Welk Grieks eiland is het warmst in april en mei? | Warme eilanden in Griekenland

Ben jij benieuwd welk Grieks eiland het warmst is in april en mei? De Reisspecialist heeft alle warme eilanden in Griekenland in het voorjaar op een rijtje gezet. Zo kun je jouw beste keuze maken voor een vakantie op een Grieks eiland met aangename temperaturen. Trek je slippers en zwemkleding aan, want op deze eilanden beleef jij een warme vakantie in april en mei in Griekenland!

Top 3 Warme eilanden in Griekenland in april en mei

Griekenland telt wel 6000 eilanden. Hoe kies je de juiste? Als je in april of mei op vakantie naar Griekenland wilt onder het genot van de meest warme temperaturen zijn dit de Griekse eilanden die je moet onthouden:

1. In april en/of mei op vakantie naar Rhodos

Klimaat op Rhodos in april en mei
April: 21 graden gemiddeld | 9 uur zon per dag | watertemperatuur: 17 graden
Mei: 24 graden gemiddeld | 11 uur zon per dag | watertemperatuur: 19 graden

Welk Grieks eiland het warmst is in april en mei? Rhodos komt als warmste Griekse eiland uit de koker. Dit eiland ligt vlak voor de kust van Turkije. In april vind je hier al een gemiddelde temperatuur van 21 graden. Niet super warm, maar wel prima strandweer. In de praktijk als je in de zon zit voelt het veel warmer aan. 

Rhodos

Lindos, één van de meest pittoreske plaatsjes van Rhodos

Wanneer je in mei naar Rhodos op vakantie gaat zul je merken dat de temperaturen gauw stijgen. Gemiddeld over de hele maand is het op het eiland 24 graden, maar hoe dichter je naar juni vertrekt zul je merken dat de temperaturen richting de 30 graden gaan. Bovendien is de kans op regen in april en mei vrij klein, ook niet onbelangrijk! Rhodos is overigens één van de mooiste eilanden van Griekenland. De talrijke idyllische baaien, sfeervolle dorpjes zoals het witgekleurde Lindos en het groene binnenland met de Vlindervallei. Uiteraard mag je Rhodos-Stad,  waar je je waant in de middeleeuwen met bezienswaardigheden zoals het Grootmeesterskasteel, niet overslaan! 

Rhodos Paleis van de Grootmeesters

Het Grootmeesterspaleis in Rhodos-Stad

Of ontdek alle hotspots op Rhodos

2. In april en/of mei op vakantie naar Kos

Klimaat op Kos in april en mei
April: 20 graden gemiddeld | 9 uur zon per dag | watertemperatuur: 16 graden
Mei: 24 graden gemiddeld | 12 uur zon per dag | watertemperatuur: 17 graden

Kos ligt niet zo ver van Rhodos af, daardoor vind je er nagenoeg hetzelfde klimaat. Net als Rhodos maakt Kos onderdeel uit van de Griekse eilandengroep Dodekanesos. Dit is één van de meest zuidelijke eilandengroepen van Griekenland. Het klimaat in het voorjaar is perfect om relaxen in de zon af te wisselen met leuke uitstapjes op het eiland. En die zijn er genoeg! Stap terug in de tijd en ga op zoek naar ruïnes uit de Romeinse tijd. Hiervoor zijn het Asklepieion en het amfitheater van Odeon toplocaties! Of stap op de fiets en ervaar zelf waarom Kos ‘fietseiland’ wordt genoemd. Liever bakken in de zon op het strand? Dan is het strand van Tigaki een plek waar je wilt zijn!  

Kos
Asklepieion

De ruïnes van Asklepieion

Of ontdek alle hotspots op Kos! 

3. In april en/of mei op vakantie naar Kreta

Klimaat op Kreta in april en mei
April: 20 graden gemiddeld | 8 uur zon per dag | watertemperatuur: 16 graden
Mei: 24 graden gemiddeld | 10 uur zon per dag | watertemperatuur: 19 graden

De temperaturen tussen Kos en Kreta zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Zeker in mei is Kreta een uitstekende bestemming voor de meivakantie. Ontdek de vele leuke kustplaatsen op Kreta zoals het fotogenieke Agios Nikolaos, het charmante Chania of wanneer je liever meer gezelligheid wilt: Chersonissos. Er is zó enorm veel te doen op Kreta. Bij een bewolkte dag is het lopen van de 16 kilometerslange Samariakloof een uitstekend plan. Hier ervaar je ook hoe natuurrijk Kreta is. Voor meer cultuur en historie is de archeologische site Knossos een plek die je niet wilt missen. Vroeger was dit één van de grootste steden van Europa en sommige ruïnes herinneren nog aan die tijd. Lig jij veel liever op een mooi strand? Ga dan zeker naar Vai Beach: een uniek palmenstrand!  

Vakantie Kreta
Samaria kloof

De Samariakloof op Kreta

Of ontdek alle hotspots op Kreta! 

Meer warme Griekse eilanden in april en mei

Nu weet je welk Grieks eiland het warmst is in april en mei. De verschillen tussen de top 3 warmste eilanden in Griekenland zijn niet enorm groot, dus het advies is om vooral te kijken welk eiland jou het leukst lijkt qua sfeer en bezienswaardigheden. Naast deze top 3 warme eilanden in Griekenland zijn er natuurlijk nog veel meer eilanden geschikt voor een vakantie in het voorjaar. De temperaturen verschillen onderling niet zo heel veel. Wellicht vind je onderstaande eilanden nog interessanter?  

  • Karpathos: april gemiddeld 17 graden en in mei gemiddeld 20 graden. Een heerlijk rustig eiland met veel ruimte en een wonderschone natuur. De temperatuur is echter wel een tikkeltje lager, maar dat mag de schoonheid van Karpathos niet drukken!   
  • Santorini: april gemiddeld 18 graden en in mei gemiddeld 23 graden. Een prachtige vulkanisch eiland met super fotogenieke witte huizen met blauwe details en koepels.   
  • Samos: april gemiddeld 19 graden en in mei gemiddeld 24 graden. Dit eiland ligt vlak voor de kust van Turkije en behoort tot één van de warmste eilanden van Griekenland.  
  • Zakynthos: april gemiddeld 19 graden en in mei gemiddeld 24 graden. Kans op neerslag is hier een tikkeltje groter omdat het aan de andere kant van Griekenland ligt. 
  • Corfu: april gemiddeld 19 graden en in mei gemiddeld 24 graden. Dit eiland is enorm groen en dat betekent ook dat de kans op regen aanwezig is.  
Vakantie Zakynthos

Shipwreck Beach op Zakynthos

Welk warm Grieks eiland kies jij in april of mei voor een vakantie?

Nu is het aan jou de keuze! Welk Grieks eiland gaat het worden? Ga je voor het warmste eiland in het voorjaar: Rhodos, of toch voor één van de andere eilanden? Hoe dan ook, via bijbehorende links boek je jouw vakantie naar Griekenland veilig en vertrouwd bij een erkende reisorganisatie aangesloten bij de ANVR en SGR.