Wat kost een rondreis West Amerika? Dit zijn de kosten!

Vraag jij je af: wat kost een rondreis West Amerika eigenlijk? Waarschijnlijk ben je dan geïnspireerd geraakt door deze fantastische bestemming en ben je je aan het oriënteren op je rondreisplannen. Om antwoord te geven op de vraag wat een rondreis naar West Amerika kost is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat dit van verschillende factoren afhankelijk is, zoals: de reisduur, of je kiest voor een groepsreis of individuele reis, of je voor een camper of huurauto kiest, met hoeveel personen je reist en op welk moment in het jaar. Toch proberen wij je een duidelijk beeld te geven van de kosten voor een rondreis naar West Amerika.

First things first: zo moet je een rondreis West Amerika boeken

Maar eerst is het goed om te benadrukken hoe je het beste jouw rondreis naar West Amerika kunt boeken. Door je gehele rondreis te laten verzorgen door een reisbureau gespecialiseerd in Amerika profiteer je van veel voordelen zoals financiële zekerheid, uitgebreid advies, goede tips, hulp bij onverwachte problemen en vervoersmiddelen en overnachtingsplekken van hoge kwaliteit. Als je een rondreis zelf uitstippelt met losse vliegtickets, via een andere organisatie een huurauto of een camper en via boekingssites aparte hotels dan loop je veel financiële risico’s mocht je reis onverhoopt niet kunnen doorgaan. Daarom vind je op deze pagina een aantal voorbeeldreizen van reisbureaus gespecialiseerd in Amerika die een goede indruk geven van wat een rondreis door West Amerika kost.

Kosten rondreis West Amerika voor 2 weken

Voor de kosten voor een individuele rondreis door West Amerika van 2 weken moet je rekening houden met ongeveer € 2.500,- tot € 3.100,- per persoon. Voor deze prijs heb je een huurauto (all-risk verzekerd), standaard hotels op basis van logies en een retourvlucht. De actuele prijzen zijn helemaal afhankelijk of je in het hoogseizoen of laagseizoen naar Amerika wilt.

Deze rondreis West Amerika van 14 dagen start in San Francisco en eindigt in Los Angeles. Op de route beleef je de belangrijkste hoogtepunten van West Amerika zoals Death Valley, Bryce Canyon en Las Vegas.

Reisorganisatie: TUI
Reisduur: 14 dagen
Inclusief: retourvlucht + autohuur + hotels van middenklasse kwaliteit o.b.v. logies
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode tussen € 2.500,- en € 3.100,- per persoon

wat kost een individuele rondreis west amerika

Met de auto door de steile en kronkelige bochten van Lombard Street in San Francisco

Kosten rondreis West Amerika voor 3 weken

Heb je 3 weken de tijd? Voor de kosten voor een individuele rondreis door West Amerika van 3 weken moet je rekening houden met ongeveer € 2.900,- tot € 3.800,- per persoon. Voor deze prijs heb je een huurauto (all-risk verzekerd), standaard hotels op basis van logies en een retourvlucht.

Deze rondreis West Amerika van 21 dagen start in Los Angeles en eindigt in San Francisco. Op de route beleef je de belangrijkste hoogtepunten van West Amerika zoals Yosemite National Park, de Grand Canyon en Las Vegas.

Reisorganisatie: 333Travel
Reisduur: 21 dagen
Inclusief: retourvlucht + autohuur + hotels van standaard kwaliteit o.b.v. logies
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode tussen € 2.900,- en € 3.800,- per persoon

Kosten rondreis West Amerika camper

Tot nu toe heb je allemaal voorbeelden gezien van rondreizen door West Amerika met een huurauto, maar een camperrondreis behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

Voor de kosten voor een individuele camperrondreis door West Amerika van 3 weken moet je rekening houden met ongeveer € 1.700,- tot € 3.000,- per persoon. Voor deze prijs heb je een camper (all-risk verzekerd) en één overnachting in een hotel op basis van logies (omdat dit verplicht is in Amerika). Deze indicatie is compleet afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap. 

