Reis ABC eilanden: welke is het mooist?

Je wilt op reis naar de ABC eilanden, maar vraagt jezelf af: welke is het mooist? Wordt het Aruba, Bonaire of Curaçao? Ieder eiland is prachtig, maar heeft wel een eigen sfeer en uitstraling. Wat voor jouw vakantie het beste en mooiste eiland is, is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Kies je voor het eiland met de mooiste natuur, de mooiste stranden of het eiland waar het meeste te doen is? Welk ABC eiland jij het beste kunt kiezen lees je hieronder!

Wat zijn de ABC eilanden?

De ABC eilanden is een bijnaam voor Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit zijn drie tropische eilanden in de Caribische Zee. Als ‘bijzondere gemeente’ behoren deze eilanden tot het Koninkrijk der Nederlanden. Je merkt de Nederlandse invloeden aan de architectuur van gebouwen, winkels met typisch Nederlandse producten en met een groot gedeelte van inwoners kun je gewoon Nederland praten. Handig toch? Eigenlijk kun je het zien als een stukje Nederland, maar dan exotisch met heerlijke temperaturen, mooie stranden en nog véél meer voordelen!  

Waar liggen de ABC eilanden?

De ABC eilanden liggen in de Caribbean, voor de kust van Venezuela. Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de Benedenwindse eilanden en Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius tot de Bovenwindse eilanden. Deze Bovenwindse eilanden behoren ook tot het Koninkrijk der Nederlanden en liggen een stuk noordelijker in de Caribische Zee.

Verschil ABC eilanden

Twijfel je tussen een vakantie naar Aruba, Bonaire of Curaçao? Let dan even goed op, want hier leggen we de onderlinge verschillen tussen de eilanden uit.

Op reis naar Aruba

Op alle 3 de ABC eilanden vind je mooie stranden, maar op Aruba zijn ze het allermooist! Stranden zoals Palm Beach en Eagle Beach lijken wel van poedersuiker te zijn, zó wit en fijn is het zand. Aruba kent ook veel beachclubs waardoor er in de avond genoeg vermaak is en je met de voetjes van de vloer kunt. Aruba is ook erg populair onder Amerikanen die het extra gezellig maken. Voor hen is Aruba een beetje wat voor Nederlanders de Canarische Eilanden zijn. Naast chillen op het strand kun je op dit eiland goed winkelen in Oranjestad, een safari maken in Arikok National Park en flamingo’s spotten op Renaissance Island. Kortom: Aruba is het perfecte eiland voor een onbezorgde en levendige strandvakantie!

Aruba Palm Beach

Het hagelwitte strand van Palm Beach op Aruba

Op reis naar Bonaire

Leg je liever de focus op rust, de ongerepte natuur en de adembenemende onderwaterwereld? Dan kun je beter zo snel mogelijk een Bonaire specialist zoeken voor jouw eerstvolgende vakantie! In tegenstelling tot Aruba en Curaçao is Bonaire stukken rustiger en vind je er veel meer natuurplekken. Erg populair is Washington Slagbaai National Park. Hier kun je leguanen en vogels spotten tijdens een rondrit of wandeling. Ook zie je hier voormalige slavernijhuizen bij de zoutmeren. Bovendien is Bonaire verkozen tot één van de beste duikspots ter wereld. Het Bonaire National Marine Park kent wel 80 verschillende duikspots waar exotische vissen in allerlei kleuren kriskras door elkaar zwemmen bij koraalriffen. Dit is ook bij Klein Bonaire het geval. Op alle 3 de eilanden kun je fantastisch snorkelen en duiken, maar Bonaire is op dit gebied echt het mooist! Rustzoekers, natuurliefhebbers en duikliefhebbers kunnen dus het beste kiezen voor een vakantie naar Bonaire!

Bonaire schildpad

Een schildpad in zee bij Bonaire

Op reis naar Curacao

Als je Bonaire te rustig klinkt en Aruba te druk dan is Curaçao een perfecte keuze. Op Curaçao is  het meest te beleven op het gebied van leuke uitstapjes. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad van het eiland Willemstad met de kenmerkende Handelskade met pastelkleurige herenhuizen. Je kunt in Willemstad goed shoppen, uitgaan en gewoon lekker ronddwalen in wijken zoals Otrobanda.  Maar er is meer dan alleen Willemstad. Zo kun je naar het Christoffel Park vol indrukwekkende landschappen waar je kunt wandelen, met een bootexcursie naar Klein Curaçao voor een snorkelsessie en naar Sheta Boka Park met robuuste rotskusten. Dit alles combineer je perfect met de mooiste stranden van Curaçao zoals Mambo Beach, Jan Thiel Baai en Playa Grandi. Bij laatstgenoemde zwemmen veel schildpadden. Playa Port Marie is ook erg bekend vanwege de wilde varkens die over het strand wandelen. Samengevat: Curaçao is het meest complete eiland vanwege de combinatie tussen leuke stranden en leuke uitstapjes op het eiland.

Curacao

Een tropisch strand op Curacao

Rondreis ABC eilanden

Kun je niet kiezen tussen Aruba, Bonaire of Curaçao? Combineer zo dan alle drie met een rondreis ABC eilanden! Bij de reisorganisatie Riksja kun je met bouwstenen deze drie eilanden combineren in één vakantie. Of laat je rondreis ABC eilanden helemaal op maat samenstellen door een specialist!

Klimaat en beste reistijd ABC eilanden

Eigenlijk is de beste reistijd voor de ABC eilanden het hele jaar door. In alle maanden van het jaar vind je op deze eilanden heerlijke temperaturen van rond de 30 graden met veel zonuren. Van oktober tot begin december is er meer kans op neerslag, maar nog altijd vind je in deze maanden genoeg zonnige dagen om een lekker kleurtje op te doen! December en januari zijn de populairste maanden voor een vakantie naar de ABC eilanden. Veel Nederlanders willen dan de koude Hollandse winter ontvluchten en groot gelijk hebben ze!

ABC eilanden: welke is het mooist volgens jou?

Heb jij nu een idee welk eiland je het mooist vindt? Kies je voor Aruba waar de stranden het mooist zijn, ga je voor Bonaire waar de rust en natuur de overhand heeft of kies je juist voor Curaçao die een mooie mix te bieden heeft? Een Aruba, Bonaire of Curaçao specialist kan je bovendien extra advies geven zodat je zeker weet dat je het juiste eiland kiest. Succes bij het maken van een keuze voor een vakantie op de ABC eilanden!