Vakantie of rondreis Florida met gezin | 10x Tips

Een vakantie of rondreis door Florida met het hele gezin is een belevenis om nooit te vergeten! Als er één verre bestemming in de wereld is die leuk is voor zowel kinderen als volwassenen dan is dat zeker Florida. Dit is de meest zuidelijke staat van Amerika waar het ook nog eens bijna altijd heerlijk weer is met veel zonneschijn. Het wordt niet voor niets ‘The Sunshine State’ genoemd! Maar waarom met het hele gezin juist naar Florida?

Waarom naar Florida met kinderen?

Je combineert er relaxen aan het strand met toffe én kindvriendelijke uitstapjes zoals naar tropische eilanden, spannende moerasgebied en ‘last but not least’ de beste pretparken ter wereld. Hieronder vind je de leukste bezienswaardigheden met kinderen in Florida én enkele kindvriendelijke rondreizen in Florida die je kunt boeken. Een rondreis door Florida is een waar feest voor de hele familie!

1. SeaWorld

Voor het geval dat je het nog niet wist, Orlando is dé stad met de meeste attractieparken ter wereld. Een goede bestemming dus tijdens je rondreis Florida met kinderen om te bezoeken! Eén van de vele pretparken is SeaWorld. In dit pretpark met de focus op de onderwaterwereld kun je onder andere manta’s, schildpadden, haaien en vissen in allerlei kleuren zien in de aquariums. Spectaculaire achtbanen zoals de ‘Manta’ maken je bezoek aan SeaWorld compleet!

Seaworld Orlando

Kinderen kunnen de dolfijnen bijna aanraken in Seaworld Orlando! 

2. Everglades National Park

In het zuiden van Florida ligt een gigantisch moerasgebied dat bekend staat als de Everglades. Dit uitgestrekte natuurpark is het thuis van allerlei wilde dieren, van alligators en pelikanen tot slangen en visarenden. De allerleukste manier over de Everglades met de familie te ontdekken is met een zogeheten ‘airboat’. Dit is een ecovriendelijke moerasboot die door lucht wordt aangedreven. Samen met een gids vaar je door de moerassen op zoek naar ‘wildlife’. Gegarandeerd dat je een alligator tegenkomt, want die zijn er hier heel veel. Oog in oog staan met een alligator op korte afstand is een spannend moment, voor kinderen én volwassenen!

Everglades alligator

Spannend zo’n alligator dicht bij de boot in de Everglades

3. Disney’s Magic Kingdom

Veel vakantiegangers komen speciaal voor Disneyland naar Florida. In Orlando vind je verschillende Disney-parken die ieder een eigen thema hebben. Het ‘hoofdpark’ is Disney’s Magic Kingdom met het bekende roze kasteel en rondlopende Disney-figuren. Zeker met jonge kinderen mag je dit themapark niet overslaand tijdens je vakantie in Florida! Vraag een Amerika specialist naar de speciale passen waarmee je meerdere dagen naar verschillende Disney-parken kunt.

Disney Magic Kingdom

Hier wil je met kinderen toch zijn? In Disney’s Magic Kingdom!

4. Kennedy Space Center

Wil je jouw kind(eren) meer te weten laten komen over de ruimtevaart? Op reis in Florida heb je daar de uitgelezen mogelijkheid voor! Bij Cape Canaveral ligt het hoofdkwartier van de NASA: het Kennedy Space Center. Een educatief uitje waarbij je meer leert over de pakken van astronauten, het leven van een astronaut in de ruimte, de raketten en de planeten. Met een rondleiding achter de schermen kun je raketten en de lanceerplatformen van dichtbij zien. Bovendien is het IMAX-theater in het Kennedy Space Center een te gekke belevenis waarbij je even het gevoel hebt alsof je zelf in de ruimte bent!

Kennedy Space Center

De lanceerplatformen op Cape Canaveral bij het Kennedy Space Center

5. Disney’s Typhoon Lagoon

Een dagje even helemaal nergens aan denken behalve waterpret? Disneyland heeft naast pretparken ook waterparken in Florida. Bij Disney’s Typhoon Lagoon kun je glijden van de meest coole glijbanen, chillen bij de lazy river en over de golven springen bij het golfslagbad.

