Welke Turkse badplaats kies jij? De mooiste badplaatsen in Turkije!

Als je op zoek bent naar een Turkse badplaats dan heb je keuze uit een hoop kustplaatsen. Maar hoe weet je nu of je de juiste badplaats in Turkije kiest? Daar vind je op deze pagina meer informatie over, want veel badplaatsen verschillen onderling van elkaar. De ene badplaats is perfect voor een vakantie met kinderen in Turkije en een andere badplaats is ideaal voor een jongerenvakantie in Turkije. Voor welke Turkse badplaats kies jij?

De mooiste badplaatsen in Turkije

Antalya, de grootste Turkse badplaats

Met 1,5 miljoen inwoners, een groot centrum en een reeks aan grote hotels is Antalya de grootste badplaats van de Turkse Riviéra. Als je op vakantie naar Antalya wilt, dan kom je in de meeste gevallen terecht in de wijk Lara. In deze ‘hotelwijk’ vind je gigantische themahotels waar het je aan niets ontbreekt. Zo vind je hier Titanic Beach Lara geïnspireerd op één van de bekendste schepen uit de geschiedenis én Kremlin Palace dat nagemaakt is van het bouwwerk in de Russische hoofdstad. Deze en nog véél meer themahotels waar je op basis van all inclusive kunt verblijven vind je bij Lara Beach! Bovendien is een uitstapje naar het stadshart van Antalya – met al haar bazaars – niet ver weg door de dolmusbusjes die op en neer rijden.

Antalya

Het strand van Antalya

Welke plaats in Turkije is leuk? Fethiye!

Ben je meer van de authentieke badplaatsen in plaats van kustplaatsen waar het massatoerisme centraal staat? Dan is Fethiye aan de Lycische Kust een aanrader! Deze badplaats heeft een typisch Turks karakter en voel niet zo massaal aan. Dat merk je ook aan de type hotels, want veel hotels zijn veel kleinschaliger opgezet waardoor dit een intiemer gevoel geeft. De rustzoeker en liefhebbers van authenticiteit zitten hier perfect!   

Fethiye

Een typische gulet meert aan in Fethiye

De populaire Turkse badplaats Bodrum

Bodrum, ook aan de Egeïsche Kust, is één van de meest complete badplaatsen van Turkije. Naast geweldige all inclusive hotels kun je lekker uitgaan, winkelen en terrasjes pakken in het gezellige centrum van Bodrum. Op deze manier kun je chillen aan het strand of het hotelzwembad afwisselen met lekker ronddwalen door Bodrum met veel witte gebouwen, een oud kasteel en een grote jachthaven.

Bodrum

De mooie haven van Bodrum

Alanya, één van de Turkse badplaatsen dichtbij het vliegveld

Nog niet zo lang heeft de Turkse Riviéra er een extra vliegveld bij gekregen. Deze vind je in Alanya, niet te verwarren met Antalya waar het andere vliegveld is gelegen. Hierdoor ben je in een mum van tijd in je hotel in Alanya waar je voorheen lang in de bus moest zitten. En dat komt goed uit, want zo kun je zo snel mogelijk van één van de beste stranden van de Turkse Riviéra genieten!

Alanya

Het strand van Alanya bij een straklucht

De leukste badplaats van Turkije volgens velen: Side!

Als het gaat om sfeer en gezelligheid is Side één van de beste badplaatsen in Turkije. Het historische centrum is overladen leuke souvenirwinkels, restaurants waar je Turkse lekkernijen kunt proeven en ook discotheken waar je in de avond terecht kunt voor een feestje. Ook vanuit cultureel oogpunt is Side interessant, want hier vind je nog oude bouwwerken en opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd. Zo is er nog een amfitheater en staan er verschillende sierlijke zuilen nog fier overeind. Dit alles beleef je vanuit een fantastisch all inclusive hotel aan het strand in Side!  

Side

De ruïnes van Side

Luxe badplaats aan de Turkse Riviera: Belek

Iedere kustplaats in Turkije heeft een eigen ambiance. Zo ook Belek, want de stijl van Belek is vooral mondain. Hier vind je de meest luxe hotels van de Turkse Riviéra, zoals Club Mega Saray. Ook is Belek in trek bij veel golfliefhebbers. Je vindt hier een fantastisch golfparcours en na het slaan van een balletje duik je lekker het zwembad of de zee in!

Vakantie Belek

Waterpret aan het goudgele strand van Belek

Een kindvriendelijk hotel in Turkije? Kom naar Kemer!

Als je met kinderen op vakantie naar Turkije wilt, dan is Kemer een goede tip. Ind eze badplaats vind je enorm veel kindvriendelijke hotels waar het hele gezin het prima naar z’n zin krijgt. Met de all inclusive formule van veel hotels kun je onbezorgd genieten van een gezinsvakantie in Turkije.

Kemer

Kemer met de achterliggende bergen

Öludeniz, één van de rustige badplaatsen in Turkije

Deze badplaats is nog niet zo bekend onder het grote publiek, maar echt een verrassing! Eerder las je al over Fethiye. Öludeniz ligt als het ware naast deze badplaats en heeft een geweldige ligging in een groene omgeving. Vlakbij Öludeniz ligt namelijk de Blue Lagoon, een oogstrelend landschap met een idyllische baai, diepblauw zeewater, fijne stranden en beboste heuvels. Je kunt hier fantastische watersporten ondernemen, zoals paragliden.  

Oludeniz

De Blue Lagoon van Oludeniz

De beste badplaats in Turkije voor jongeren? Marmaris!

Als je met je vrienden graag naar Turkije wilt en naast zonnen en zwemmen ook wilt uitgaan dan zit je in Marmaris goed. In het centrum van deze badplaats vind je veel nachtclubs waar je tot in de late uurtjes kunt losgaan. Wat je in Marmaris ook niet mag missen is een boottocht met een typische Turkse ‘gulet’. Met deze boot kun je een leuke Blue Cruise maken langs de mooiste baaien van de Lycische Kust!

Marmaris

Van glijbanen sliden in Marmaris

Kusadasi, één van de bekende badplaatsen van Turkije

Kusadasi is er voor iedereen! Deze grote badplaats aan de Egeïsche Kust is geschikt voor iedere zonaanbidder. Van gezinnen met kleine kinderen en koppels tot aan groepen vrienden. Als je in de zomer naar Turkije wilt, dan is Kusadasi een goede keuze als je het warm wilt hebben maar ook weer niet zó warm als aan de Turkse Riviéra. Bovendien kun je vanuit Kusadasi leuke dagtrips maken naar de historische stad Efeze en naar het natuurspektakel Pamukkale.

Vakantie Kusadasi

Eén van de vele hotels in Kusadasi

Een Turkije specialist weet jou de mooiste badplaats in Turkije te vertellen!

Wanneer jij je persoonlijke wensen doorgeeft aan een Turkije specialist krijg je advies op maat over de beste badplaats en hotels. Naast het kiezen van een badplaats is ook de keuze voor een hotel van groot belang. De ervaring van een reisbureau Turkije kan de doorslag geven of jouw vakantie extra leuk wordt!

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Turkije!

TUI