De mooiste baaien van Ibiza | 6x mooie baaitjes

Ben je op zoek naar de mooiste baaien van Ibiza? Wij hebben een aantal mooie baaitjes op dit magische eiland van Spanje voor je uitgezocht. Het is een combinatie tussen nauwelijks ontdekte parels van baaien, maar ook wat bekendere baaien die zeer geliefd zijn. Hieronder kun je per baai lezen waarom deze zo bijzonder is. Ook geven wij een aantal goede hoteltips mee voor jouw vakantie naar Ibiza in de buurt van mooie baaien. Lees je mee?  

De mooiste baaien van Ibiza

1. Cala Salada

Het fijne vakantiegevoel heb je meteen te pakken in Cala Salada. Deze baai aan de westkust van Ibiza ligt op korte afstand van San Antonio, dit is zo’n 10 minuten rijden. Het zeewater is Cala Salada is enorm blauw van kleur door de witte zandbodem. Een groot gedeelte van de baai bestaat uit rotsblokken aan de kustlijn, maar gelukkig is er ook een heerlijk zandstrand aanwezig. Hiervoor ga je in deze baai naar Cala Saladeta. Hier word je niet overdonderd met toeristenwinkeltjes, er is slechts één restaurant aanwezig. Handig voor een verkoelend drankje als je het te warm krijgt. Zwem en relax zoveel als je wilt op Cala Saladeta, maar loop ook zeker even naar het hoger gelegen uitzichtpunt voor het adembenemende uitzicht over de baai!  

Cala Saladeta

Het strand van Cala Salada: Saladeta

2. Cala San Vicente

In het noordoosten van Ibiza ligt het schilderachtige Cala San Vicente, lokaal bekend als Cala de San Vicent. Deze baai is best groot en daar krijg je een lang strand voor terug. Het strand van Cala San Vicente is 400 meter lang en loopt zeer geleidelijk de zee in waardoor Cala San Vicente kindvriendelijk is. Ook de ligging waardoor het zeewater (over het algemeen) erg rustig is draagt bij aan de kindvriendelijkheid. Op het strand zijn verschillende faciliteiten zoals een strandwacht, er zijn ligbedden en parasols te huur en locals bieden je watersporten zoals kajakken en waterskiën aan. Parallel aan het strand ligt een boulevard met enkele winkels en restaurantjes, ideaal om na een stranddag nog een hapje te eten!

Cala San Vicente

Blauw, blauwer, blauwst bij Cala San Vicente

3. Cala Xarraca

Bijna in het uiterste noorden vind je één van de mooiste baaien van Ibiza. Cala Xarraca is een klein, maar zeer idyllische baai tussen de groene pijnbomen. Deze baai is vooral geliefd onder snorkelaars en duikers. Het water is er kraakhelder en de onderwaterwereld zeer bijzonder. In plaats van met een snorkel of een duikfles kun je de baai ook ontdekken per waterfiets die je er kunt huren. Op het strand van Cala Xarraca is een modderbad. Met deze modder kun je je insmeren, dit schijnt een goede werking te hebben op je huid. Psst… in deze baai vind je ook een schommel boven het water vastgemaakt aan een rots. Hier maak je jouw Instagram-waardige foto, zoals hieronder!

Cala Xarraca ligt op korte afstand van de leuke kustplaats Portinatx waar nog veel meer mooie baaien te vinden zijn.

Cala Xarraca

De beroemde schommel in Cala Xarraca

4. Cala Benirrás

Niet ver van Cala Xarraca, dus ook in het noorden van Ibiza, vind je nóg zo’n prachtig exemplaar. Ditmaal gaat het om Cala Benirrás. In deze baai vind je een strand dat zeer geliefd is onder hippies. Als je hier op een normale doordeweekse dag komt merk je hier niet gek veel van. Behalve als je op een zondag komt en wacht op de zonsondergang. Dit is hét moment voor hippies om zich te verzamelen op dit hippiestrand. Er worden dan jamsessies gehouden waarbij trommels luid klinken terwijl je de zon achter de horizon ziet zakken. Erg leuk om juist op dit moment Cala Benirrás te bezoeken! Natuurlijk is een bezoek overdag ook de moeite waard. Je kunt er namelijk goed snorkelen, lunchen bij enkele restaurantjes of gewoon relaxen op het kiezelstrand!

In de buurt van Cala Benirrás vind je enkele goede hotels waar je kunt logeren tijdens je vakantie naar Ibiza, zoals bijvoorbeeld het 5-sterren hotel Siau Ibiza (adults only) of het 4-sterren Hotel Galeon.

Cala Benirras

De fantastische zonsondergang in Cala Bennirrás

5. Cala d’Hort

Voor misschien wel de mooiste baai van Ibiza reis je af naar het zuidwesten van het eiland. Waarom dit één van de mooiste is? Het zicht op Es Vedra! Dit is de mystieke rots op een paar honderd meter afstand waar veel verhalen over de rondte in gaan. Een legende zegt dat de betoverende kracht van dit rotseiland zijn uitwerking heeft over Ibiza. Afijn, vooral tijdens zonsondergang is dit de plek waar je wilt zijn op Ibiza. Daarnaast kun je er goed zwemmen/snorkelen en lekker en drinken bij een handje vol (vis)restaurants.

Cala D Hort

Het uitzicht op Es Vedra vanaf een hoog gelegen uitzichtpunt

6. Cala Tarida

Ga je met kinderen naar Ibiza? Dan is Cala Tarida aan de westkust een aanrader. Dit is qua grootte een redelijke baai en ondiep. Dit is ideaal voor kleine kinderen om te spelen in zee! Op het strand kun je ligbedden en parasols huren om het jezelf extra comfortabel te maken. Bovendien kun je in de baai enkele watersporten beleven zoals suppen, een ritje met de bananenboot of waterfietsen. Kortom, doe waar je zin in hebt op dit familiestrand in Ibiza!

Cala Tarida

Het rotsachtige deel van Cala Tarida

Bonustip voor een mooie baai in Ibiza

De relaxte baai Cala Gracio! Je kunt hier eindeloos chillen, zeker als je op loopafstand bij Marble Stella Maris verblijft

Dit waren de mooiste baaien van Ibiza. Vakantie naar Ibiza boeken?

Natuurlijk zijn er nog veel meer baaien op Ibiza, maar die mag je lekker zelf ontdekken tijdens een vakantie naar dit eiland op de Balearen. Boek je vakantie naar Ibiza veilig en vertrouwd via een ANVR-reisaanbieder op deze site en neem een kijkje bij de Ibiza specialisten!