Kindvriendelijke vakantie

Op zoek naar een geschikte kindvriendelijke vakantie? Maak de vakantiedromen van jouw kids waar met een reis die helemaal op kinderen is afgestemd. Dat kan met een verblijf in een kindvriendelijk hotel met een waterpark, maar ook met een rondreis of een cruise speciaal voor families met kinderen. Laat je verrassen door alle kindvriendelijke mogelijkheden en geef je kind een herinnering voor de rest van zijn/haar leven! 

De beste tips voor een kindvriendelijke vakantie

Vakanties voor kinderen en gezinnen zijn er in alle soorten. Doe inspiratie op voor een vakantie met de hele familie met onderstaande tips. Wat zullen jouw kinderen helemaal te gek vinden? 

Wat zijn kindvriendelijke bestemmingen in Europa?

De Spaanse eilanden zijn razend populair voor een kindvriendelijke vakantie. Hiertoe behoren zeker de Balearen, een eilandengroep met o.a. Menorca en Mallorca. In veel badplaatsen op deze eilanden loopt het strand langzaam af waardoor de kids gemakkelijk de zee in kunnen. Ga je liever voor de Griekse gastvrijheid? Dan is een kindvriendelijke bestemming Kreta. Dit Griekse eiland telt veel familiehotels met kinderanimatie, kinderzwembaden en glijbanen. Waar ga jij het liefst naartoe?

Top 3 Hotels voor een kindvriendelijke vakantie in Spanje

Welke landen zijn kindvriendelijk buiten Europa?

Zoek je een kindvriendelijk land buiten Europa? Voor een vakantie met kinderen zijn Turkije en Egypte interessant. In deze kindvriendelijke landen buiten Europa kun je met het hele gezin genieten van een All Inclusive verzorging. Lekker onbezorgd waarbij je onbeperkt mag eten en drinken, maar óók leuke dingen kunt doen met de animatie. Als je een verre rondreis met kinderen wilt maken behoren Canada en Zuid-Afrika tot de topfavorieten. In deze landen kun je tal van leuke activiteiten beleven zoals kanoën over glasheldere Canadese meren. Of, beleef in Zuid-Afrika een kindvriendelijke safari waarbij je de Big Five kunt spotten!

Top 3 Hotels voor een kindvriendelijke vakantie in Turkije

Top 3 Kindvriendelijke campings in Italië

Kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

Blijf je liever in Nederland met je kinderen? Dan zijn er veel kindvriendelijke vakantieparken die uitermate geschikt zijn. De vakantieparken van Landal en Roompot vind je in héél Nederland, van de Waddeneilanden tot aan Limburg. Deze parken beschikken veelal over waterparken met wildwaterbanen en een golfslagbad. Of, laat de kinderen spelen in indoor speelparadijzen en buitenspeeltuinen. Speel een potje minigolf met de hele familie of doe mee met de miniclub. Als familie verveel je je geen moment op een kindvriendelijk vakantiepark in Nederland!

Top 3 Hotels voor een kindvriendelijke vakantie in Egypte

Top 3 Hotels voor een kindvriendelijke vakantie in Griekenland

Waar moet je rekening mee houden bij een kindvriendelijke vakantie?

Voor een vakantie met kinderen kun je rekening houden met een aantal dingen om het ieder familielid naar z’n zin te maken. Check bijvoorbeeld of de accommodatie een kinderbad heeft waardoor de kids veilig in ondiep water kunnen zwemmen. En, kijk eens of er kinderanimatie aanwezig is met een leuke minidisco. Bovendien is het verstandig om bij de kamertypes te kijken of er familiekamers beschikbaar zijn. Zo heb je de kinderen lekker dicht bij je op de kamer. En, kijk ook eens of de reisorganisatie kinderkorting berekent, dat kan voordelig uitpakken!  

Top 3 Kindvriendelijke vakantieparken in Kroatië

Vind jouw ideale kindvriendelijke vakantie!

Bij De Reisspecialist boek je jouw kindvriendelijke vakantie veilig en vertrouwd via een reisorganisatie die is aangesloten bij de keurmerken ANVR en SGR. Zo geniet je samen het het gezin van een leuke vakantie met veel zekerheden! 

Kies een reisorganisatie die expert is in kindvriendelijke vakanties!

TUI