Memphis in Amerika | Bezienswaardigheden & Tips

Memphis in Amerika is geweldige stad voor iedere muziekliefhebber. Deze stad staat bekend als één van de beste muzieksteden van Amerika! Rock ’n Roll, Soul, Blues… allerlei genres komen voorbij in Memphis. Veel wereldberoemde artiesten weten Memphis goed te vinden, maar het is vooral de stad van de ‘King of Rock ’n Roll’ Elvis Presley. Ontdek alle muzikale invloeden van Memphis tijdens een rondreis door de Zuidelijke Staten van Amerika! Bekijk hieronder alle bezienswaardigheden van Memphis.

Memphis bezienswaardigheden

Graceland

Van alle bezienswaardigheden in Memphis is Graceland hét hoogtepunt! Mocht je het nog niet weten, dit is het landgoed waar Elvis Presley 20 jaar van zijn leven doorbracht. De villa ligt 15 kilometer ten zuiden van Memphis en is makkelijk bereikbaar met een shuttlebus vanaf Sun Studio (zie hieronder). Je zult zeker niet de enige toerist zijn met een bezoek aan Graceland, want het oude woonhuis van Elvis is uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord voor muziekliefhebbers en zijn grootste fans.

Als je Graceland wilt bezoeken zijn er verschillende rondleidingen mogelijk. Je ziet dan onder andere zijn wagenpark, privévliegtuig, zijn gouden platen in huis, de kleding, de jungle-kamer en het zwembad. Vaak is ook wandeling door de tuin bij de Meditation waar de King of Rock ’n Roll en zijn familie begraven zijn inclusief.

Graceland

De ingang van Graceland in Memphis

Sun Studio

Dit is één van de bekendste muziekstudio’s ter wereld. Elvis Presley heeft hier maar liefst 23 liedjes opgenomen. In eerste instantie werden hier alleen Blues-platen opgenomen, maar later ook andere genres. Uiteindelijk hebben onder andere BB King, U2, Johnny Cash en de Rolling Stones hier nummer ingezongen. De studio is best klein, maar groots in de muziekgeschiedenis. Tijdens een rondleiding van 45 minuten krijg je unieke verhalen te horen!

Sun Studio Memphis

De Sun Studio in Memphis

Beale Street

In Memphis hoor je vooral veel blues. Er is geen beter plek in Memphis voor het luisteren naar livemuziek als Beale Street. Dit is dé uitgansstraat van Memphis en e plek waar nieuw muzikaal talent opstaat. Zowel op staat als in de kroegen en clubs. De schreeuwerige reclameborden met neonlichten proberen je naar binnen te lokken. Bezoek in de avond verschillende kroegen waaronder zeker de B.B. King’s Blues Club. Geniet met een drankje in je hand van alle livemuziek!

Beale Street Memphis

Beale Street in Memphis

STAX Museum

Naast de Sun Studio is ook STAX een bekende muziekstudio. Hier werden vooral soul-nummers opgenomen. Tegenwoordig is het een museum waar je meer te weten komt over soul-artiesten zoals Aretha Franklin en Tina Turner.  

Stax museum Memphis

STAX museum in Memphis

Peabody Hotel

Je gelooft haast je ogen niet als je dit tafereel ziet! In het Peabody Hotel in hartje Memphis is ‘The March of the Ducks’. Hierbij lopen 5 eenden over een rode loper door de hotellobby naar een fontein. Dit gaat gepaard met muziek waardoor het als het ware een optocht is. Het is een beetje toeristisch, maar tegelijk ook heel bijzonder en schattig om te zien. In dit klassieke hotel uit 1925 is ‘The March of the Ducks’ iedere dag om 11.00 en 17.00 uur.

Peabody Hotel

Het Peabody Hotel in Memphis

National Civil Rights Museum

Veel draait in Memphis om Elvis Presley, maar ook Martin Luther King speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Memphis. Martin Luther King zette zich lang in als mensenrechtenactivist voor de rechten van Afro-Amerikanen tot hij op 4 april 1968 werd doodgeschoten bij het Lorraine Hotel in Memphis. Nu is dit hotel een museum over mensenrechten. Je kunt er een interessant bezoek brengen aan tentoonstellingen over het slavernijverleden van de zuidelijke staten en over Martin Luther King.

Tips voor Memphis

Natuurlijk zijn er naast bovengenoemde bezienswaardigheden nog veel meer tips voor Memphis te bedenken. Als echte muziekliefhebber mag een trip naar Tupelo niet ontbreken. Hier is Elvis geboren en zijn geboortehuis is nu een museum over de wereldartiest. Vanuit Memphis is het 1 uur en 45 minuten rijden naar Tupelo. In Memphis zelf is het een goede tip om de Memphis Zoo te bezoeken. Dit is één van de populairste dierentuinen van Amerika!

Waar ligt Memphis in Amerika?

Memphis ligt in de staat Tennessee, in het zuidoosten van Amerika. De stad is gelegen aan de lange rivier Mississippi. Je vindt Memphis ten zuidwesten van Nashville en ten noorden van New Orleans.

Rondreis Amerika inclusief Memphis

Wil je Memphis met al haar bezienswaardigheden in het echt zien? Dat kan met een rondreis in Oost Amerika of een rondreis door de Zuidelijke Staten van Amerika. Hieronder vind je enkele rondreizen waarbij Memphis in het programma zit.

Veel Amerika specialisten kunnen een rondreis ook helemaal op maat samenstellen. Hiervoor je voor advies, tips en maatwerk terecht bij reisbureaus gespecialiseerd in Amerika. Op deze website vind je uitsluitend reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR en SGR waardoor je jouw rondreis inclusief Memphis met een gerust gevoel kunt boeken.