Bijzonder, uniek & romantisch overnachten op vakantie | 7x Tips voor het buitenland & Nederland

Wil jij jouw vakantie in Nederland of in het buitenland extra bijzonder maken? Ontdek deze 7 tips voor uniek en romantische overnachten op vakantie! Een uniek verblijf kan je reis extra leuk maken. Daarom deelt De Reisspecialist met jou 7 unieke logeeradressen die kenmerkend zijn voor een bepaalde regio! 

Romantisch overnachten op vakantie

Van Spaanse kastelen tot Marokkaanse charmehotels en van Italiaanse boerderijen tot Nederlandse boomhutten. Laat je inspireren en reserveer een plekje in deze razend populaire accommodaties!

1. Romantisch overnachten in een Riad in Marrakech

Waan je in het sprookje van 1001 nacht met een stedentrip naar Marrakech in Marokko. Struin door een chaotische medina met kleurrijke marktkramen en geuren van specerijen. Eenmaal bij jouw riad stap je door de grote deuren waarna je terecht komt in een oase van rust. Overnacht in een traditionele kamer, neem een plons in het zwembad op de patio en proef Marokkaanse lekkernijen.

riad Marrakech

2. Uniek overnachten in een Trulli in Puglia

In de hak van de Italiaanse laars ligt de charmante streek Puglia. In deze provincie kom je veel pittoreske dorpjes tegen met zogeheten trulli huisjes. Dit zijn kleine, witte en vaak rondvormige huisjes met een grijs, spits dak in de vorm van een kegel. Op vakantie in Puglia kun je logeren in een trulli huisje in dorpjes zoals Alberobello en Locorotondo waar je er ontelbare exemplaren van tegenkomt.

Trullo Puglia

3. Bijzonder overnachten in Paradores in Spanje

Heb jij je altijd al eens de koning(in) te rijk willen voelen? In Spanje kan deze droom werkelijkheid worden door te verblijven in een parador. Een parador is een historisch kasteel of paleis, veelal gelegen op een heuvel of juist in een sprookjesachtige vallei, dat is omgetoverd tot een hotel. Stap de eeuwenoude kasteelmuren binnen vol kroonluchters en middeleeuwse torens.

Paradores hotels Spanje

4. Klassiek overnachten in een Pousada in Portugal

Een klassieke stijl, luxe en romantiek komen allemaal samen met een verblijf in een pousada in Portugal. Officieel is een pousada een oud paleis, klooster of monumentaal pand dat is omgeturnd tot een gastenverblijf. Je profiteert van de kleinschaligheid, exclusiviteit, persoonlijke service en uiteraard de historie die deze gebouwen uitstralen.

Pousada Algarve

5. Landelijk overnachten in een Agriturismo in Italië

Ruik de lucht van vers gemaaid gras, hoor het geluid van kerkklokken uit een pittoresk dorpje verderop en geniet van het uitzicht op glooiende heuvellandschappen. Dit kun jij zomaar ervaren met een verblijf in een agriturismo in Italië. Dit is een boerenbedrijf op het platteland die ook gasten ontvangt. Met een agriturismo ontdek je het pure Italië!

agriturismo Toscane Nederlandse eigenaar

6. Natuurrijk overnachten in een boomhut in Brabant

Je hoeft helemaal niet ver weg om te overnachten op een unieke plek. Dat kan ook dichtbij in Noord-Brabant. Deze provincie herbergt opvallend veel mooie boomhutten in de bossen. Dit is voor kinderen een ultieme droom en wellicht komt jouw vroegere kinderdroom ook alsnog in vervulling?

boomhut overnachting brabant

7. Luxueus overnachten in een waterbungalow op de Malediven

Het geruis van een azuurblauwe zee en het uitzicht op een bounty eiland die je stoutste dromen overtreffen. Een waterbungalow op de Malediven is een fantastisch verblijf voor een honeymoon of een welverdiende luxe vakantie! Veel resorteilanden op de Malediven beschikken over watervilla’s op palen in de Indische Oceaan. Luxe, privacy en de onderwaterwereld komen met een waterbungalow op een magische manier samen.

Malediven