Key West (Amerika, Florida) | Bezienswaardigheden & Tips

Key West in Amerika is een must-see bestemming tijdens een rondreis in Florida. Op dit Amerikaanse eiland komt alles samen: een tropische setting met parelwitte stranden en een diepblauwe zee, een eeuwenlange geschiedenis, een gezellig nachtleven en een unieke cultuur. Je vindt Key West ten zuiden van Florida en ten noorden van Cuba in de Caribbean. Door de ligging zo dicht bij Cuba merk je een fijne Cubaanse sfeer op het eiland. Je bereikt Key West met de auto vanaf het vasteland van Florida via de Overseas Highway. Aan het einde van deze 205 kilometerslange snelweg, via bruggen en andere eilanden van de Florida Keys, ligt Key West. Dit is het meest zuidelijke punt van Amerika. Bekijk de mooiste stranden, beste tips en bezienswaardigheden op Key West hieronder!

Key West bezienswaardigheden

Ernest Hemingway House Museum

Op Key West vind je veel houten huizen met grote veranda’s in Victoriaanse stijl. In één van die Victoriaanse huizen woonde een van ’s werelds bekendste schrijvers, namelijk Ernest Hemingway. Zijn oude woonhuis is nu een museum en je kunt er een kijkje nemen hoe hij er van 1931 tot 1940 woonde. Ook krijg je er meer achtergrondinformatie. Zo kom je er te weten dat hij Key West in veel van zijn wereldberoemde verhalen betrok. Je kunt een rondleiding bij het Ernest Hemingway House Museum combineren met de naastgelegen vuurtoren uit 1825. Beklim de vuurtoren en geniet van het uitzicht op de Caribische Zee!

Key West

Ernest Hemingway House Museum

Southernmost Point

Key West is het meest zuidelijke punt van Amerika. De exacte plek dat het meest zuidelijkste punt van de Verenigde Staten vormt is gemarkeerd met een grote, betonnen boei die je kunt herkennen aan de zwart, rode en gele kleuren. Dit is Southernmost Point die hier in 1983 is neergezet. Tegenwoordig is het één van de bekendste bezienswaardigheden van Key West en een fotomoment zeker waard!

Key West Southernmost Point

Het meest zuidelijke punt van Amerika

Mallory Square

Key West is het eiland van de magische zonsondergang. Op weinig andere plekken in de wereld is dit zo mooi! Om dit te vieren is er iedere avond op Mallory Square, een groot plein, een festival: de Sunset Celebration. Rondom de zonsondergang op Key West verandert dit plein in een gezellige locatie met een fijne sfeer en veel eettentjes. Terwijl de lucht oranje kleurt komen kunstenaars, straatartiesten en livemuzikanten samen om jou te entertainen. Geniet van de zonsondergang op Mallory Square!  

zonsondergang Mallory Square

De zonsondergang vanaf Mallory Square

Shipwreck Museum

Door de eeuwen heen zijn veel schepen gezonken in de buurt van Key West en de andere Florida Keys. Bij het Shipwreck Museum op Mallory Square kom je meer te weten over de gezonken schepen, het piratenverleden en zie je er tentoonstellingen met voorwerpen die uit schepen op de zeebodem boven water zijn gehaald. Het Shipwreck Museum is erg leuk om met kinderen te bezoeken. Verklede acteurs nemen je op leuke wijze mee door het museum. Aan het einde van de rondleiding kun je de uitkijktoren beklimmen waarna je kunt uitkijken over het historische gedeelte van Key West én de oceaan.

Fort Zachary Taylor

Doordat Key West voor de zuidkust van Amerika ligt, was het eiland vroeger een strategische plek voor een fort. Het Fort Zachary Taylor is een oud fort dat Amerika vanuit het zuidoosten beschermde in een oorlogen met Spanje en de Burgeroorlog. Het fort is zeer herkenbaar doordat het grotendeels gebouwd is met rode bakstenen. Je kunt een bezoek aan Fort Zachary Taylor perfect combineren met een stranddag. Het fort ligt namelijk ingesloten tussen de mooiste stranden van Key West. De stranden zijn er hagelwit van kleur en de zee enorm blauw!

Duval Street

Midden in het historische centrum van Key West ligt één van de bekendste straten van het eiland: Duval Street. Deze straat is een aaneenschakeling van boetiekwinkels, restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Voor een gezellige avond zit je hier goed! Proost op je vakantie in Amerika bij de Sloppy Joe’s Bar. Ooit gebouwd als executieplek en merkwaardig genoeg nu één van de leukste bars van Key West, Ook aan Duval Street ligt een vlindertuin, namelijk het Key West Butterfly and Nature Conservatory. Bekijk er vele soorten vlinders, maar ook unieke vogelsoorten.  

Duval Street

Duval Street wanneer het nog rustig is

Meer bezienswaardigheden op Key West

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden op Key West. Meer tips voor Key West zijn:

  • Robert the Doll Museum. Dit is een Victoriaanse villa dat door de beruchte verhalen is omgedoopt tot een spookhuis. Durf jij het aan om hier naar binnen te gaan?
  • Sunset Pier. Dit is één van de meest iconische plekken op Key West, vooral bij zonsondergang!
  • Dry Tortugas National Park. Dit natuurpark is een kleine eilandengroep van 7 eilanden waar snorkelen en duiken een verademing is. Dit komt door de prachtige koraalriffen en de vele scheepswrakken voor de kust. Bovendien is Dry Tortugas National Park een tip voor iedere natuurliefhebber, want dit is een broedgebied voor veel vogels en de zeeschildpadden nestelen zich maar al te graag op de stranden. Daarnaast is er het Fort Jefferson waar je een kijkje kunt nemen. Met een bootexcursie of een watervliegtuig kun je Dry Tortugas National Park bereiken dat geschikt is voor een dagtrip als je langer op Key West verblijft.
Fort Jefferson op Dry Tortugas

Fort Jefferson bij Dry Tortugas National Park

Key West bezoeken tijdens een rondreis

Key West is een unieke plek in Amerika. Je kunt het eiland met eigen ogen bekijken met een rondreis in Florida. Bekijk de mooiste rondreizen door Florida inclusief Key West:

Liever een rondreis op maat of een groepsreis door Florida? Laat je adviseren en verder informeren over alle mogelijkheden door een Amerika specialist!