Wat kost een rondreis Canada? Dit zijn de kosten!

Wil je graag een rondreis door Canada maken, maar vraag je je af: wat kost een rondreis Canada? Op deze pagina krijg je een beter beeld welke kosten je moet rekenen voor een rondreis door Canada. Dit is namelijk van verschillende zaken afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld een rondreis door het westen of het oosten van Canada maken? Wil je dit individueel doen of met een groepsreis? En als je een individuele rondreis door Canada wilt maken wil je dat dan doen met een camper of een huurauto? En niet geheel onbelangrijk: hoe lang wil je op reis? Dat zijn allemaal dingen die invloed hebben op de kosten. Hieronder vind je verschillende voorbeelden inclusief prijzen van rondreizen naar Canada zodat je een indicatie hebt met welke bedragen je rekening moet houden.

Maar eerst: zo moet je een rondreis Canada boeken

Je kunt jouw rondreis naar Canada het beste boeken via een reisbureau gespecialiseerd in Canada. Wanneer je jouw wensen doorgeeft aan een Canada specialist krijg je een deskundig advies (vaak uit eigen ervaring) over routes, bezienswaardigheden, hotels, excursies en nog véél meer. Bovendien neemt een reisbureau Canada al het reserveerwerk bij je uit handen en weet je zeker dat dit goed geregeld is. De belangrijkste reden om jouw rondreis via een reisbureau gespecialiseerd in Canada te boeken is de ANVR en SGR garantie. Hierdoor heb je veel financiële zekerheid over je betaalde reissom mocht je reis onverhoopt niet kunnen doorgaan.

Kosten individuele rondreis West Canada voor 2 weken

Genieten van individuele vrijheid in de natuur van Canada? Dan maak je een individuele rondreis door West Canada! In twee weken bezoek je met een huurauto de belangrijkste natuurparken van het westen. Voor de kosten voor een individuele rondreis door West Canada van 2 weken moet je rekening houden met ongeveer € 2.000,- tot € 2.900,- per persoon. Deze indicatie is helemaal afhankelijk van de gewenste reisperiode en het reisgezelschap. 

Reisorganisatie: 333Travel
Reisduur: 14 dagen
Inclusief: retourvlucht + autohuur + hotels van standaard kwaliteit o.b.v. logies
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode tussen € 2.000,- en € 2.900,- per persoon

Wat kost een individuele rondreis Canada

Een autoweg door Jasper National Park

Kosten individuele rondreis Oost Canada voor 2 weken

De meeste reizigers kiezen voor het westen van Canada, maar Oost Canada kent ook een bijzondere natuur én interessante steden die je in het westen haast niet kunt vinden. Een rondreis door Oost Canada kun je prima doen in 2 weken. Voor de kosten voor een individuele rondreis door Oost Canada van 2 weken moet je rekening houden met ongeveer € 1.900,- tot € 2.300,- per persoon. Dit is helemaal afhankelijk van de gewenste reisperiode en het reisgezelschap.

Reisorganisatie: 333Travel
Reisduur: 14 dagen
Inclusief: retourvlucht + autohuur + hotels van standaard kwaliteit o.b.v. logies
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode tussen € 1.900,- en € 2.300,- per persoon

Kosten individuele rondreis West Canada voor 3 weken

Wil je een individuele rondreis door West Canada maken, maar dan in 3 weken in plaats van 2 weken? Dan kun je onderstaande reis als goede indicatie gebruiken qua kosten. Als je 3 weken uittrekt voor een rondreis West Canada heb je ook de mogelijkheid om Vancouver Island te bezoeken, een waardevolle toevoeging. Voor de kosten voor een individuele rondreis door West Canada van 3 weken moet je rekening houden met ongeveer € 3.100,- tot € 4.100,- per persoon. Dit is helemaal afhankelijk van de gewenste reisperiode en het reisgezelschap.

