Stedentrip Rome

Een stedentrip Rome spreekt bij velen tot de verbeelding. Het is de stad bij uitstek voor een romantische stedentrip met je geliefde. Waar Rome vroeger de belangrijkste plaats van het Romeinse Rijk was, is het nu één van de belangrijkste steden voor een paar dagen ‘citytrippen’. Deze hoofdstad van Italië barst van de historische bezienswaardigheden, de ene nog ouder dan de andere. Je kent vast het Colosseum, maar ken je ook het Forum Romanum? Kom hieronder alles te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome. Huur een fiets óf typische Vespa om hiermee alle bezienswaardigheden te bekijken. Al rondreizend door de stad kom je erachter dat Rome een stad is van verhalen. Kom veel achterliggende verhalen te weten om je citytrip Rome extra interessant te maken. Tijdens een stedentrip naar Rome staat ook kunst, lekker eten en winkelen centraal. In de winkelstraten kun je de allernieuwste kleding van beroemde modemerken shoppen. Wanneer plan jij tijd vrij voor een weekje of weekend Rome?

Stedentrip Rome - Op de kaart

Ontdek hoe mooi de wereld is!

De Reisspecialist

Bezienswaardigheden Stedentrip Rome:

De Reisspecialist

Inhoudsopgave

Forum Romanum

Waan je in de Romeinse tijd bij het Forum Romanum. Dit antieke stadsdeel is het oude politieke centrum van het Romeinse rijk. Over een oppervlakte van 160 voetbalvelden vind je archeologische opgravingen, van eeuwenoude tempels tot ruïnes van triomfbogen. Laat je rondleiden door een gids om je bezoek aan Forum Romanum extra interessant te maken en kom meer te weten over invloedrijke keizers.

Forum Romanum

Betrouwbare Italië specialisten

Boek veilig en vertrouwd jouw reis bij een ANVR & SGR reisorganisatie.

Zonvakanties

Vaticaanstad

Welkom in het kleinste land ter wereld. Een apart land binnen de stadsgrenzen van Rome? Jazeker, dat is Vaticaanstad! Deze dwergstaat heeft een oppervlakte van nauwelijks een halve vierkante kilometer, maar is groots in haar historische en culturele bezienswaardigheden. Het kloppende hart van Vaticaanstad is het St Pietersplein. Aan dit plein ligt de gelijknamige St Pietersbasiliek, wellicht bekend van de kerst- en paastoespraak van de paus. Dit is de grootste kerk ter wereld, belangrijkste plaats van het katholieke geloof en tevens residentie van de paus. 

Vaticaanstad

De St Pietersbasiliek is gebouwd op de graftombe van de heilige Petrus en de bouw duurde maar liefst 120 jaar (!). Je kunt de St Pietersbasiliek betreden via circa 550 traptreden om er vervolgens een rondleiding te krijgen. Je ziet dan o.a. schitterende fresco’s van de kunstenaar Michelangelo en de praalgraven van voorgaande pausen. 

Vaticaanstad

Beperk je bezoek aan Vaticaanstad niet alleen tot de St Pietersbasiliek, want ook het Vaticaans Museum heeft jou een heleboel te bieden. Het Vaticaans Museum is een samenvoeging van 26 verschillende musea die de grootste kunstcollectie ter wereld vormen. In maar liefst 54 grote zalen kun je je verwonderen aan de kunstcollectie die door de jaren heen door de pausen zijn verzameld. Het topstuk van het Vaticaans Museum is de Sixtijnse Kapel met schilderijen van Michelangelo. Leuk om te weten: er is weleens uitgerekend dat als je alle kunstwerken naast elkaar zet, dit een lengte van 7 kilometer heeft! Laat je toegangsticket voor het Vaticaans Museum wel voor aanvang van je Rome stedentrip vastleggen om lange wachtrijen te vermijden.  

Vaticaans Museum

Colosseum

Je cityptrip naar Rome is niet compleet zonder het Colosseum. Dit is het grootste amfitheater uit de Romeinse tijd en had in hoogtijdagen plaats voor wel 65.000 toeschouwers. Zij keken hoe gladiatoren (waarvan voornamelijk slaven) tegen andere gladiatoren en soms ook wilde dieren zoals tijgers vochten. Men schat dat wel honderdduizend gladiatoren zijn overleden bij deze gevechten in het Colosseum die werden georganiseerd door de keizer. Ook werden regelmatig races met paard en wagen gehouden. Het Colosseum is door de jaren heen beschadigd door weersomstandigheden, plunderingen, natuurrampen en keizers die het leuk vonden om de arena onder water te laten lopen om zeeslagen na te bootsen. 

