Het weer aan de Turkse Riviera | Alles over het klimaat en de temperatuur

Benieuwd naar het weer aan de Turkse Riviera? De Reisspecialist vertelt je alles over het klimaat aan de Turkse Riviera. Deze zonnige zuidkust van Turkije laat je op en top genieten van de prachtige stranden. ’s Zomers kan het er flink warm worden en ook het voorjaar en najaar is heerlijk aangenaam als je kijkt naar de temperaturen. Dit klimaat in combinatie met één van de vele fantastische (All Inclusive) resorts moet wel een onvergetelijke vakantie worden. De Turkse Riviera is echt een geweldige plek als het op het weer aankomt!

Hoe warm is het aan de Turkse Riviera?

Dat hangt er natuurlijk vanaf in welke maand je naar de Turkse Riviera op vakantie wilt. Als je in de zomervakantie naar de Turkse Riviera wilt, dan schieten de temperaturen al gauw boven de 30 graden met uitschieters tot wel 35 graden of warmer. Wil je in de meivakantie naar de Turkse Riviera? Ook dan is het al redelijk goed weer hier. Houd rekening met een graad of 25. Heerlijk toch in het voorjaar? Een vakantie naar de Turkse Riviera in de herfstvakantie is ook populair. Het kwik hangt dan rond de 27 graden. De wintermaanden zijn wel echt fris aan de Turkse Riviera. Veel hotels zijn dan ook gesloten of beperkt open. Voor een winterzonbestemming zou je beter je interesse kunnen verleggen naar Egypte of de Canarische Eilanden.

Wat valt onder de Turkse Riviera?

Voordat je op vakantie gaat naar de Turkse Riviera is het natuurlijk handig om te weten waar deze regio precies ligt. Deze zonnige kust ligt aan de zuidkust van Turkije. Nieuwsgierig welke plaatsen liggen aan de Turkse Riviera? Van links naar rechts op de kaart: Kemer met veel luxe resort, de grootste stad aan de riviera: Antalya, Belek met veel golfbanen, Side met Romeinse ruïnes en het gezellige Alanya. Al deze kustplaatsen vind je aan de schitterende kustlijn die de bijnaam Turkse Riviera heeft gekregen.  Tip: bekijk welke Turkse badplaats het beste bij jou past!

Vakantie Alanya

Het strand van Alanya

Klimaat Turkse Riviera

Allereerst kun je je verheugen op zonnige dagen, bijna het hele jaar door! De zomers zijn heet en droog, perfect voor strandliefhebbers zoals jij. De temperaturen kunnen gemakkelijk boven de 30 graden Celsius stijgen, dus zorg ervoor dat je zonnebrandcrème en een hoed meeneemt!  Als je de voorkeur geeft aan wat mildere temperaturen, overweeg dan om in de lente of de herfst te gaan. Het weer is dan aangenaam warm, met temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Dit is een geweldige tijd om ook bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen, zoals de Romeinse ruïnesteden Perge en Aspendos of de witte kalksteenterrassen van Pamukkale. Wat betreft neerslag, verwacht niet al te veel regen. Het grootste deel van de regen valt in de wintermaanden. 

Pamukkale

Het natuurwonder Pamukkale

De temperatuur in de Turkse Riviera

Wil je per maand precies weten wat de gemiddelde temperatuur aan de Turkse Riviera is? Je vindt het hieronder!Januari – 15Februari – 16Maart – 18April – 22Mei – 25Juni – 30Juli – 33Augustus – 33September – 31Oktober – 27November – 21December – 17

Top 3 hotels aan de Turkse Riviera

Sommige hotels blinken extra uit in service, kwaliteit en het bezorgen van het ultieme vakantiegevoel. Deze 3 hotels zijn razend populair aan de Turkse Riviera:

  1. The Land of Legends Kingdom Hotel *****
  2. Long Beach Resort *****
  3. Haydarpasha Palace *****
Aqualand Land of Legends

Land of Legends, een All Inclusive resort mét een waterpark en pretpark!

Wanneer ga jij naar de Turkse Riviera?

Kortom, het klimaat aan de Turkse Riviera is gewoonweg fantastisch, behalve in de winter wanneer het kwik daalt. Of je nu wilt zonnebaden in de zomer, wandelen in de lente, of de zomer wilt verlengen in de herfst: deze regio heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en geniet van het heerlijke weer hier aan de Turkse Riviera! Weet jij nu precies wanneer je op vakantie wilt naar de Turkse Riviera? Profiteer van de scherpste deals via de link hieronder!