Welk Grieks eiland is niet zo toeristisch? | Mooiste Griekse eilanden zonder massatoerisme

Vraag je je af welk Grieks eiland niet zo toeristisch is? De Reisspecialist heeft 5 mooie Griekse eilanden voor jou geselecteerd zonder massatoerisme. Op deze eilanden is het traditionele karakter goed bewaard gebleven. Hier hoef je je niet te begeven tussen hordes toeristen, maar kun je juist genieten van rustige plekken die knus en gastvrij aanvoelen. Ga je mee op ontdekkingsreis in Griekenland?

5x Tips voor een Grieks eiland dat niet toeristisch is

Welk Grieks eiland niet zo toeristisch is? Hieronder vind je 5 tips voor een Grieks eiland zonder massatoerisme. Dat betekent niet dat er geen andere toeristen zijn, zeker in het hoogseizoen (juli/augustus). Als je voor één van deze 5 Griekse eilanden zonder massatoerisme kiest is de kans in ieders geval wel groter dat je minder andere toeristen tegenkomt in vergelijking met populaire eilanden zoals Kreta en Rhodos.

1. Skiathos

Welkom op de Sporaden, een noordelijk gelegen eilandengroep dicht bij het Griekse vasteland. Skiathos is van deze archipel het meest geliefd. Het is een klein, Grieks eiland met een oppervlakte van minder dan 50km2, desondanks er is enorm veel te zien. Met name als je een wandelliefhebber bent. Het groene, heuvelachtige eiland met veel bossen, waterpartijen en fenomenale uitzichtpunten vanuit de bergen nodigt je uit voor een avontuurlijke wandeltocht. Tevens kun je op Skiathos op zoek naar locaties die als filmset dienden voor Mamma Mia. Vergeet ook zeker de schattige witte dorpjes niet en proef de lokale keuken bij gastvrije tavernes. Skiathos-Stad is de hoofdplaats van het eiland en wat drukker door de aanwezige winkels, hotels, bars en restaurants. Buiten Skiathos-Stad om zul je op een enkele plaats na merken dat dit Griekse eiland niet zo toeristisch is.

Omzeilen als je voor de rust komt: Skiathos-Stad

Skiathos
Skiathos baai

2. Thassos

Op het noordelijke eiland Thassos hangt een vredige sfeer waar vakantieliefhebbers die van rust houden goed bij gedijen. Thassos heeft de vorm van een cirkel en via één hoofdweg kun je met een huurauto eenvoudige het eiland rond. Onderweg kom je knusse dorpjes tegen waar de tijd lijkt stil te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dorp Skala Potamias. Als je écht terug in de tijd wilt bezoek je de archeologische vindplaats Agora. Hier kun je ruïnes van antieke gebouwen bewonderen zoals tempels en een theater. Je vakantie op Thassos is compleet als je stranden zoals Paradise Beach tegenkomt. Ga je mee?

Omzeilen als je voor de rust komt: Potos en Limenaria

Thassos

3. Kefalonia

Kefalonia behoort tot de westelijke Ionische eilandengroep. Op dit Griekse eiland staat natuur hoog in het vaandel. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Drogarati grotten en het meer van Melissani. Bij laatstgenoemde kun je een magische boottocht onder de grond maken. Door de weerspiegeling van gaten en spleten boven de grond kleurt het water op schitterende wijze enorm blauw. Een unieke belevenis! Iets wat je op Kefalonia echt gezien moet hebben is Myrtos Beach. Dit strand is verkozen tot één van de mooiste stranden van Griekenland. Dat komt door de azuurblauwe zee, het witte zandstrand en vooral de afgesloten ligging omsloten door hoge rotswanden. Als je een keer uit eten wilt gaan en de gezelligheid opzoeken dan zijn de pittoreske kustplaatsjes zoals Fiskardo en het pastelkleurige Assos aanraders.

Omzeilen als je voor de rust komt: Lassi, Agrostoli en Skala

Kefalonia dorpje
Kefalonia Melissani meer

4. Karpathos

Tussen Kreta en Rhodos in ligt het rustige Karpathos. Dit eiland is onderdeel is van de archipel Dodekanesos. Op Karpathos vind je een grote variatie aan landschappen. Van wijnvelden en bossen tot aan bergen en verborgen stranden. Bijkomen van alle natuur doe je met een glaasje ouzo op een terras in authentieke dorpjes zoals Olympos. Door de zuidelijke ligging kent Karpathos heerlijke warme temperaturen. Idyllische stranden zoals Apella Beach bieden dan uitkomst. Wil je een keertje de drukte opzoeken? Ga dan naar Karpathos-Stad, lokaal Pigadia genoemd. Hier vind je een gezellige sfeer bij de haven, op de boulevard met veel tavernes en bij de historische Akropolis.

Omzeilen als je voor de rust komt: Karpathos-Stad (Pigadia)

Karpathos kustlijn
Karpathos kerkje

5. Naxos

Met een vakantie naar Naxos begeef je je op de Griekse eilandengroep Cycladen. Op dit eiland vind je een mooie mix aan vruchtbare valleien, charmante vissersdorpjes, veel geschiedenis en oogverblindende stranden. Op dit eiland kom je in aanraking met de pure kant van Griekenland. Met name in bergdorpjes zoals Apiranthos, Filoti en Chalkio waar het Griekse traditionele karakter goed vertegenwoordigd is. In het middelpunt van de belangstelling staat Naxos-Stad. Hier is het een tikkeltje drukker, maar wel gezellig druk en gemoedelijk. In de hoofdstad ontdek je mooie highlights zoals een oud Venetiaans kasteel en de historische en grote tempelpoort Portara. Meer historie vind je met een bezoek aan de tempel van Dimitra uit 520 vóór Christus. Pak je koffers maar alvast in voor een trip naar Naxos!

Omzeilen als je voor de rust komt: Naxos-Stad

Naxos straatje
naxos

Welk Grieks eiland die niet zo toeristisch is kies jij?

Ben je helemaal klaar met die drukke stranden en overvolle restaurants? Kies dan voor een vakantie op één van deze Griekse eilanden zonder massatoerisme hierboven genoemd. Op deze eilanden ervaar je hoe gastvrij de Griekse bevolking is, kun je optimaal genieten van de lokale keuken en vooral van de ongerepte natuur. Koffers klaar? Inpakken maar!

Meer tips en inspiratie nodig? Vraag een reisbureau gespecialiseerd in Griekenland om advies!