Met een camper bespaar je hotelovernachtingen en heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Deze rondreis West Amerika van 3 weken met een camper geeft je een goede indruk.

wat kost een camperreis west amerika

Een tussenstop met de camper voor een geweldig uitzicht!

Wat kost een groepsreis West Amerika?

Naast een individuele rondreis kun je ook voor een groepsreis kiezen. Voor de kosten voor een groepsreis door West Amerika van 3 weken moet je rekening houden met ongeveer € 3.200,- tot € 3.500,- per persoon. Voor deze prijs heb je een vervoer ter plaatse met chauffeur, standaard hotels op basis van logies, een retourvlucht, deskundige reisbegeleiding en enkele excursies. De prijs voor een groepsreis ligt wat hoger omdat in verhouding met een individuele rondreis veel zaken inclusief zijn.

Het voordeel van een groepsreis is dat een chauffeur je overal naartoe brengt en een gids je interessante info meegeeft over de omgeving. Bovendien ontmoet je nieuwe mensen waar je dit mee kunt delen! Hieronder vind je een groepsrondreis door West Amerika van 3 weken.  

Reisorganisatie: Djoser
Reisduur: 21 dagen
Inclusief: retourvlucht + vervoer per minivan + hotels van standaard kwaliteit o.b.v. logies + reisbegeleiding + enkele excursies
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode € 4.495,- per persoon

wat kost een groepsreis west amerika

Met de groep een ’trail’ door de natuur wandelen.

Extra kosten voor een rondreis West Amerika

Zijn dit alle kosten die je uitgeeft aan een rondreis West Amerika? Nee, er zijn meer bijkomende kosten en om je hier een compleet beeld van te geven moet je denken aan de volgende zaken die extra kosten met zich meebrengen:

  • Reistoestemming voor Amerika ESTA aanvragen = € 49,95 per persoon
  • Parkeerkosten: in grote steden ongeveer zo’n 30 dollar per dag = ongeveer € 27,-.
  • Reis- en annuleringsverzekering: afhankelijk welke verzekeringen je kiest.
  • Excursies: vraag een Amerika specialist naar de mogelijkheden.
  • Eten en drinken: de porties zijn best groot in Amerika en voor 15 dollar per persoon (ongeveer € 13,50) geniet je van een goed diner.
  • Reserveringskosten reisorganisatie (meestal niet meer dan € 25,-)
  • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking mocht je op reis onverwacht een calamiteit uitbreken.
  • SGR bijdrage: € 5,- per persoon mocht een reisorganisatie failliet gaan dan heb je in situaties recht op geld terug van dit garantiefonds.
  • Nationale parken pas: 80 dollar = ongeveer € 71,- en ideaal als je veel nationale parken wilt bezoeken tijdens je rondreis West Amerika!
  • En bij een camperrondreis mogelijk nog kosten voor kampeerplaatsen.

Wat kost een rondreis West Amerika met het gezin?

Daar weet de reisorganisatie Riksja Family je perfect antwoord op te geven! Bij dit reisbureau gespecialiseerd in Amerika werken reisadviseurs die tevens ouder zijn. Als geen ander kunnen zij jou adviseren over een kindvriendelijke rondreis door West Amerika met het hele gezin. Een Family Expert geeft je uitgebreid advies, zo ook over de kosten waar je rekening mee kunt houden.

Goedkope rondreis West Amerika

Wil je graag een fantastische rondreis door West Amerika maken en vind je het niet erg om in basic hotels te verblijven gedurende je reis? Dan kan de prijs van een reis naar Amerika een aanzienlijk stuk lager uitvallen. Een goedkope rondreis naar West Amerika vind je onder andere hier: 

Nu heb je een beetje een idee wat voor bedrag je kwijt bent aan een rondreis door West Amerika. Voor deze reissom krijg je een onvergetelijke ervaring terug die je de rest van je leven met je meedraagt en waar je nog vaak aan zult terugdenken. Vind een Amerika specialist en beleef een droomreis!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar West-Amerika!

TUI