Vakantie of Rondreis Suriname

Een vakantie Suriname is voor veel Nederlandse inwoners een reden voor een familiebezoek, maar ook als je er geen familie hebt wonen dan is een vakantie in dit land een verademing! Tot 1975 was Suriname onderdeel van het Nederlands Koninkrijk. Sindsdien is het land onafhankelijk, maar nog altijd vind je er nog veel Nederlandse invloeden en kun je er gewoon Nederlands praten. Suriname is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika. De meeste levendigheid speelt zich af in de omgeving van hoofdstad Paramaribo waar het overgrote deel van de vriendelijke bevolking woont. Blijf niet alleen hangen in de buurt van Paramaribo, maar trek ook de jungle in die zo’n 80 procent van héél Suriname beslaat. Deze jungle is onderdeel van het nóg grotere regenwoud de Amazone. Logeer een paar nachten midden in de jungle op primitieve wijze om helemaal ‘back to basic’ te gaan. Word wakker van de roep van brulapen en volg de Suriname Rivier om de avontuurlijke en ongerepte kant van Suriname te beleven. Ga je mee op vakantie naar Suriname?

Vakantie Suriname - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Suriname:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Paramaribo

De trotse hoofdstad van Suriname is Paramaribo. Dit is eigenlijk de enige grote stad van Suriname. Tijdens een stadsbezoek maak je kennis met de multiculturele, kleurrijke en gastvrije bevolking. Wandel langs koloniale gebouwen en bekijk Paramaribo’s belangrijkste bezienswaardigheden met het Presidentieel Paleis aan het Onafhankelijkheidsplein, de Centrale Markt en de Palmentuin. Sluit je stadswandeling af aan de ‘Waterkant’ met een Parbo bier op een gezellig terras. Dit is de oudste staat van Suriname. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Dan mag een bezoek aan Fort Zeelandia zeker niet ontbreken tijdens jouw reis Suriname. Dit vijfhoekige verdedigingsfort is in de 17de eeuw gebouwd door Nederlanders en zou later uitgroeien tot de stad Paramaribo zoals we die nu kennen. Tijdens een rondleiding door het fort kom je meer te weten over het koloniale verleden, de slavernij en vroegere gevechten. 

Paramaribo

Naar Suriname reizen staat ook in het teken van lekker eten. Als culinair liefhebber ben je in Paramaribo aan het juiste adres voor een ‘streetfood tour’. Ga langs bij verschillende eetstalletjes en proef Surinaamse gerechten zoals Roti. Steek met een boot de Suriname Rivier over naar Frederiksdorp in de regio Commenwijne. In dit gebied heb je toegang tot oude plantages waar vroeger slaven op werkten om suiker, cacao, koffie en katoen te verbouwen. Bekijk de slavenverblijven die na de afschaffing van de slavernij een vervallen status hebben. Tip: Suriname staat niet bekend om haar stranden, maar mocht je toch graag naar het strand willen, dan kun je naar het plaatsje Domburg of White Beach waar je één van de schaarse stranden vindt!

Paramaribo

Betrouwbare Suriname specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Groepsreizen

Privé rondreizen

Brownsberg

Het bekendste natuurpark van Suriname is Brownsberg. Je vindt hier een tropisch regenwoud waar je een urenlange wandeling door de tropen kunt maken. Onderweg kom je de mooiste boom- en plantsoorten tegen, maar ook allerlei wilde dieren zoals brulapen, vele vogelsoorten, reptielen en met een beetje geluk spot je een luipaard. Passeer idyllische watervallen tijdens je hiketocht en stop regelmatig om van de prachtige uitzichten te genieten. Tip: ga met een lokale gids op pad die een arendsoog heeft voor alle wilde dieren die hier leven.

Brownsberg

Bigi Pan

Bigi Pan is het grootste meer van Suriname. Ontelbare vogels trekken over dit natuurreservaat. Ben je een fanatieke vogelspotter of natuurliefhebber? Vanuit een houten huisje op het meer spot je in een paar uur tijd de meest prachtige vogels. En… misschien wel alligators die in het meer rondzwemmen!

Bigi Pan

Brokopondo

Waar ooit complete dorpen stonden ligt nu het stuwmeer Brokopondo. Met de bouw van een dam is het Brokopondo stuwmeer ontstaan om elektriciteit op te wekken met de kracht van het water. Wanneer je bij het Brokopondo stuwmeer aankomt is het best raar om te beseffen dat op de bodem van dit meer dorpen stonden. De bomen zijn nooit gekapt, waardoor sommige bomen nog boven het wateroppervlak uitsteken. Bij de eilanden Ston en Tonka kun je allerlei leuke activiteiten doen zoals ziplinen en kanovaren.

Jungle van Suriname

Het overgrote deel van Suriname bestaat uit het Amazone regenwoud. Tijdens een rondreis Suriname is het zeker een aanrader om ook deze groene, wilde kant van het land te bekijken. Je komt terecht in landschappen die bestaan uit hoge bomen met lianen, rivierbeekjes die langzaam stromen, exotische bloemen en naar beneden kletterende watervallen. In de jungle vind je veel apen en vogelsoorten zoals papegaaien, toekans, vlinders en kolibries. Vanuit de hoofdstad Paramaribo stroomt de Suriname rivier, als een soort levensader, dwars door de jungle naar het zuiden. Vaar over deze rivier in een zogeheten korjaal, oftewel een uitgeholde boomstam. Met een beetje geluk spot je de zeldzame roze rivierdolfijnen. Tijdens de boottocht passeer je verschillende Marrondorpjes aan de oevers waar nog op primitieve wijze wordt geleefd. De Marronbevolking stamt af van vroegere slaven. Zelf kun jij ook ‘back to basic’ door een paar nachten te verblijven in een hutje op één van de kleine eilandjes in de Suriname Rivier. Een ervaring om niet gauw te vergeten!

Jungle van Suriname

Vakantie Suriname - Hoe pak je het aan?

Een vakantie Suriname zelf beleven? Doe er verstandig aan om de hulp van een Suriname specialist in te schakelen. Zeker bij een Suriname rondreis inclusief het regenwoud. Een reisbureau gespecialiseerd in Suriname heeft de lokale contacten om jouw vakantie naar Suriname tot in de puntjes te regelen met unieke overnachtingsmogelijkheden in de jungle of in Paramaribo. Zij kunnen lokale gidsen voor je vastleggen én geven je de beste ‘insider’ tips. Op zoek naar een reisbureau Suriname? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Suriname!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?