3x Tips voor een boomhut overnachting in Brabant

Zoek je een mooie locatie voor een boomhut overnachting in Brabant? Hier vind je de beste tips voor een logeerpartij tussen de boomtoppen! Het is een droom voor ieder kind en iedere volwassene die zijn kinderdroom alsnog in vervulling wil laten gaan: op grote hoogte slapen in een boomhut. Wanneer je dit combineert met de Brabantse gezelligheid, dan kan je vakantie in eigen land haast niet meer stuk. Check hieronder de leukste plekken voor slapen in een boomhut in Brabant!  

De leukste plekken voor een boomhut in Brabant

Luxe boomhut op Safaripark De Beekse Bergen

Onder de rook van Tilburg vind je in het dorpje Hilvarenbeek wel een hele bijzondere boomhut. Dit is een boomhut waar je je even waant in Afrika! Op Safaripark De Beekse Bergen kun je slapen in een luxe, vrijstaande 6-persoonsboomhut. Vanaf de boomhut met een terras heb je uitzicht op de savanne van het safaripark met al haar dieren. Zo kun je ’s ochtends wakker worden van de dierengeluiden, een unieke belevenis!

boomhut beekse bergen
slaapkamer boomhut beekse bergen

Wat ook zeer bijzonder is aan deze boomhut in Brabant is de knusse inrichting met Afrikaanse details. Deze boomhut heeft 3 slaapkamers waarvan één met een bedstee. Verder vind je er alle faciliteiten die je nodig hebt voor een vakantie in Nederland zoals gratis WiFi, TV, airconditioning en zelfs een complete keuken. Het mooie aan een verblijf in deze boomhut is dat je onbeperkt toegang hebt tot het safaripark en Speelland De Beekse Bergen met leuke attracties. Wanneer kom jij naar deze sfeervolle boomhut voor een safari in Tilburg?

inrichting boomhut beekse bergen

In een boomhut overnachten op Recreatiepark d’n Mastendol

Op dit familievakantiepark in het Brabantse dorpje Rijen kun je slapen in een stoere boomhut. De boomhutten liggen in de bossen tussen Tilburg en Breda. Hier overnacht je op 2,5 meter boven de grond. Bij Recreatiepark d’n Mastendol heb je keuze uit een boomhut voor 4 personen en een boomhut voor 6 personen. Binnen in de boomhut heb je echt het gevoel dat je een boomhut verblijft door de houten inrichting. De boomhutten hebben een badkamer met toilet en regendouche. Bovendien kun je ook met koudere temperaturen logeren in deze boomhutten met de aanwezige verwarming. Enkele boomhutten beschikken ook over een keuken zodat je zelf kunt koken. Mocht je daar geen zin in hebben, dan is er in het hoogseizoen een horecagelegenheid om het park geopend.  

boomhut mastendol
zwembad mastendol

Deze locatie is echt perfect voor een vakantie met kinderen in Brabant. Zo vind je op het vakantiepark een natuurspeeltuin waar de kids kunnen ravotten. Daarnaast kunnen ze bij lekker weer een plons nemen in het buitenzwembad. Door de ligging in het bos kun je lekker op avontuur in de omgeving. Wandelen, fietsen, mountainbiken… het kan allemaal! Tip: bij het park kun je tegen betaling een Escape Room doen, cool!  

inrichting boomhut mastendol

Boomhut bij Efteling Loonsche Land

Of je nu kind bent of niet… De Efteling blijft een magische plek. En hoe vet is het om je tripje naar dit gave attractiepark nóg leuker te maken met een overnachting in een boomhut. Bij vakantiepark Efteling Loonsche Land, op een paar minuten lopen van het attractiepark, kun je grote hoogte logeren met het kamertype ‘Boomzicht’. Deze is geschikt voor 4 personen of 6 personen en biedt je onbeperkt toegang tot De Efteling. Bovendien staat er iedere ochtend staat er een heerlijk ontbijt klaar in restaurant ‘De Proeftuyn’. Wanneer je met kinderen in een boomhut bij de Efteling wilt logeren is er op het vakantiepark een kinderboerderij en een speeltuin. Never a dull moment!

boomhut efteling

De boomhut vlakbij de Efteling is gebouwd op hoge palen en is te bereiken via een houten loopbrug. Eenmaal in de boomhut ervaar je de sfeervolle stijl. De faciliteiten in deze boomhut zijn o.a. een badkamer met douche en toilet, WiFi, een buitenzitje, uitstekende boxsprings, TV en een luxe koffiezetapparaat. Het attractiepark De Efteling ligt op eens steenworp afstand van deze boomhut. Naast een ritje in de Python, wandelen door het sprookjesbos en de Ravelijn show bekijken kun je op het vakantiepark ook een fiets huren en op ontdekking in de Loonse en Drunese Duinen. Wanneer kom jij Pardoes begroeten?

boomhut inrichting efteling

Welke kies jij uit voor een boomhut overnachting in Brabant?

Je hebt nu 3 mooie boomhutten in Brabant gezien. Welke boomhut spreekt jou het meeste aan? De ‘Afrikaanse’ boomhut bij de Beekse Bergen, de sprookjesachtige boomhut bij de Efteling of de stoere boomhut in de bossen van Rijen? Waar je ook voor kiest, wacht niet te lang want deze boomhutten in Brabant zijn erg geliefd en daardoor snel volgeboekt!