Vakantie of Rondreis Sumatra

Een rondreis Sumatra is een indrukwekkende ervaring. Waar de pijlers vooral gericht zijn op de eilanden Bali en Java tijdens een rondreis door Indonesie, is Sumatra de grote verrassing. Sumatra behoort tot één van de grotere eilanden van Indonesie. Er is een heleboel te beleven. Wat dacht je van oog in oog staan met een orang oetan in de ongerepte jungle? Of zwemmen in één van de diepste meren ter wereld? Tijdens een Sumatra rondreis kom je enorm veel soorten landschappen tegen waardoor je reis bol staat van de diversiteit. Beklim vulkanen, maak een avontuurlijke wandeltocht door het regenwoud, fiets tussen felgroene rijstvelden of snorkel vanaf eilandstranden naar prachtige koraalriffen. Ook aan cultuur geen gebrek tijdens een vakantie Sumatra. Bekijk de uniek gevormde Batakhuizen en ontmoet de lokale bewoners die hier leven. Sumatra combineer je eenvoudig met andere Indonesische eilanden zoals Java en/of Bali met een binnenlandse vlucht. Een Sumatra specialist kan je hier perfect advies over geven!

Rondreis Sumatra - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Vakantie of Rondreis Sumatra:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Gunung Leuser National Park

Het Gunung Leuser National Park is één van de mooiste natuurparken van Sumatra, misschien wel van héél Indonesie! Dit nationale park ligt écht midden in een verwilderde jungle in het natuurlijke habitat van enorm veel wilde dieren. Vooral apensoorten slingeren vrolijk van boom naar boom in het Gunung Leuser National Park. Je zult hier veel orang oetans spotten, de bekendste bewoners van het natuurpark. Naast apen kun je ook olifanten, tijgers, luipaarden, neushoorns en veel vogelsoorten tegenkomen. 

Gunung Leuser National Park

Ga onder begeleiding van een ervaren gids het regenwoud in en probeer tijdens je trekking zo veel mogelijk dieren te spotten. Trekkings verschillen in duur van een paar uur tot meerdere dagen. Als je meerdere dagen een trekking maakt, dan overnacht je midden in de jungle. Hoe gaaf is dat! Het Gunung Leuser National Park is te bereiken vanuit het dorp Bukit Lawang dat net buiten het natuurgebied ligt. In Bukit Lawang vind je een rehabilitatiecentrum voor orang oetans dat je kunt bezoeken. Hier leren de apen om weer zelfstandig in de natuur te leven. In Bukit Lawang is het fenomeen ‘tubing’ een leuke activiteit. Ga in een rubberen band zitten en laat je meevoeren over de wilde rivieren, dwars door het regenwoud!   

Gunung Leuser National Park

Betrouwbare Indonesië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Groepsreizen

Privé rondreizen

Pulau Weh

Sumatra kent enkele prachtige, kleinere eilanden die vlak voor de kust liggen. Eén daarvan, en misschien wel de mooiste, is het eiland Pulau Weh ten noorden van Sumatra. Je komt hier werkelijk waar terecht in een paradijs. De stranden zijn er hagelwit, je kunt zwemmen in kristalhelder water en de palmbomen wuiven rustig met de wind mee. Heerlijk dus om tijdens je reis Sumatra even lekker te chillen! Maar dat is nog niet alles, want de onderwaterwereld is hier magisch mooi! Vlakbij de stranden liggen prachtige koraalriffen waar exotische vissen omheen zwemmen. Met gave duik- en snorkeltrips kun je door je duikbril genieten van alles wat deze onderwaterwereld te bieden heeft. Dit eiland behoort tot één van de beste duikspots van Indonesie, dus maak je maar klaar voor een bijzondere ervaring!

Pulau Weh

Lake Toba

Door Sumatra reizen staat ook in het teken van meren bekijken. Het bekendste meer van Sumatra is Lake Toba. Dit meer is bijzonder in meerdere opzichten, maar toch vooral vanwege het feit dat Lake Toba het diepste meer ter wereld is. Door een gigantische vulkaanuitbarsting is dit kratermeer in het noorden van het eiland ontstaan. Dit enorme meer ligt ingesloten tussen groene heuvels en bergen waar je op een warme dag een verfrissende duik kunt nemen. Midden in Lake Toba ligt Samosir eiland. Ga hier zeker naartoe, want hier kun je meer leren over de Batak-cultuur. In Batakdorpen leven de oorspronkelijke bewoners van Sumatra op authentieke wijze en volgens oude tradities. De dorpen op Samosir bestaan grotendeels uit Batakhuizen met daken in de vorm van een halve maan. De puntige daken zijn typerend voor Samosir eiland. 

Lake Toba
Tobameer

Bukittinggi

In het midden van het eiland vind je de stad Bukittinggi. Ooit waren het de Nederlanders die hier in 1825 het Fort de Kock bouwde. Langzaam maar zeker is dit fort uitgegroeid tot de stad die het vandaag de dag is. Vanuit Bukittinggi kun je naar plekken in de omgeving waar je mooie wandeltochten kunt maken. De Sianok vallei en de Harau vallei zijn hiervoor goede locaties. Tijdens je wandeling heb je kans om de grootste bloem ter wereld te zien: de Rafflesia. Tijdens je wandeling zie je het echte plattelandsleven van Sumatra met eindeloos veel groene rijstvelden. Tip: op circa één uur rijden van Bukittinggi vind je Pagaruyung Palace. Het Koninklijk Paleis is één van de mooiste gebouwen van Sumatra!

Bukittinggi

Medan

Medan is de grootste stad van het eiland. Met twee miljoen inwoners is het een grote en drukke stad. Dat is vooral te merken aan het chaotische verkeer. Desondanks kent Medan een paar mooie bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. De Mesjid Raya is de grootste moskee van Sumatra en ziet er erg sierlijk uit. Bekijk in Medan ook zeker het Maimoonpaleis, net als de Nederlandse overblijfselen uit het koloniale verleden.

Medan

Padang

Padang is nog relatief onbekend onder toeristen. Het is een fijne stad om dieper in de cultuur van Sumatra te duiken. Padang is bovenal een erg culinaire stad waar veel gerechten uit de Indonesische keuken zijn ontstaan, zoals de Nasi Padang. Zet je smaakpapillen aan het werk en proef bij verschillende restaurants en eetstalletjes lokale gerechten. In het centrum van Padang zie je nog veel invloeden uit andere culturen. Je vindt er een grote Chinatown, maar ook koloniale panden uit de tijd van de Nederlandse overheersing. Tip: bekijk het iconische gebouw Gadang House als je in de buurt van Padang bent!

Padang

Siposopiso

De jungle beslaat een groot gedeelte van Sumatra. Te midden van een tropische jungle vind je een gigantische waterval van 120 meter hoog. Dit is de Sipisopiso waterval. Deze waterval ligt vlakbij Lake Toba en het is indrukwekkend om te zien met wat voor kracht en snelheid het water naar beneden de diepte in stort. Ga naar een mooi uitzichtpunt om een foto te maken van de Sipisopiso!

Sipisopiso

Berastagi

Berastagi ligt op grote hoogte en is een verademing door de wat lagere temperaturen. Je komt niet gauw naar Berastagi voor de stad zelf, maar voornamelijk om de natuur in de omgeving. Net buiten de stad vind je twee grote vulkanen: de Sinabung vulkaan en de Sibayak vulkaan. De Sinabung is een actieve vulkaan en vaak lastig te beklimmen. De Sibayak vulkaan is daarentegen makkelijker te beklimmen en met drie uur klimmen en klauteren sta je aan de kraterrand en kijk je uit over de Karo hooglanden met veel fruitplantages. Bij terugkomst van je Sumatra vakantie kun je aan iedereen vertellen dat je een vulkaan hebt beklommen!

Berastagi

Rondreis Sumatra - Hoe pak je het aan?

Een rondreis Sumatra moet een unieke belevenis worden. Je probeert de beste ervaring uit je reis te halen, en dat doe je door de hulp van een Sumatra specialist in te schakelen. Dit is een reisadviseur die je alles kan vertellen over dit prachtige Indonesische eiland. Samen met deze reisprofessional kom je tot een passende route met voldoende tijd op de leukste plekken, toffe excursies en overnachtingsadressen. Een reisbureau gespecialiseerd in Sumatra regelt bovendien al het vervoer voor je. Van lokale chauffeurs tot binnenlandse vluchten als je Sumatra wilt combineren met Bali en/of Java. Kies voor de expertise van een Sumatra specialist. Dit bespaart jou een hoop uitzoekwerk en je hebt de zekerheid dat alles goed geregeld is. Op zoek naar een reisbureau Sumatra? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Sumatra!

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?