6. Legoland

Het houdt maar niet op met attractieparken in Florida, want ook Lego heeft een themapark in Orlando. In het park draait alles om attracties met deze kleine blokjes. Daarnaast kun je er fantastisch bouwwerken zien gemaakt van Lego. Superleuk om met de allerkleinsten naartoe te gaan!

Legoland Florida

Eén van de vele Lego-bouwwerken in Legoland Florida

7. Captiva & Sanibel Island

Je zou haast vergeten dat Florida ook geweldige stranden kent. Van alle stranden in Florida zijn de stranden van Captiva Island en Sanibel Island erg leuk met kinderen. Deze eilanden liggen voor de kust van de badplaats Fort Myers en zijn gewoon met je huurauto of camper te bereiken. Waarom dan juist naar deze stranden? Dat komt omdat op de stranden van deze eilanden enorm veel unieke schelpen aanspoelen. Hele stranden liggen er vol mee, dus ga als familie gezellig samen strandjutten. Bovendien kun je er vlak voor de kust dolfijnen spotten. Misschien zie je de wilde dolfijnen al vanaf het strand en anders kun je met een bootexcursie mee de zee op.

Sanibel Island

Zwemmen in de zee bij Sanibel Island

8. Crystal River

Een vrij onbekende plek in Florida, maar enorm verrassend is Crystal River. Dit kleine plaatsje heeft kraakheldere warmwaterbronnen. De temperatuur in de bronnen vinden ‘manatees’, beter bekend als zeekoeien, erg fijn vandaar dat ze hier massaal op afkomen. Deze grote, logge zeedieren zijn enorm tam en zwemmen hier op hun gemak rond. Tijdens jouw bezoek aan Crystal River kun je zelf ook de warmwaterbronnen in springen met een snorkelset. Bekijk via je duikbril de zeekoeien en zwem een stuk met zee mee! Je kunt de warmwaterbronnen en haar zeekoeien ook ontdekken met een ontspannen kajaktocht.

Snorkelen met zeekoeien in Crystal River

Snorkelen met zeekoeien in Crystal River

9. Universal

Waar de meeste ogen gericht zijn op de Disney-parken vind je in Florida ook Universal Studios. Universal heeft in Orlando ook meerdere pretparken waar iedereen zich weer even kind voelt. Zo heb je er Universal Studios waar films helemaal centraal staan. Zo zie je er bijvoorbeeld filmsets uit de films van Harry Potter. Een ander pretpark van Universal is Universal’s Islands of Adventure waar je achtbanen aantreft waar je stalen zenuwen voor nodig hebt. Last but not least heeft Universal nog een waterpretpark: Volcano Bay. Dit waterpark is gebouwd om een vulkaan ‘de Krakatau’ die eens in de tijd met water uitbarst. Vanaf de vulkaan glij je van de meest indrukwekkende glijbanen!

Universal Studios

Alsof je door een echte film loopt bij Universal Studios!

10. Disney’s Animal Kingdom

Disney heeft nóg een park in Florida, namelijk Disney’s Animal Kingdom. Dit themapark staat helemaal in het teken van safari. Alle attracties en de jungle-achtige omgeving zijn de Afrikaanse en Aziatische stijl. Je kunt er zelf op safari met een jeep en allerlei dieren bekijken zoals olifanten en giraffen. Je bent in gedachten net op de savanne zoals in Afrika!  

Disney Animal Kingdom

Op safari in Disney’s Animal Kingdom

Op vakantie of rondreis Florida met het hele gezin?

Kun je nu niet meer wachten om naar Florida te gaan met de hele familie? Weet dan dat sommige reisbureaus gespecialiseerd in Amerika speciale kindvriendelijke rondreizen in Florida hebben samengesteld. Kijk eens op onderstaande familiereizen in Florida voor meer inspiratie óf laat je rondreis op maat samenstellen!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Florida!

TUI