Stedentrip Italië met strand | Stedentrip combineren met strand

Ben je op zoek naar een stedentrip in Italië met strand? Verschillende steden in Italië grenzen aan het strand of liggen in de buurt van mooie stranden. Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends de mooiste plekken van de stad verkennen en ’s middags lekker naar het strand. Zo combineer je een stedentrip met een strandvakantie! Je vindt deze steden op het vasteland, maar ook de Italiaanse eilanden. Lees gauw verder waar je een stedentrip kunt combineren met het strand in Italië.

Stedentrip Venetië

Venetië is zo’n stad die je eens je leven moet zien. De ligging op verschillende eilanden, de eeuwenoude gebouwen en de romantiek die deze stad uitstraalt maakt Venetië uniek. Vele harten gaan sneller kloppen bij het zien van Venetiaanse bezienswaardigheden zoals het San Marco plein met de basiliek en het Dogepaleis. Een stedentrip in Venetië is pas compleet wanneer je je op traditionele wijze laat rondvaren. Vaar over de Canal Grande en door kleinere kanalen. Bewonder vanaf het water de Rialtobrug, de Brug der Zuchten en laat de charme van deze stad verder zijn werk doen!

Stedentrip Venetië

Canal Grande in Venetië

Natuurlijk wil je gedurende je stedentrip ook even lekker op het strand liggen. Lekker zonnen en af en toe zwemmen? Dat kan bij Lido di Venezia. Dit is een strandeiland in de buurt van het centrum van Venetië. Met een watertaxi ben je in een mum van tijd bij Lido di Venezia. Je kunt er ook voor kiezen om op dit strandeiland te verblijven en juist voor het stadshart van Venetië een watertaxi nemen. In dat geval zijn Hotel Excelsior Venice Lido Resort en Venezia 2000 goede hotels om te overnachten op Lido di Venezia met haar prachtige en langgerekte stranden. Wanneer kom jij deze bijzondere stad aan de Adriatische Kust bekijken?

Stedentrip in Puglia

Weleens gehoord van Puglia? Dit is een streek die de hak van de Italiaanse laars vormt. De laatste jaren begint een vakantie naar Puglia populairder te worden doordat steeds meer reizigers de schoonheid van deze zuidelijke regio beginnen in te zien. Je kunt een hier een stedentrip perfect combineren met het strand. Neem bijvoorbeeld een stedentrip Bari. Dit is een typisch Italiaanse stad, ver weg van het massatoerisme. Geniet van het pure Italië in het oude centrum dat meer weg heeft van één groot en leuk doolhof met historische bezienswaardigheden.

Een stedentrip in Puglia kan ook in Lecce. Nog zo’n heerlijke stad waar je kennis maakt met het oprechte Italië. Je kunt in Lecce goed winkelen, indrukwekkende kerken bezoeken, naar een Romeins amfitheater en natúúrlijk genieten van de Italiaanse keuken. Vanuit zowel Bari als Lecce vind je op korte rijafstand verschillende stranden die een verademing zijn. Zo combineer je een stedentrip in Puglia met relaxen aan het strand!

Stedentrip Lecce

Eén van de vele historische gebouwen in Lecce 

Stedentrip Napels

Napels… de stad waar de pizza is ontstaan, bekend om haar volkswijken en vespa’s af en aan rijden. Deze boeiende stad vind je in de schaduw van de Vesuvius. In het historische centrum van Napels kun je theaters vol pracht en praal bewonderen, maar ook kerken zoals de Duomo en musea met onder andere overblijfselen uit Pompeï.

Stedentrip Napels

Uitzicht over Napels met op de achtergrond de Vesuvius

Pompeï is een klein dorp aan de voet van de vulkaan Vesuvius dat lang geleden is bedolven onder de lava na een uitbarsting. Nog altijd kun je in Pompeï door eeuwenoude straten lopen en de ruïnes en goed bewaarde overblijfselen bekijken. Zowel Napels als Pompeï kun je goed bereiken vanuit badplaatsen aan de Amalfikust, zoals Sorrento, Salerno en Positano. Dit zijn alle drie fotogenieke kustplaatsen, op 45 minuten tot één uur rijden van Napels,  met fijne stranden waar je je indrukken van Napels en Pompeï kunt laten bezinken en genieten van de Italiaanse zon! 

Positano

Het strand van Positano

Stedentrip in Sicilië

Je kunt ook een stedentrip in Sicilië maken. Zowel Catania als Palermo zijn daarvoor geschikte steden. Om met Catania te beginnen, deze stad ligt aan de oostkant van Sicilië een heeft een prachtig ‘Centro Storico’ oftewel een historisch centrum. Je vindt hier imposante kathedralen, vredige pleinen zoals Piazza Duomo en oude overblijfselen uit de Romeinse tijd zoals het Teatro Romano waar nog een amfitheater intact is. Het strand vind je net buiten het centrum.

Stedentrip Catania

Uitzicht over de pleinen, gebouwen, kerken en daken van Catania

Een citytrip op Sicilië is ook mogelijk in Palermo. Deze stad ligt aan de noordkust van het eiland. Palermo barst van de levendigheid met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Daarnaast is er veel aandacht voor de oude gebouwen, zoals de Kathedraal van Palermo met enorm veel details waar je haast niet op uitgekeken raakt. Ook vind je in het centrum het grootste theater van Italië en de catacomben (een ondergronds gangenstelsel). Wissel citytrippen af met zonnen aan zee bij omliggende stranden!

Stedentrip Palermo

De mooie Kathedraal van Palermo

Stedentrip in Sardinië

Tot slot nog één tip voor een stedentrip Italië aan het strand. In het zuiden van het Italiaanse eiland Sardinië ligt Cagliari. De hoofdstad van Sardinië is een echte mediterraanse stad met veel palmbomen, winkelstraten, romeinse opgravingen, kerken en botanische tuinen. Zeer dicht bij het centrum vind je een prachtig, langgerekt zandstrand waar je jouw vakantiedagen kunt doorbrengen. ’s Ochtends lekker ronddwalen door de straten van Cagliari en in de namiddag nog genieten van het strand en de zee. Klink prima toch?

Stedentrip Cagliari

Cagliari met een ligging aan zee

Waar beleef jij een stedentrip Italië met strand?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende plekken in Italië waar je een stedentrip kunt combineren met het strand. Ga je voor Sicilië, Sardinië, het verrassend Puglia, het boeiende Napels of ‘all time favorite’ Venetië? Waar je ook voor kiest: boek je stedentrip aan het strand veilig en vertrouwd via een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR en SGR. Ga naar een reisbureau Italië voor uitgebreid advies!  

Kies een reisorganisatie die expert is in het samenstellen van reizen naar Italië!

TUI