Kindvriendelijke rondreis Zuid Afrika met gezin

Wil je een rondreis Zuid Afrika met het gezin maken? Kies dan voor een kindvriendelijke rondreis door Zuid Afrika! Veel reisbureaus gespecialiseerd in Zuid Afrika bieden familiereizen aan óf maken een rondreis helemaal op maat voor jou, afgestemd op de wensen van jou en je kinderen. Natuurlijk wil je ook weten wat er te doen is in Zuid Afrika met kinderen. Hieronder vind je de allerleukste activiteiten in Zuid Afrika om met kinderen te doen!

Reizen met kinderen naar Zuid Afrika: dit kun je er allemaal doen!

Zuid Afrika is een land waar je niet uitgekeken raakt! Er valt hier zó veel te zien en te doen, ook voor kinderen. Met deze activiteiten vermaak je tijdens je rondreis in Zuid Afrika het hele gezin!  

1. Bekijk pinguïns bij Boulders Beach in Kaapstad

Met pinguïns over het strand wandelen. Daar kun je toch eigenlijk alleen maar van dromen? Nou, in Kaapstad kan die droom uitkomen. Buiten het centrum van Kaapstad, op het Kaaps Schiereiland, ligt Boulders Beach. Op dit strand en voor de kust leven zo’n 3.000 Afrikaanse pinguïns. De pinguïns voelen zich er thuis op dit strand vanwege de ‘boulders’. Dit zijn grote granieten rotsblokken waar dit strand naar is vernoemd. Vanaf de wandelpaden en de uitzichtpunten zie je de pinguïns tussen de ‘boulders’ door waggelen en in zee zwemmen. Kinderen zullen deze schattige beestjes helemaal te gek vinden!

Je vindt Boulders Beach op ongeveer 30 minuten rijden van Kaapstad bij Simon’s Town. Doordat dit op het Kaaps Schiereiland ligt kun je dit perfect combineren met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop.

Boulders Beach

Uitzicht over waggelende pinguïns bij Boulders Beach

2. Must see in Hermanus: walvissen

Mocht je het nog niet weten: voor de kust van Zuid Afrika zwemmen enorm veel walvissen. De beste plek van Zuid Afrika voor het zien van walvissen is Hermanus. Voor de kust van Hermanus zwemmen ontzettend veel walvissen. De walvissen zwemmen zo dichtbij dat je ze vanaf de kust kan zien. Er is zelfs een speciale walvis-omroeper die je wijst op walvissen die je kunt spotten. Neem je kinderen mee met deze interactie! Wil je de walvissen van dichter bij bekijken? Dan zijn er veel bootexcursies mogelijk waarbij je de open zee op gaat. De kapitein zal je meer achtergrondinformatie geven over de walvissen waardoor je meer over deze bijzondere zeedieren leert!

Hermanus

Een walvis in Hermanus!

3. Overnacht in een struisvogelfarm in Oudtshoorn

Oudtshoorn is dé hoofdstad als het gaat om struisvogels. Dit plaatsje aan de Tuinroute heeft het perfecte klimaat voor struisvogels. Vele boeren in de omgeving van Oudtshoorn starten na deze ontdekking een struisvogelboerderij. Vandaag de dag kun je nog steeds een struisvogelboerderij bekijken, en nog leuker, je kunt er overnachten! Een Zuid Afrika specialist kan een overnachting op een struisvogelfarm in Oudtshoorn voor je regelen waarbij je ook mag meehelpen om de struisvogels te verzorgen.

Naast de struisvogels staat Oudtshoorn ook bekend om mooie grotten. Dat zijn de Cango Caves. Je kunt door de grotkamers wandelen en de bijzondere stalagmieten en stalactieten bewonderen. Heb je een beetje avontuurlijke kinderen? Dan kun je deelnemen aan de ‘Adventure Tour’. Hierbij ga je met een gids door kleine gangen en smalle spleten waarbij je soms ook moet kruipen en kom je op unieke plekken in de Cango Caves!

Oudtshoorn

Op een struisvogelboerderij in Oudtshoorn

4. Ziplinen en bungee jumpen in Tsitsikamma

Zijn jouw kinderen echte ‘durfalls’? Oftewel, zijn ze klaar voor spanning en avontuur? Dan is Tsitsikamma National Park de plek waar je met je met je gezin in Zuid Afrika moet zijn. In dit natuurpark zijn tal van avontuurlijke activiteiten mogelijk, waaronder ziplinen. Vastgeklemd aan een kabelbaan vlieg je van boomtop naar boomtop door het regenwoud van Tsitsikamma. Je kinderen en jijzelf ervaren het ‘Tarzan-gevoel’!

