Page: Amerika op haar mooist! | 4x bezienswaardigheden

Page in Amerika zegt je misschien niet 1, 2, 3 zo snel iets. Echter heeft dit kleine plaatsje in West Amerika een schat aan natuurwonderen! Page staat zelfs symbool voor de ruige natuur van het westen. Daardoor is Page een onmisbare stop tijdens jouw rondreis door West Amerika! Benieuwd waarom je Page zeker moet bezoeken tijdens jouw roadtrip? Ontdek hieronder de 4 mooiste bezienswaardigheden van Page!

Page Amerika bezienswaardigheden

1. Antelope Canyon

Voor velen is de Antelope Canyon dé reden om naar Page te reizen. Dit is net als de Grand Canyon en Bryce Canyon een kloof in West Amerika maar dan totáál anders! De Antelope Canyon is namelijk een ondergrondse, smalle kloof met zeer steile rotswanden, ooit ontstaan door water- en winderosie. Als je over de bodem van de kloof loopt en omhoog kijkt zie je door nauwe spleten de lucht. Via deze spleten schijnt de zon de Antelope Canyon binnen waardoor je getuige kunt zijn van een magische lichtinval. Voor veel fotografen is dit een fenomeen dat vastgelegd moet worden op camera! Door de zonnestralen veranderen de rotswanden in allerlei kleuren, van oranje en bruin naar rood en soms zelfs paars!

Antelope Canyon

Kleurenspektakel in de Antelope Canyon

De Antelope Canyon ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van Page. De kloof is gelegen in een Navajo-indianengebied. Dat betekent dat je de canyon alleen mag betreden onder begeleiding van een gids. Wil je de Antelope Canyon met haar lichtinval met eigen ogen zien? Dat is mogelijk met een Antelope Canyon Tour (wel op tijd reserveren via een Amerika specialist)! De kloof is opgedeeld in twee delen: de Upper Canyon en de Lower Canyon. Dit zijn twee verschillende tours, daarover lees je hieronder meer.  

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon is het hoger gelegen gedeelte van deze ondergrondse kloof. Over het algemeen in dit deel makkelijker bereikbaar doordat de bodem vlak is. Doordat de Upper Canyon voor iedereen geschikt is, ook met kleine kinderen, kan het hier wel iets drukker zijn. Met een tour loodst een gids je door de kloof. Plan deze tour bij voorkeur in de namiddag, want dan is er het meeste lichtinval voor mooie foto’s!

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon is, zoals de Engelse benaming al aangeeft, het lager gelegen deel van de Antelope Canyon. Dit gedeelte is een stuk moeilijker begaanbaar doordat het smaller en minder vlak is. Op sommige plekken in de kloof is het zelfs zo smal dat je er net doorheen past. Ook is het meer klimmen, maar daar helpen ladders bij waardoor je lager de canyon in kunt. Je leest het al, de Lower Antelope Canyon is dus echt meer voor avonturiers. Door lagere ligging heb je een stuk minder lichtinval, maar de structuur van de rotswanden in combinatie met de avontuurlijke beleving maken dit deel erg bijzonder. Plan je tour met gids bij voorkeur zo vroeg mogelijk in de ochtend om de grootste drukte voor te zijn.

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon

2. Horseshoe Bend

Hiervoor ga je naar de Glen Canyon National Recreation Area. In de buurt van Page stroomt de Colorado River. Op een bepaald punt maak de Colorado River een keerpunt in de vorm van een hoefijzer, vandaar de naar Horseshoe Bend. De mooiste locatie om dit natuurwonder te bekijken is bij de Horseshoe Bend Overlook. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer één kilometer lopen naar dit indrukwekkende uitzichtpunt. Geniet van dit wereldse uitzicht!

Page Horseshoe Bend

Uitzicht vanaf de Horseshoe Bend Overlook

3. Lake Powell

Lange tijd lag er in de buurt van Page nog een prachtige kloof, namelijk de Glen Canyon. Door de bouw van de Glen Canyon Dam is deze kloof volgelopen met water waardoor het tegenwoordig het tweede grootste stuwmeer van Amerika is. Het stuwmeer werd Lake Powell genoemd en ligt er prachtig bij tussen de grote bruine rotsformaties. Een leuke manier om het grote stuwmeer te verkennen is met een relaxte rondvaart. Je kunt er ook tal van watersporten beleven, zoals waterskiën, kajakken, suppen en flyboarden. Een heerlijke ontspanningsplek tijdens een drukke rondreis door West Amerika!

Lake Powell

Rondvaart over Lake Powell tussen de gigantische rotsen

4. Rainbow Bridge National Monument

Het Rainbow Bridge National Monument ligt ook nabij Page. Dit is één van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld met een lengte van maar liefst 71 meter. Als je onder deze natuurlijke brug staat en omhoog kijkt merk je pas echt hoe groot deze is! Het bereiken van dit natuurwonder kan met een boottocht van 2 uur over Lake Powell met daarna een korte wandeling naar het monument. Het Rainbow Bridge National Monument ligt in een indianengebied en wordt gezien als een religieuze locatie.

Rainbow Bridge National Monument

Het uitzicht op het Rainbow Bridge National Monument van onderaf 

Page in West Amerika zelf bezoeken?

Wil je na het lezen van deze pagina niets liever dan zelf Page en haar bijzondere omgeving bewonderen? Laat dan een rondreis naar West Amerika samenstellen door een reisbureau gespecialiseerd in Amerika! Op deze website vind je uitsluitend erkende reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR en SGR waardoor je zonder zorgen je rondreis kunt boeken. Vraag een gratis offerte aan, laat je adviseren en wellicht loop jij dan binnenkort wel door de Antelope Canyon!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar West-Amerika!

TUI