Camperreis West Amerika | 7x Tips voor Camperreizen

Zit je met de gedachten om een camperreis naar West Amerika te maken? Wat een fantastisch plan! Met een camper heb je alle vrijheid van de wereld. Met jouw ‘huisje op wielen’ ga je één voor één de mooiste bezienswaardigheden van West Amerika af (en dat zijn er een hoop)! Het is een ervaring voor het leven wanneer je uitkijkt over Monument Valley, rondloopt in Las Vegas en met je camper in de ruige natuur van Yosemite National Park kampeert. Een camperrondreis door West Amerika vergt wel wat voorbereidingen. Daarom vind je hieronder 7 goede tips voor camperreizen naar West Amerika! 

Meteen een paar goede voorbeelden van camperreizen in West Amerika zien?

7 Tips voor camperreizen in West Amerika

1. Op tijd je camper vastleggen

Begin op tijd met het boeken van je camper. Het jaar voorafgaand aan je rondreis naar West Amerika kun je het beste je camper vastleggen. Je profiteert dan namelijk van vroegboekkorting. Stel, je wilt in de zomer een camperreis maken dan kun je het beste het jaar ervoor, in het najaar, een camper reserveren.

Camper in West Amerika

Uitzicht vanaf een camper op het landschap van Amerika

2. Eerst overnachten in een hotel in West Amerika

Weet dat het in Amerika (en ook Canada) verplicht is om de eerste nacht, na aankomst op de luchthaven, te overnachten in een hotel. Deze regel is speciaal in Noord-Amerika ingevoerd omdat veel reizigers na een lange vlucht met een jetleg achter het stuur van een camper kropen en er veel ongelukken gebeurde. Tegenwoordig overnacht je dus eerst in een hotel zodat je de volgende dag na een goede nacht slapen in alle rust je camper kunt ophalen en veilig de Amerikaanse wegen op kunt.

3. One-Way kosten

Het bepalen van een route kan best lastig zijn. Daarbij kan een ervaren Amerika specialist je van advies voorzien. Bij een camperreis is het belangrijk dat je, om extra geld te besparen, kiest voor een route in de vorm van een rondje. Haal bijvoorbeeld je camper op in Los Angeles en breng hem daar aan het einde van je camperreis ook terug. Als je bijvoorbeeld je camper ophaalt in San Francisco en hem terug inlevert in Los Angeles heb je te maken met one-way kosten omdat de camperverhuurder de camper dan weer moet zorgen dat het vervoersmiddel terug naar de ophaallocatie moet. Heb je het ervoor over om tegen extra kosten een ander eindpunt te kiezen? Dan is dat geen enkel probleem, maar weet dat je hier wel veel op kunt besparen door als eindpunt de ophaallocatie te kiezen.

Los Angeles Hollywood

Los Angeles is vaak het startpunt van een camperrondreis door West Amerika

4. Camperplaatsen reserveren in Amerika

Vooral als je in het hoogseizoen gaat is het reserveren van camperplaatsen noodzakelijk. Op populaire bestemmingen zoals bij Yosemite National Park is het dan echt zoeken naar een geschikte camperplaats. En je wilt op plaats van bestemming toch liever genieten van de omgeving in plaats van gedoe met het vinden van een camperplaats? Een reisbureau gespecialiseerd in Amerika weet je precies te vertellen op welke plekken en in welke seizoenen je beter jouw camperplaatsen kunt reserveren.

Camperplaats in West Amerika

Een camperplaats in West Amerika

5. Een route bepalen voor je camperreis West Amerika

Eerder gaven wij je al als tip mee om hetzelfde start- en eindpunt te kiezen om voordeliger uit te komen. Maar hoe ziet de rest van de route eruit? Er zijn zó veel bezienswaardigheden in West Amerika die allemaal wilt zien. Maar is alles wat je in gedachten hebt wel haalbaar? Vergis je niet in de reisafstanden tussen steden en natuurparken! Bovendien ga je met een camper een stuk minder snel als met een huurauto. Of je nu zoveel mogelijk in korte tijd wilt zien of liever in een rustiger tempo de mooiste bezienswaardigheden afvinkt… je komt voor de keuze te staan of je jouw route zelf uitstippelt of dit laat doen door een reisbureau voor Amerika. Je wilt natuurlijk genoeg tijd op de leukste en mooiste plekken daarom is het advies om voor de laatste optie te kiezen. Een ervaren reisadviseur die alles weet van Amerika luistert goed naar jouw wensen speelt hierop in met een op maat gemaakte route met niet al te grote reisafstanden.

Bekijk hier mooie roadtrip routes voor 3 weken en 4 weken naar West Amerika.

Route West Amerika camperreis

Een prachtige route met de camper is de Highway One langs de westkust!

6. Parkenpas voor Amerika

Wil je tijdens je rondreis naar West Amerika veel natuurparken bezoeken? Dan is het aan te raden om een parkenpas te kopen. Dit is een jaarpas en bij bezoeken aan veel natuurparken stukken voordeliger dan los entree betalen voor alle natuurparken die je op je route tegenkomt. Zo’n jaarpas kun je verkrijgen bij het eerste natuurpark dat je bezoekt en is geldig voor enorm veel parken!

Yosemite uitzicht

Yosemite National Park, één van de mooiste parken die je met zo’n parkenpas kunt bezoeken!

7. Huur je camper voor Amerika via een Nederlandse reisorganisatie

Wanneer je jouw camper in West Amerika boekt via een Nederlandse reisorganisatie heeft dit veel voordelen. Je krijgt advies over het juiste campertype voor jouw reisgezelschap en meer informatie over verzekeringen. Camperverzekeringen is een saai onderwerp, maar wel enorm belangrijk. Nederlandse reisorganisaties reserveren dag in, dag uit campers naar Amerika en kunnen je precies vertellen welke verzekeringen onmisbaar zijn en welke verzekeringen niet perse hoeven. Extra tip: laat je bij het ophalen van je camper in Amerika bij het verhuurstation niet gek maken met extra verzekeringen. Lokale verhuurders in Amerika proberen je voor alles te laten bijbetalen. Wanneer je via Nederlandse reisorganisatie je camper boekt met alle aanbevolen verzekeringen hoef je je ter plaatse daar niet druk over te maken en kun je met een gerust gevoel achter het stuur plaatsnemen. Hieronder vind je Nederlandse camperspecialisten voor een rondreis naar West Amerika.

Reisbureaus gespecialiseerd in camperreizen naar West Amerika

Bij welke reisbureaus gespecialiseerd in Amerika die camperreizen aanbieden kun je dan terecht? Onderstaande Amerika specialisten hebben veel ervaring met camperrondreizen. Bovendien zijn deze reisorganisaties aangesloten bij de ANVR en SGR waardoor je veel financiële zekerheid hebt bij het boeken van jouw camperreis naar West Amerika.

Deze reisorganisaties kunnen jou nog véél meer goede tips uit eigen ervaring geven bij het maken van een campervakantie in West Amerika. Dus vraag zeker om advies!