Op reis naar Singapore: Highlights & Tips

Wat heeft Singapore fantastische highlights! Nee, je bent niet in een surrealistische videogame gericht op de toekomst. Dit is Singapore, een stadsstaat in Zuidoost-Azië die voorop loopt op het gebied van architectuur en waar de welvaart zegeviert. Er is haast geen bestemming schoner, veiliger en moderner dan Singapore.  Dat het zo schoon is op straat komt door de strenge regels. Een sigaret of kauwgom op straat gooien kan, zonder te overdrijven, een boete opleveren van honderden euro’s. Hierdoor is er in deze schone stad alle ruimte voor creatieve en architectonische bouwwerken waardoor je je in de toekomst waant. Singapore vind je op 13 uur vliegen tussen Maleisië en Indonesië. Waarom je de highlights van Singapore ooit eens gezien moet hebben? Lees mee over de mooiste bezienswaardigheden en je krijgt spontaan zin in deze enerverende stad in Azië. Eén ding is zeker: Singapore doet je ogen openen! Ga je mee op reis naar Singapore?

De mooiste highlights van Singapore

Singapore kun je in een paar dagen prima verkennen. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk uit je reis naar Singapore halen. Dan is het handig als je de mooiste highlights van Singapore weet. Daar helpen wij je een handje bij met onderstaande tips!

1. Gardens by the Bay

Sinds 2012 is dit innovatie project geopend met als doel om van Singapore een echte ‘tuinstad’ te maken. In de Gardens by the Bay zijn de hoge metalen bomen de grootste eyecatchers. Deze ‘Super Trees’ zijn via een skyway met elkaar verbonden. Zo kun je op grote hoogte een uniek wandelparcours afleggen bij de Super Tree Grove. Overdag zie je vanaf grote hoogte dat Singapore op een eiland ligt. Keer zeker in de avond terug. De unieke bomen zijn dan verlicht en maken deel uit van een lichtshow met muziek. Een spektakel waar je bij wilt zijn!

singapore metalen bomen

De metalen bomen in The Gardens by the Bay

2. Cloud Forest & Flower Dome

Naast de Super Trees vind je in het park van de Gardens by the Bay ook een twee reusachtige kassen. In deze zogeheten ‘biomen’ vind je overdekte botanische tuinen. Over wandelpaden en een hoogteparcours begeef je je door deze glazen koepels en kom je onderweg de meest exotische planten en bloemen tegen. Sta vooral even stil bij één van de grootste indoor watervallen ter wereld!

singapore biomen

De biomen van buitenaf

Cloud Forest

De loopbruggen in Cloud Forest

Singapore Tips!

In Singapore kan het best warm worden. Ontsnap aan de hitte op Orchard Road. Dit is dé winkelstraat van Singapore waar alle winkels airconditioning hebben.

3. Naar het strand in Singapore: Sentosa Island

De stad Singapore ligt op het gelijknamige hoofdeiland. Tijdens een stedentrip kun je ook één van de andere eilanden van Singapore bezoeken zoals Sentosa Island. Dit eiland is bereikbaar per kabelbaan en staat bekend als hét pleziereiland. Je vindt hier heerlijke stranden waar je met je voeten in het zand kunt genieten van een onbezorgde stranddag, maar óók van gave waterparken en themaparken zoals de Universal Studio’s. Have fun!

Senotsa Island

Het strand van Singapore bij Sentosa Island

4. Singapore Airport

Een vliegveld als bezienswaardigheid? Jazeker! Bij Jewel Changi Airport hoef je je niet te vervelen zoals op andere luchthavens. Sterker nog, je komt hier tijd tekort! Neem een kijkje bij ‘The Rain Vortex’. Dit is de grootste overdekte waterval ter wereld. Of loop door de vlindertuin, pak een filmpje in de bioscoop en wandel door het Canopy Park. Er is zelfs een zwembad op dit vliegveld!

singapore vliegveld waterval

De reusachtige waterval in het vliegveld van Singapore

Singapore Tips!

Een stopover in Singapore is populair. Dit is een tussenstop van meerdere dagen bij een langeafstandsvlucht. Reizigers naar bijvoorbeeld Australië en Nieuw Zeeland maken hier ideaal gebruik van en vinden een 3 dagen Singapore een geweldige toevoeging aan hun rondreis!

5. Marina Bay Sands

Dit is één van de meest bijzondere hotels ter wereld in de vorm van een zwevend vliegtuig. Weer zo’n ingenieus en record brekend bouwwerk in Singapore! Op de 57ste verdieping van dit 5-sterren hotel vind je een infinitypool. Dit is het hoogste zwembad ter wereld! Ook vind je in het hotel de beste restaurants van de stad én het grootse casino ter wereld. Een overnachting in Marina Bay Sands is een greep uit je portemonnee, maar daar krijg je de optimale Singapore ervaring voor terug! 

marina bay sands hotel

Het 5-sterren hotel Marina Bay Sands in Singapore

6. Singapore Flyer

Dubai, Londen… bijna iedere grote stad heeft wel een reuzenrad. Tot 2014 was Singapore Flyer het grootste reuzenrad op aarde. Tijdens een rit van een half uur heb je sensationele uitzichten over Singapore en haar omgeving. Tip: probeer een rit in de Singapore Flyer te plannen tijdens de zonsondergang. Een topervaring gegarandeerd!

singapore reuzenrad

Het grote reuzenrad van Singapore

Alle highlights in Singapore bekijken?

Wil jij nu niets liever dan Singapore met jouw eigen ogen bewonderen? Boek dan deze verre stedentrip veilig en vertrouwd bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR. Ontvang deskundig advies van een Singapore specialist!