Wat te doen in West Canada met kinderen | 5x Tips

Wil je naar West Canada met kinderen maar vraag je je af wat te doen? Genoeg! In dit blog geven wij je 5 tips voor leuke activiteiten waarbij kinderen een glimlach op hun gezicht krijgen. Want als kinderen het naar hun zin hebben dan heb jij dat als ouder ook toch? Na het lezen hiervan begrijp je waarom West Canada dé rondreisbestemming is voor het hele gezin!

Naar Canada met kinderen?

Doen! Canada is een enorm kindvriendelijk land en zeker de westkant is een paradijs voor kinderen met de aanwezige natuur. De ruige natuur leent zich perfect voor activiteiten waarbij het hele gezin, van jong tot oud, van kan genieten. Lees gauw verder wat je allemaal voor leuke dingen in West Canada met kinderen kunt doen!

1. Capilano Suspension Bridge

De meeste familiereizen in West Canada starten in Vancouver vanwege de luchthaven. Hier kun je jouw kind(eren) al meteen een eerste kennismaking met de ruige natuur van het westen bieden. In de buurt van Vancouver ligt namelijk de Capilano Suspension Bridge. Dit is een gigantische hangbrug van 137 meter lang boven een diep ravijn in de bossen. Als je het hebt aangedurfd om op de brug te staan en naar beneden kijkt kun je 70 meter onder je een rivier zien stromen. Wauw, wat prachtig zo tussen de bossen in deze kloof! Naast het oversteken van deze enorme hangbrug kun je met de hele familie ook de TreeTop Adventure afleggen. Dit is een wandelroute hoog tussen boomtoppen via vlonders en bruggen. Onderweg heb je zicht op de bosrijke omgeving!  

Capilano Suspension Bridge

De Capilano Suspension Bridge nabij Vancouver

2. Grizzly beren tour in Jasper of Banff National Park

Voor velen is dit dé reden om naar Canada af te reizen. West Canada heeft een enorm groot dierenrijk met allerlei wilde dieren die zich in de natuur voortbewegen. Eén van de meest prominente dieren in het westen van Canada zijn de grizzly beren. In de mooiste natuurparken van Canada, Jasper National Park en Banff National Park, heb je enorm goede kans op het spotten van grizzly beren. Zeker als je met berenexcursie of ‘wildlife tour’ meegaat brengt een gids je naar locaties waar veel grizzly beren voorkomen. Op gepaste afstand kun je deze dieren in hun natuurlijke habitat observeren en bewonderen. Een spannende belevenis voor het hele gezin!

Jasper Grizzly

Een grizzly beer in Jasper National Park

3. Kajakken bij Lake Louise

Tussen Banff en Jasper National Park ligt Lake Louise. Dit is een klein plaatsje, maar staat bekend als één van de meest fotogenieke plekken van Canada. Hier bevindt zich namelijk Moraine Lake. Dit bergmeer is azuurblauw van kleur dat een mooi kleurencontrast vormt met de groene bosrijke heuvels en de hoge bergpieken waarvan de toppen besneeuwd zijn. Met een wandelroute kun je vanaf grote hoogte uitkijken op dit wonderbaarlijke meer in Lake Louise, maar wat kinderen nog veel leuker is om te doen is kajakken. Bij een lokale verhuurder kun je kano’s en kajakken huren en al varend het magische meer ontdekken. De kinderen kunnen lekker hun energie kwijt met het peddelen. Vergeet niet om ook foto’s te maken van deze fotogenieke locatie!

Kajakken bij Lake Louise

Kajakken bij Lake Louise

4. Walvissen spotten bij Vancouver Island

Eerder las je al dat je met kinderen grizzly beren kunt spotten in West Canada. Echter staat de westkust van Canada ook bekend om haar walvissen. Het hele jaar door zwemmen er enorm veel walvissen voor de kust van Tofino en Ucluelet op Vancouver Island. Met een bootexcursie kun je deze grote zeedieren van dichtbij bekijken. De schipper vertelt je onderweg naar open zee alles over de omgeving en de walvissoorten. Wanneer je eenmaal een walvis boven het wateroppervlak ziet uitsteken dan vliegen de oeh’s en ah’s je om de oren! Ook kinderen zullen verstelt staan van de walvissen op zo’n korte afstand. Tip: neem een verrekijker mee en wie weet ben jij of je kind de eerste die een walvis spot vanaf de boot!  

Tofino Ucluelet walvis

Een walvis voor de kust van Vancouver Island

5. Ziplinen in Whistler

Zijn je kinderen 6 jaar of ouder? Dan kun je samen een te gekke activiteit ondernemen, namelijk ziplinen! Whistler is hier een uitstekende bestemming voor vanwege het bergachtige gebied. Met hoge snelheid vlieg je, gezekerd aan een kabel, door valleien en bossen. In ongeveer 2,5 uur leg je een prachtig ziplineparcours af waarbij je regelmatig een adrenalinekick krijgt! Zijn je kinderen jonger dan 6 jaar? Dan is Whistler alsnog een fijne plek, want je kunt hier ook een TreeTrek Canopy Walk volgen. Dit is een tour hoog tussen de bomen en geschikt voor alle leeftijden.

Zipline Whistler

Ziplinen in Whistler

Familiereizen naar West Canada

Deze 5 toffe activiteiten kun je samen met kinderen beleven tijdens één van de familiereizen naar West Canada. Maar er zijn natuurlijk nog véél meer gave activiteiten voor het hele gezin. Wat dacht je van een rondvlucht met een watervliegtuig, samen één van de hoogste watervallen van Canada bekijken bij Wells Gray en mountainbiken in Whistler. Voor meer Canada tips met kinderen heeft een Canada specialist zeker advies voor jou!   

Familiereis West Canada

Veel reisbureaus gespecialiseerd in Canada bieden familiereizen aan die ook nog eens op maat gemaakt samengesteld worden. In zo’n familiereis naar West Canada wordt rekening gehouden met kindvriendelijke hotels en lodges, excursies voor de hele familie en een route waarbij je zo min mogelijk hoeft te rijden en toch het mooiste te zien krijgt. Neem daarom eens een kijkje bij de volgende Canada specialisten en vraag gratis advies aan of boek meteen je kindvriendelijke rondreis naar West Canada! 

Voor een groepsreizen naar West Canada voor families: 

Voor individuele rondreizen naar West Canada voor families: