Roadtrip Toscane | Route in Toscane voor 8 dagen en 2 weken

Op zoek naar de mooiste route in Toscane voor een roadtrip of een rondreis? Wij hebben allerlei ideeën voor een rondreis naar Toscane van 8 dagen tot 2 weken. Met deze routes weet je zeker dat je het allermooiste van deze Italiaanse regio te zien krijgt tijdens je Toscane roadtrip! Struin door authentieke steden, rijd langs glooiende heuvels, proef de beste wijnen en lekkernijen vergeet vooral niet te genieten want Toscane is één van de mooiste regio’s van Italië!

Route Toscane 1 week (8 dagen)

Deze route in Toscane van 8 dagen brengt je naar de hoogtepunten van deze streek. Het start- en eindpunt van deze routesuggestie is Florence. De mooiste steden van Toscane passeren de revue, maar ook natuurrijke landschappen in romantische valleien komen aan bod!

1. Florence - 0 km

Je komt aan in Florence, de bekendste stad van Toscane. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je al het eeuwenoude centrum ontdekken. Een groot gedeelte van dit centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en de historie druipt er vanaf! Het hoogtepunt van Florence is de Duomo, één van de grootste kathedralen ter wereld en te herkennen aan de roodbruine koepel die boven de hele stad uitsteekt. Start de eerste dag van je roadtrip in Toscane gelijk goed en ga lekker uit eten in een restaurant vol Italiaanse specialiteiten!

De Dom in Florence

De Dom in Florence

2. Florence - 0 km

Vandaag kun je nog veel meer bezienswaardigheden in Florence bekijken. Ga bijvoorbeeld naar het oude stadhuis Palazzo Vecchio of het prachtige paleis Palazzo Pitti. Wandel over de fotogenieke brug Ponte Vecchio over de Arno rivier en ga ’s werelds grootste kunstschatten bekijken in het Uffizi Museum met schilderijen van kunstenaars zoals Rembrandt en Botticelli.

Ponte Vecchio in Florence

De Ponte Vecchio in Florence

3. Lucca - Pisa - 101 km

Je laat Florence achter je voor de rit naar Lucca, één van de mooiste steden van Toscane. In Lucca heerst een typisch Toscaanse sfeer. De leukste manier om Lucca te ontdekken is een wandeltocht over de kilometerslange stadsmuren met afsluitend een beklimming naar de Guinigi-toren. Vanaf deze toren heb je een fenomenaal uitzicht over Lucca met al haar roodgekleurde dakpannen. Na het bezoek aan Lucca reis je door naar Pisa, een toeristische maar niet-te-missen bestemming in Toscane. Ga naar het ‘Piazza dei Miracoli’, vrij vertaald het Plein van de Wonderen. Hier vind je de scheve toren van Pisa en nog veel andere historische hoogtepunten zoals het Baptisterium en de kathedraal van Pisa. Kijk er je ogen uit!

Lucca

De skyline van Lucca

4. Volterra - San Gimignano - 96 km

’s Ochtends vertrek je uit Pisa voor de reis naar Volterra. Een veel kleiner plaatsje dan de steden die je tot nu toe hebt bezocht, maar zeker niet minder bijzonder door haar prachtige ligging en de charmante uitstraling. Volterra ligt op een heuvel in een grote vallei. Dwaal door de nauwe straatjes van Volterra op zoek naar mooie plekken zoals het Romeins amfitheater, paleizen en klokkentorens. ’s Middags kun je doorreizen naar San Gimignano. Hier waan je je echt in de Middeleeuwen. San Gimignano staat bekend om haar historische torens en de beste ijssalons van Italië. Dat wordt smullen!

San Gimignano

De torens van San Gimignano

5. Chiantistreek - 60 km

Je hebt een volle dag om de Chiantistreek te verkennen. Dit is een regio waar iedere Bourgondiër blij van wordt. Rijd met je auto tussen olijf- en wijngaarden die je er in overvloed aantreft. Bezoek een wijngaard en krijg een rondleiding achter de schermen hoe ‘locals’ van een druif de lekkerste wijnen maken. Natuurlijk mét een wijnproeverij. Je kunt in de Chiantistreek een wijnroute volgen die naast wijnranken ook kastelen laat zien.

Chiantistreek

De wijnranken van de Chiantistreek

Vind je het bepalen van een route door Toscane lastig? Laat een Italië specialist je helpen met gratis advies voor een route! 

6. Siena - 50 km

Siena is een stad waar je meteen verliefd op kunt raken. Net als vele andere Toscaanse steden vind je hier een setting die je doet denken aan de Middeleeuwen. Het hart van Siena is Piazza del Campo, een fotogeniek en schelpvormig plein. Bovendien heeft Siena een unieke kathedraal met een Duomo in een patroon met streepjes.

Siena

Historie in Siena

7. Val d’Orcia – Montepulciano - 118 km

Een nieuwe dag waarin je Siena verruilt voor andere mooie plekken in Toscane. De eerste stop van de dag is de Val d’Orcia. Een grote vallei waar je de typerende Toscaanse landschappen vindt met groene, glooiende heuvels. Met een autoroute kom je deze landschappen in real-life tegen, net als pittoreske dorpen zoals Pienza en Montalcino. Eindpunt van vandaag is Montepulciano. Een echte wijnstad waar je je smaakpapillen kunt verwennen!

Val d Orcia

De glooiende landschappen van Val d’Orcia

8. Montepulciano – Florence - 119 km

Helaas is de laatste dag in Toscane aangebroken. Afhankelijk van je vertrektijd kun je in Montepulciano nog de Dom en het Piazza Grande bezoeken. Wanneer je met het vliegtuig terugreist ga je naar Florence waar je rondreis in Toscane van 8 dagen begon. Vanuit deze stad vlieg je terug. Onderweg kun je mooie momenten ophalen die je hebt beleefd in Toscane!

Montepulciano

Het uitzicht vanaf Montepulciano

Route Toscane 2 weken (14 dagen)

Heb je 2 weken de tijd voor een roadtrip in Toscane? Bekijk dan onderstaande routesuggestie. In vergelijking met bovenstaande route van één week kun je bij deze route veel meer zien. Zo begin en eindig je de reis in culturele én culinaire stad Bologna, kun je een dagje aan het strand vertoeven in Viareggio en kun je met de ferry naar het Italiaanse eiland Elba waar Napoleon zijn sporen heeft achtergelaten. Bovendien zullen de plaatsje Cortona en Arezzo je verrassen! Bekijk hieronder het reisschema voor een roadtrip naar Toscane van 2 weken.  

 1. Bologna
 2. Bologna
 3. Florence
 4. Florence
 5. Lucca – Pisa
 6. Viareggio
 7. Volterra – San Gimignano
 8. Chiantistreek
 9. Siena
 10. Elba
 11. Elba
 12. Val d’Orcia – Montepulciano
 13. Cortona – Arezzo
 14. Bologna
Elba

Het schitterende eiland Elba

Een roadtrip Toscane boeken?

Hebben deze routes in Toscane je op ideeën gebracht? Bekijk hieronder concrete rondreizen door Toscane met verschillende reisduren.

Je kunt ook jouw roadtrip door Toscane laten verzorgen door een reisbureau gespecialiseerd in Toscane. Je reis in Toscane kun je dan helemaal op maat samenstellen naar jouw wensen!