Colosseum

Laat een toegangsticket voorafgaand aan je stedentrip vastleggen door een Rome specialist om zeker te zijn van dit historische hoogtepunt! Met een rondleiding kun je niet alleen over de tribunes lopen, maar ook over het oppervlak waar vroeger werd gevochten en de ondergrondse ruimtes waar de gladiatoren en wilde dieren (in angst) moesten wachten op hun gevecht.

Colosseum

Trevi fontein

Maak tijdens je citytrip naar Rome zeker tijd vrij voor de Trevi fontein. Van alle fonteinen in Rome is dit de bekendste. Aan het plein Piazza di Trevi vind je een sierlijke 18de -eeuwse fontein met een groot beeld van Neptunes (de god van de zee) die met een wagen richting de zee (in dit geval de fontein) rijdt. Je zult hier veel mensen een muntstuk in de fontein zien werpen. Dit moet geluk brengen, mits je het ritueel goed uitvoert. Ga met je rug naar de fontein toe staan, houd in je rechterhand twee munten en gooi deze over je linkerschouder de fontein in. Alleen dan zul je ooit met je geliefde terugkeren in Rome. Er wordt per dag wel 3000 euro aan munten in de Trevi fontein gegooid!

Trevi fontein

Pantheon

Het Pantheon is één van de meest iconische bouwwerken van Rome. Als één van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd is deze plaats heilig voor het christelijke geloof. Vooral de architectuur van het Pantheon, gebouwd door de Romeinen, wekt veel opzien. De meeste ogen zijn gericht op de grote, betonnen koepel met op het hoogste punt een open cirkel met een doorsnede van 9 meter. Dit zorgt voor een bijzondere lichtinval binnen in het Pantheon. Je kunt gratis het Pantheon betreden om verschillende grafmonumenten te bekijken.

Pantheon
Pantheon

Spaanse trappen

De Scalinata della Trinita dei Monti, beter bekend als de Spaanse trappen, is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de inwoners van Rome als toeristen. De Spaanse trappen grenzen aan het Piazza di Spagna en is een plek met een ontspannen sfeer. Tip: loop alle traptreden naar boven voor een onvergetelijk uitzicht over Rome!

Spaanse trappen

Galeria Borghese

Als kunstliefhebber kun je Galleria Borghese niet links laten liggen tijdens een weekendje Rome. Galleria Borghese is een kunstmuseum met schilderijen van o.a. Da Vinci, Bernini, Rubens en vele andere kunstenaars. Dit museum is een privé collectie van de steenrijke familie Borghese en ligt op hun landgoed. Het landgoed heet Villa Borghese en is één van de mooiste stadsparken van Rome. Ontsnap even aan de drukte van de stad door tussen de prachtig aangelegde tuinen te wandelen. 

Galleria Borghese

Piazza Navona

Rome kent veel pleinen en de mooiste is misschien wel Piazza Navona. Dit ovaalvormige plein staat vol sierlijke fonteinen en is het hart van het historisch centrum van Rome. De unieke vorm komt door een atletiekstadion dat ooit op de plek van het plein heeft gestaan. Piazza Navona is erg levendig met veel straatkunstenaars en er worden regelmatig markten gehouden. Bekijk de mooie fonteinen, de hoge obelisk en de opgravingen van het oude stadion. Het is erg leuk om door de smalle straten rondom dit plein te dwalen die je het oude Rome laten zien.

Piazza Navona

Engelenburcht

Het Castel Sant’Angelo, beter bekend als de Engelenburcht, stamt uit de 2de eeuw. Volgens de verhalen verscheen op deze plek in het jaar 590 een aartsengel die een grote epidemie wist te stoppen. De paus van destijds liet een bronzen beeld maken en plaatste dit op de top van de Engelenburcht. De Engelenburcht diende in het verleden als gevangenis en is tegenwoordig een museum. Binnen de muren van de Engelenburcht vind je het mausoleum van keizer Hadrianus. Weetje: de Engelenburcht is via een ondergrondse tunnel verbonden met Vaticaanstad. Bij eventuele dreiging werden pausen via deze tunnel voor de veiligheid naar de Engelenburcht gebracht.

Engelenburcht

Stedentrip Rome - Hoe pak je het aan?

Een stedentrip Rome moet je echt eens in je leven hebben gemaakt. Deze stad behoort misschien wel tot één van de mooiste steden ter wereld! Heb jij concrete plannen voor een Rome citytrip? Raadpleeg een Rome specialist die jou perfect kan adviseren over hotels en appartementen met een goede ligging ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook vluchten, toegangstickets en bijvoorbeeld een fietstour worden in een mum van tijd geregeld door een reisadviseur gespecialiseerd in Rome. Zo maak je vooraf de beste keuzes en heb je zelf geen omkijken naar reserveringen voor je stedentrip. Op zoek naar een specialist in Rome? Klik hier!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Rome!

TUI

Zijn deze andere bestemmingen misschien interessant voor je?