Reisorganisatie: 333Travel
Reisduur: 20 dagen
Inclusief: retourvlucht + autohuur + hotels van standaard kwaliteit o.b.v. logies + ferryovertochten
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode tussen € 3.100,- en € 4.100,- per persoon

Kosten rondreis Canada camper

Is het jouw droom om Canada met een camper te ontdekken? Met een camperrondreis bespaar je op hotels omdat je overnacht in je camper. Voor de kosten voor een camperrondreis door West Canada van 3 weken moet je rekening houden met ongeveer € 1.350,- tot € 3.100,- per persoon. Dit is compleet afhankelijk van de reissamenstelling. Hoe meer personen in de camper hoe lager de prijs. Ook de vertrekperiode is belangrijk voor de prijs. 

Wat kost een rondreis Canada camper

Vrijheid met een camperrondreis in Canada

Kosten groepsreis West Canada

Reis je liever in een groep door West Canada? Met een groepsreis West Canada van 2 weken kun je enorm veel zien en deel je de natuurpracht met meerdere mensen. Omdat bij groepsreizen veel meer zaken inclusief zijn liggen de prijzen voor een groepsreis hoger dan bij een individuele rondreis. Voor de kosten voor een groepsreis door West Canada van 2 weken moet je rekening houden met ongeveer € 3.300,- tot € 3.800,- per persoon.

Natuurlijk zijn er ook groepsrondreis door West Canada met een reisduur van 3 weken mogelijk. Door deze extra week ligt de prijs uiteraard iets hoger. Voor de kosten voor een groepsreis door West Canada van 3 weken moet je rekening houden met ongeveer € 4.500,- tot € 4.900,- per persoon.

Reisorganisatie: Sawadee
Reisduur: 22 dagen
Inclusief: retourvlucht + vervoer ter plaatse + hotels van standaard kwaliteit + meerdere dagen ontbijt, lunch en diner + entree voor nationale parken+ reisbegeleiding
Richtprijs € 4.799,- per persoon

Wat kost een groepsreis Canada

Tijdens een groepsreis genieten van het uitzicht op een bergmeer. 

Kosten groepsreis Oost Canada

Samen met een groep andere reisfanaten de hoogtepunten van het oosten, zoals de Niagara Falls en Toronto, bekijken? Voor de kosten voor een groepsreis door Oost Canada van 2 weken moet je rekening houden met ongeveer € 2.900,- tot € 3.300,- per persoon. Dit is helemaal afhankelijk van de gewenste reisperiode.

Reisorganisatie: CanadaPlus
Reisduur: 13 dagen
Inclusief: retourvlucht + vervoer per touringcar + hotels van standaard kwaliteit o.b.v. logies en ontbijt + reisbegeleiding + enkele excursies
Richtprijs: afhankelijk van de reisperiode € 2.980,- per persoon

Extra kosten voor een rondreis Canada

Houd rekening met de volgende kosten die wellicht van toepassing zijn op jouw rondreis:

  • Visum aanvragen eTA Canada = € 29,95 per persoon
  • Benzine- en parkeerkosten
  • Reis- en annuleringsverzekering: afhankelijk welke verzekeringen je kiest.
  • Excursies: vraag een Canada specialist naar de mogelijkheden.
  • Eten en drinken.
  • Reserveringskosten reisorganisatie (meestal niet meer dan € 25,-)
  • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking mocht je op reis onverwacht een calamiteit uitbreken.
  • SGR bijdrage: € 5,- per persoon mocht een reisorganisatie failliet gaan dan heb je in situaties recht op geld terug van dit garantiefonds.
  • Nationale parken pas: ongeveer € 95,-.

Hopelijk heb je voor jouw type reis die je voor ogen hebt, een beeld gekregen van de kosten voor een rondreis door Canada. Laat je niet afschrikken door de kosten. Een rondreis door Oost- of West Canada is een unieke ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet! Vind een Canada specialist die jou hierbij perfect kan helpen!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Canada!