Bungeejumpen in Zuid Afrika is erg populair en ook dat kan in Tsitsikamma. Je vindt hier namelijk de hoogste bungeejumplocatie ter wereld. Stalen zenuwen zijn vereist! Als je al wat oudere kinderen hebt is een sprong van de Bloukransbrug een onvergetelijke ervaring. Maar liefst 216 meter spring je in een diep ravijn waarbij de adrenaline door je lichaam giert! 

Tsitsikamma Bloukransbrug

De hoogste bungee jump locatie ter wereld in Zuid Afrika: Bloukransbrug

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw kindvriendelijke rondreis door Zuid Afrika?

5. Op safari in Zuid Afrika met kinderen: Addo Elephant Park

Addo Elephant Park is één van de beste natuurparken van het land en ideaal voor een safari met kinderen in Zuid Afrika. Je hebt in Addo Elephant Park de mogelijkheid om de ‘Big Five’ te zien. De Big Five zijn vijf beroemde diersoorten die in het wild leven, bestaande uit de leeuw, de buffel, het luipaard, de neushoorn en de olifant. Olifanten zul je gegarandeerd tegenkomen tijdens je safari, want er leeft hier zo’n grote olifantenpopulatie dat het park ernaar is vernoemd. Tip: koop vooraf in Nederland een boek voor kinderen waarin ze verschillende wilde dieren kunnen afvinken wanneer ze die gezien hebben!

Zuid Afrika Addo olifanten

Olifanten in Addo Elephant Park

6. uShaka Marine World in Durban

Naast natuur en cultuur willen kinderen ook even waterpret beleven. Dat kan in uShaka Marine World in de kuststad Durban. uShaka Marine World is onderverdeeld in twee parken: het waterpretpark en het aquarium. Glij eerst over spectaculaire glijbanen om daarna onder andere schildpadden en haaien in het aquarium te zien. Oog in oog met haaien moet vast en zeker een gave belevenis zijn voor kids!

uShaka Marine World Durban

Aquarium met haaien in uShaka Marine World in Durban

7. Unieke boottocht in St. Lucia

Helemaal in het zuidoosten van Zuid Afrika ligt St. Lucia. Dit kleine plaatsje is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het iSimangaliso Wetland Park. In dit moerassige gebied heerst een ecosysteem waar nijlpaarden en krokodillen zich prima thuis voelen. Er leven hier zoveel nijlpaarden en krokodillen dat je hier een speciale boottocht kunt maken waarbij je deze dieren kunt spotten. Met de boot kun je enorm dicht bij krokodillen en nijlpaarden komen. Om van dichtbij de vlijmscherpe tanden van een krokodil te zien moet een adrenalinekick geven!

St Lucia krokodil

Krokodil in St. Lucia

8. Op safari in Zuid Afrika met je kind: het Krugerpark

Natuurlijk mag het Krugerpark niet ontbreken tijdens een rondreis Zuid Afrika met het gezin. Dit is namelijk het beroemdste wildpark van Zuid Afrika! Net als in Addo Elephant Park kun je hier de Big Five zien. In het Krugerpark zijn naast safari’s per jeep nog veel meer safarimogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandelsafari, een fietssafari of met een luchtballon boven het Krugerpark vliegen? Vanuit de lucht kun je allerlei wilde dieren in de bushbush of op de savanne spotten!

Giraffe in het Krugerpark

Giraffe in het Krugerpark

Rondreis Zuid Afrika met gezin: overnacht in familievriendelijke lodges!

Jouw rondreis door Zuid Afrika kun je helemaal laten afstemmen op jouw gezin. Zo zijn er in Zuid Afrika veel lodges die zeer kindvriendelijk zijn. Een Zuid Afrika specialist kent ‘Private Game Reserves’ waar je onvergetelijke safari’s die aangepast kunnen worden zodat ze ook geschikt zijn voor kinderen.

Familiereizen naar Zuid Afrika

Met je gezin kun je kiezen voor een individuele rondreis of een groepsreis naar Zuid Afrika. Verschillende reisbureaus gespecialiseerd in Zuid Afrika hebben speciale familiereizen voor jou en je gezin samengesteld. Je vindt ze hieronder!

1. Individuele familierondreis Zuid Afrika van Riksja Travel

2. Groepsrondreis met andere families van Djoser

3. Groepsrondreis met het hele gezin van Sawadee

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Zuid Afrika!