Umhlanga (Zuid Afrika): Stranden, bezienswaardigheden en Tips

Heb je ooit weleens gehoord van Umhlanga in Zuid Afrika? Mocht je deze plaats nog niet kennen, dit is één van de fijnste strandbestemmingen van Zuid Afrika! Als oudste badplaats van het land is Umhlanga de ideale plek om even aan het strand te relaxen tijdens een rondreis door Zuid Afrika. Wil je meer weten over Umhlanga? Lees dan gauw verder over de leukste badplaats van Zuid Afrika!

Umhlanga Rocks

Umhlanga Rocks, afgekort Umhlanga, ligt in de schaduw van de grote stad Durban. Waar er in Durban sprake is van veel drukte en af en toe onveiligheid door criminaliteit, zo gemoedelijk gaat het eraan toe in Umhlanga. Daardoor is Umhlanga het relaxte alternatief voor Durban! Umhlanga ligt ten noorden van Durban, pal aan het strand aan de Indische Oceaan.

Umhlanga Beach

Het strand van Umhlanga met de welbekende vuurtoren

In Zulutaal betekent Umhlanga ‘plaats van riet’. Dat komt doordat vroeger dit gebied werd gebruikt door boeren die er werkten op suikerrietplantages. Langzaam zagen steeds meer mensen de schoonheid van deze kuststreek in met haar mooie stranden. Er kwamen steeds meer vakantieparken en hotels bij waarna er een gezellig vakantiedorp stond. Vandaag de dag is Umhlanga één van de beste badplaatsen van Zuid Afrika met luxe hotels en vakantiewoningen waar ook veel rijkere Zuid Afrikanen zich hebben gevestigd.

Umhlanga Beach

In Umhlanga staat het strandleven centraal. Rol je handdoek uit of kies een ligbed uit op het strand van Umhlanga Beach en geniet van het heerlijke klimaat vol zonneschijn! Naast zonnen kun je ook lekker zwemmen en surfen vlak voor de kust van Umhlanga. Maar er leven toch haaien voor de zuidkust van Zuid Afrika? Dat klopt, het gebied voor de kust van Umhlanga behoort tot een Great White Shark gebied. Dat betekent dat er witte haaien leven. Om ervoor te zorgen dat jij veilig in zee kunt zwemmen zijn er maatregelen getroffen. Zo bevinden zich voor de kust haaiennetten. Dit zijn gigantische netten in zee die de witte haaien tegenhouden. Iedere dag worden deze netten gecontroleerd door de Natal Shark Board. Een leuke tip voor je vakantie in Umhlanga: je kunt met de boot van de Natal Shark Board mee om de netten te controleren en wie weet zie je wel een witte haai van dichtbij!

Strand Umhlanga Beach

De kustlijn van Umhlanga Beach

Wat is er te doen in Umhlanga in Zuid Afrika?

De grootste attractie van Umhlanga is natuurlijk de goudkleurige stranden. Maar er is meer! Zo kun naast het strand nog veel meer doen in Umhlanga. Ga bijvoorbeeld naar het Shopping Centre Gateway, één van de grootste winkelcentra van Zuid Afrika. Je kunt er eindeloos shoppen, lekker uit eten, maar er is ook een grote klimmuur en een surfsimulator waar je kunt leren surfen.

Een wandeling over de O’Connor promenade mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Umhlanga. Wandel over de boulevard met uitzicht op het strand en de oceaan. Onderweg kom je terrasjes tegen voor een rustmoment. Ook zie je de opvallende rood-witte vuurtoren en de iconische pier van Umhlanga.

Vuurtoren van Umhlanga

De vuurtoren van Umhlanga en een luxe hotel

In de maanden juni en juli kun je bij deze kustplaats veel walvissen en dolfijnen spotten. Dat komt door de migratie van sardientjes waar deze zeedieren op hun beurt op afkomen. Stap aan boord van een boot voor een tocht op open zee en wie weet spot jij walvissen, dolfijnen en witte haaien! Meer wildlife vind je in de omgeving bij het Umhlanga Lagoon Nature Reserve. Bij deze lagune kun je wandelroutes lopen en veel verschillende vogels spotten.

Rondreizen door Zuid Afrika inclusief Umhlanga

Op zoek naar een rondreis door Zuid Afrika inclusief een paar fijne stranddagen in Umhlanga? Wij hebben ze voor je gevonden! Onderstaande rondreizen hebben in het programma deze badplaats opgenomen.

Naast deze standaard rondreizen kun je ook een rondreis door Zuid Afrika op maat laten samenstellen door een Zuid Afrika specialist!