder weer van de prachtige uitzichten te genieten. Vlakbij Hobart ligt ook het pittoreske stadje Richmond. Hier vind je enkele bezienswaardigheden van grote historische waarde zoals de oudste brug van Australie uit 1825 en de oudste katholieke kerk van Australie: St John’s.

Mount Wellington

Freycinet National Park

Aan de oostkant van het eiland vind je een parel van een natuurpark op een schiereiland: Freycinet National Park. Freycinet National Park is het oudste nationale park van Tasmanie én een hoogtepunt tijdens je vakantie Tasmanie! Het ene moment loop je door dichtbegroeide eucalyptusbossen met fantastische uitzichten op de omgeving en het andere moment ben je op een hagelwit strand gelegen in een schitterende baai. Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn, want hier wil je echt wandelen! 

Freycinet National Park

In Freycinet National Park heb je talloze baaien waar je tot op heden alleen nog maar van hebt gedroomd, denk aan Sleepy Bay en Fossil Bay. De mooiste baai van het park is Wineglass Bay, een baai in de vorm van een wijnglas. Naast de uitzonderlijke vorm maken de kleuren van de diepblauwe zee, het hagelwitte strand en het groen van de eucalyptusbossen deze baai enorm fotogeniek. De mooiste foto’s maak je vanaf de berg Mount Amos. Een 600 meter hoge klimtocht loont de moeite als je op grote hoogte bent en van dit adembenemende uitzicht over Wineglass Bay wilt genieten. Vooral de wandelingen in baaien blijven veel mensen bij!

Freycinet National Park Wineglass Bay

Unzoo

Ga je naar Tasmanie, dan wil je natuurlijk ook de bekendste inwoner van het eiland zien: de Tasmaanse duivel! Helaas worden deze dieren met uitsterven bedreigd. Vaak worden ze aangereden door auto’s omdat ze plots de weg oversteken of door boeren om het leven gebracht omdat ze een bedreiging vormen voor hun schapen. Daarom is een beschermingsprogramma opgezet voor Tasmaanse duivels. Bij Unzoo is een speciaal stuk bos afgezet waar de Tasmaanse duivels in alle rust in de natuur kunnen leven. Volg een tour met een gids door dit bos, spot deze unieke dieren en kom meer over ze te weten!

Unzoo

Launceston

Launceston hoort, samen met Hobart, tot de grootste steden van Tasmanie. Dit is tevens één van de oudste steden van Tasmanie! De stad is populair om haar wijnen en Victoriaanse huizen. De meeste inwoners van het eiland wonen in de buurt van Hobart en Launceston waardoor je hier veel voorzieningen aantreft die op de rest van het eiland veel minder voorkomen. Bezoek een goed museum, geniet van een ijskoud biertje op het terras, slenter door de winkelstraten en ga lekker uiteten. Launceston is omsloten door prachtige natuurgebieden zoals Tamar Valley, Ben Lomond Park en Mount William National Park. Ieder natuurpark heeft zijn eigen kenmerken. Vraag een Tasmanie specialist naar meer informatie over deze natuurgebieden!

Launceston

Bay of Fires

Verlaten stranden die zo fijn en wit van kleur zijn dat ze haast van poedersuiker lijken. Als je dit tegenkomt tijdens je rondreis Tasmanie, dan is de kans groot dat je in de Bay of Fires bent. De azuurblauwe zee maakt het vakantieplaatje compleet in deze indrukwekkend mooie baai. Op veel plekken in deze baai scheiden de rotsen het land en de zee. Veel van deze rotsen hebben een roestkleurige laag waardoor het net lijkt of de baai in brand staat. Maar als je dacht dat de Bay of Fires hiernaar vernoemd is, dan heb je het mis. In de 16de eeuw zagen zeevaarders vanaf hun schip op zee dat Aboriginals (de oorspronkelijke bewoners van Tasmanie) vaak vuur stookten op dit strand.

Bay of Fires
Bay of Fires

Bicheno

Aan de oostkust ligt Bicheno. Dit is een vissersdorp dat bekend is om haar ‘Fairy Penguin Rookery’. Bekijk in Bicheno hoe tientallen pinguïns over het strand waggelen en leg ze vast op camera! Vooral bij zonsondergang zijn de pinguïns actief. Hét moment om met een gids een tour over het strand te maken en de pinguïns van dichtbij te bekijken!

Port Arthur

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen stond Tasmanie vroeger bekend als gevangeniseiland voor beruchte criminelen uit Groot-Brittannië. In het plaatsje Port Arthur vind je oude gebouwen waar deze gevangenen werden afgeschermd van de buitenwereld. Bekijk er de isoleercellen, een ziekenhuis en de kerk. Populair in Port Arthur is een Ghost Tour, een spooktocht door de stad. Na het vallen van de avond dwaal je met een groep door de donkere stad en worden er allerlei spookverhalen uit de doeken gedaan.

Port Arthur

Mount Field National Park

Mount Field National Park is rijk aan veel watervallen die op idyllische wijze in de wildernis zijn gelegen. Probeer zo veel mogelijk watervallen gedurende je wandeling te bekijken, maar maak zeker tijd vrij voor de Russel Falls. Dit is met een hoogte van 40 meter één van de hoogste watervallen van Australie! Hoewel de aandacht vooral uitgaat naar de watervallen, wandel je hier tussen de hoogste en oudste bomen van Tasmanie. Bezoek Mount Field National Park ook in het donker. Waarom? Bij verschillende wandelroutes zie je ontelbare glimwormen op rotsen oplichten. Een magisch gezicht! Avonturiers kunnen in dit park naar de top van Mount Field wandelen. Op deze grote hoogte kijk je uit over diepe gletsjermeren en de regenwouden. Ervaar de rust van de natuur in Mount Field National Park tijdens je vakantie naar Tasmanie!  

Rondreis Tasmanie - Hoe pak je het aan?

Kun jij niet wachten op een rondreis naar Tasmanie? Vraag een Tasmanie specialist om advies bij het samenstellen van een rondreis. Een veelgemaakte combinatie is een rondreis Zuid Australie met een verlenging van één á twee weken op Tasmanie. Vanaf de zuidkust bereik je Tasmanie in 9 uur met de ferry of middels een binnenlandse vlucht. Laat een reisadviseur die werkt bij een reisbureau gespecialiseerd in Tasmanie je helpen met overnachtingsadressen, vervoer ter plaatse, gave excursies en de vluchten. Zo haal je de meest optimale ervaring uit jouw rondreis over dit prachtige natuureiland! Op zoek naar een reisbureau Tasmanie? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Tasmanië!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?